跳至

首頁

尾頁

大宅

依家早午晚都見到有警察趕車,上次食早餐,見到警察用圍帶圍住條街唔比走,抄完先放

伯爵府

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:有冇人知點解聯和墟抄牌抄得咁犀利.....

其實我覺得係好事黎
有d車有d位真係好阻街

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

tht125 發表於 14-7-11 12:55
依家早午晚都見到有警察趕車,上次食早餐,見到警察用圍帶圍住條街唔比走,抄完先放
...
唔知點解
但有時見d 車泊得好離譜
條馬路已窄
仲 double parking... 抵抄!

子爵府

正常...支持抄牌

男爵府

回覆:tht125 的帖子

月頭月尾係密密抄

BB.com  關乜事,違例就抄架啦   發表於 14-8-19 20:47

大宅

醒目開學勳章

早排有人向東方投訴,上哂報,唔知關唔關事

大宅

新老細上場。。。上水一樣日日抄。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

今早食早餐,聽茶餐廳食客講好似上水區議員向警署投訴, 警察咪做嘢囉,唔知真定假呢!?

男爵府

對,有D大粒投訴

大宅

實在太多省城人搬咗嚟北區, 而且好多係有車階級, 所以聯盛街, 和泰街, double park, 連triple park 都常見, 攪到小巴都轉唔到出街口, 即使我自已有揸車, 一係泊停車塲, 一係食晚搭的士或小巴出聯和墟或火車站。

支持警方長期執法票控違例泊車。

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

個個走去食群記

爆愛車縫作

子爵府

ricetaster 發表於 14-7-12 22:17
實在太多省城人搬咗嚟北區, 而且好多係有車階級, 所以聯盛街, 和泰街, double park, 連triple park 都常見, ...

我都支持長期執法, 有時係榮輝行過去帝庭軒中間條有蓋通道, 有行人設施(宣道停車場入口前D), 你停係佢前或後都叫好D, 但係要停正係過馬路個位, 有時見D輪椅, BB車要走返去交通燈個邊上帝庭軒, 行人就上花槽再探頭過馬路...

停過帝庭同御庭, 停車場多數都有位可泊....

大宅

回覆 蜜棗 的帖子

羣記只做午市, 但街道由朝到晚多違例泊車, 只不過有些時段更嚴重。

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 蜜棗 的帖子羣記只做午市, 但街道由朝

原帖由 ricetaster 於 14-07-13 發表
回覆 蜜棗 的帖子

羣記只做午市, 但街道由朝到晚多違例泊車, 只不過有些時段更嚴重。 ...
今天傻了,三點半得豬手冇牛丸,四點已經乜都冇得賣

爆愛車縫作

伯爵府

日日 DOUBLE PARK , TRIPLE PARK 小巴入親去都最少三個字先出返黎, 有時試過塞半個鐘
最好日日抄啦, 亂泊車真係嚴重影響成個區交通

大宅

引用:Quote:ricetaster 發表於 14-7-12 22:17 實

原帖由 gigi1227 於 14-07-13 發表
我都支持長期執法, 有時係榮輝行過去帝庭軒中間條有蓋通道, 有行人設施(宣道停車場入口前D), 你停係佢前或 ...
係呀,真係好討厭,我就係有次推住bb車想過,比架旅遊巴塞住過唔到,要兜遠d先過到,個司機喺度,我同我亞媽一齊鬧佢都冇反應

複式洋房

gigi1227 發表於 14-7-13 17:09
我都支持長期執法, 有時係榮輝行過去帝庭軒中間條有蓋通道, 有行人設施(宣道停車場入口前D), 你停係佢前或 ...
夜d仲離譜其中一條行車線會變左泊車區

子爵府

SYLAM9663 發表於 14-7-14 00:17
係呀,真係好討厭,我就係有次推住bb車想過,比架旅遊巴塞住過唔到,要兜遠d先過到,個司機喺度,我同我亞 ...
yes, 亂泊係度都可以隻眼開隻眼閉, 但你連行人的位都阻, 我會選擇打去上水警察叫佢地安排人過黎處理佢...

你可以記得佢 3661 1672 上水警署, 唔需要打999的...

複式洋房

聽聞內部消息係而家想盡快抄曬啲手寫單。因為遲啲會用雷射槍,到時抄左我哋都唔知,要等告票寄到府上,大家先知奶左野

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至