懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你會食咩長胎牙

複式洋房

回覆:請問有無紅斑狼瘡既媽媽?

有呀有呀!你幾多週呀?我11w2d自己本身已經有2個女,老公怕會影響我身體話唔要,但係自己就覺得既然BB黎得就係緣份,所以我話要!
暫時我食緊葉酸、惠x果隻藻油DHA、早晚一包屋仔奶、飲食同平時一樣冇特別介口!
黎緊16/7去讚育應該度頸皮,25/7去瑪麗做產檢

複式洋房

回覆:wai7889 的帖子

我就20w喇⋯尋日威院結構醫生話bb細左一週!幾擔心下⋯今日開始每日一蛋一奶過兩星期再番去照!我覺得bb細碼吾緊要⋯最緊要系健康多謝你同我分享牙

大宅

回覆:ChengAkiraBb 的帖子

Me !

複式洋房

引用:Me+!

原帖由 魔幻王國 於 14-07-12 發表
Me !
請問你有無特別食咩去長胎牙?分享一下

男爵府

想問醫生有無特別俾藥你地食到生!?

複式洋房

引用:想問醫生有無特別俾藥你地食到生!

原帖由 香蕉宝宝 於 14-07-30 發表
想問醫生有無特別俾藥你地食到生!?
冇!醫生只係叫我keep住食平時食既藥就得,唔使停!

男爵府

引用:Quote:原帖由 香蕉宝宝 於 14-07-30 發表想

原帖由 wai7889 於 14-07-30 發表
冇!醫生只係叫我keep住食平時食既藥就得,唔使停!
想問你抗核抗體指數(ANA)幾多?? 我驗過血呢個抗體超標, 但醫生話未有足夠病徵證實我有紅斑。。。 依家我有左, 有d擔心

複式洋房

引用:Quote:原帖由 wai7889 於 14-07-30 發表冇

想問你抗核抗體指數(ANA)幾多?? 我驗過血呢個抗體超標, 但醫生話未有足夠病徵證實我有紅斑。。。 依家我有 ...
我都唔知喎,總之醫生話確診有咪有囉

複式洋房

回覆:香蕉宝宝 的帖子

紅斑藥⋯薄血針⋯阿士匹靈⋯materna

別墅

bb 出世有事嗎?

侯爵府

我有基因 但無發岀黎 擔心小朋友有

複式洋房

引用:Quote:原帖由+wai7889+於+14-07-30+發表冇

想問你抗核抗體指數(ANA)幾多?? 我驗過血呢個抗體超標, 但醫生話未有足夠病徵證實我有紅斑。。。 依家我有 ...
Don\'t worry... I too am suspected Lupus... 1st pregnancy no problem and now is my second pregnancy... 34 weeks now... Just continue taking medication.... As long as enough rest and relax you will be fine

別墅

引用:Quote:原帖由 香蕉宝宝 於 14-07-30 發表想

原帖由 Andrea01 於 15-03-17 發表
Don't worry... I too am suspected Lupus... 1st pregnancy no problem and now is my second pregnancy. ...
政府還是私家生??

複式洋房

第一胎冇事,衣家17wk so far ok. 如只是指數高冇病發吾洗担心。
我一直食緊5mg肥仔丸生第一胎,以策安全。 今次生因年紀大了,威院話日日打博血針。吉到肚都花了。

複式洋房

不過我一直希望生仔會安心過生女,因仔如有抗体,都較低病發。吾知甘諗岩吾岩

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Andrea01+於+15-03-17+發表Do

原帖由 weddingdudu 於 15-03-17 發表
政府還是私家生??
Deliver at QMH

大宅

啱啱棒棒驗到, 希望一切順利, 婦科只驗到小便, 叫我兩星期後返去再睇先寫信比我...

別墅

引用:不過我一直希望生仔會安心過生女,因仔如有

原帖由 mlbidbid 於 15-03-18 發表
不過我一直希望生仔會安心過生女,因仔如有抗体,都較低病發。吾知甘諗岩吾岩

...
生仔係咪無咁易遺傳到?

複式洋房

回覆:weddingdudu 的帖子

我都吾知呀。不过医生講過遺傳机會好低

首頁

尾頁

跳至