自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

今日假期, 打算在家做功課, 但街道上整日都不停地用大聲公:4號...

救命, 簡直精神虐待和思想改造

仲要一大堆人大叫我地支持4號

[ 本文章最後由 fwc 於 07-12-1 16:48 編輯 ]
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

子爵府

畀面勳章

咁你會唔會選7號呀?

大宅

原文章由 NatalieMaMa 於 07-12-1 16:50 發表
咁你會唔會選7號呀?

嗯, 未決定, 但真係好感受到民建聯動員好多人力物力, 而且7號WIN面都未必大, 因為鐵票好多

我男家是水上人, 奶奶投甚麼人看老爺, 老爺是看漁業商會, 漁業商會是親中, 指明要投4號,

如果勝出會攪宴會, 跟住6299就會有得食一餐
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

子爵府

畀面勳章

就係因為有咁多親中團體, 而佢地又善於利誘會員, 形成鐵票, 而泛民就沒有這雄厚財力, 再加上連串抹黑行動, 真係替陳太担心啊!!

珍珠宮

好媽媽勳章

我老爺都俾人洗左腦喇, 民X聯呃阿公阿婆真係有一手~
所以我地D後生選民真係要去投票啊~ 唔好俾立惡法的人選到, 大家加油~

子爵府

畀面勳章

真係唔明, 難道d老人家已經忘記文革帶比人民多大嘅痛苦, 大陸政府點樣當d人民係畜牲, 話只要餵飽佢地就得...點解佢地而家要走回頭路?-(

複式洋房

頭先我真係想掟個水彈落街比佢地嘆,尋晚已經係咁禁鐘叫人投4號,今日仲用埋喇叭鬼殺咁嘈,仲話為市民服務,其實擾民就真啦

大宅

我都係呀, 樓下好鬼嘈,係咁叫咪! 另外又打我手提,叫我地記住投葉太(我之前報左工聯d course). 好反感, 本來都想投既,而家都另我要諗諗。

香港係自由社會,俾我靜一靜,自己揀啦,唔該!
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/631377/c4e.jpg[/img]

大宅

原文章由 豬頭炳 於 07-12-1 17:47 發表
頭先我真係想掟個水彈落街比佢地嘆,尋晚已經係咁禁鐘叫人投4號,今日仲用埋喇叭鬼殺咁嘈,仲話為市民服務,其實擾民就真啦

你邊區?我住係香港仔,

嘩, 我想對住窗叫 收聲

大宅

話時話, 我未聽過陳太的聲音

其他候選人都有聽過

複式洋房

原文章由 fwc 於 07-12-1 17:57 發表
你邊區?我住係香港仔,

嘩, 我想對住窗叫 收聲

我住西村,仲要對正巴士站,佢地就o係樓下集隊叫咪

大宅

原文章由 fwc 於 07-12-1 17:01 發表

嗯, 未決定, 但真係好感受到民建聯動員好多人力物力, 而且7號WIN面都未必大, 因為鐵票好多

我男家是水上人, 奶奶投甚麼人看老爺, 老爺是看漁業商會, 漁業商會是親中, 指明要投4號,

如果勝出會攪宴會, 跟住6299 ...

62係民建聯, 今日成日幫手做嘢....
上星期佢上嚟同個仔講, 點解佢哋支持4號
無話一定要我C6投, 但最好參考吓啦

C6政治冷感, 從來都無投過票
我? 我仲係政治處子 我仲未登記架

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

投边個都唔會投4號

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔係喎,頭先去銅鑼灣,見一堆人幫陳太拉票,番到黎樓下余若薇叫mic拉票。反而唔見no.4的人
原文章由 fwc 於 07-12-1 17:58 發表
話時話, 我未聽過陳太的聲音

其他候選人都有聽過

大宅

原文章由 peaceaa1122 於 07-12-1 18:29 發表
唔係喎,頭先去銅鑼灣,見一堆人幫陳太拉票,番到黎樓下余若薇叫mic拉票。反而唔見no.4的人

哈, 可能陳太費時入來鐵票區

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

奶奶4年前佢都想去7.1遊行, 係咁爆粗鬧件掃把頭。點知佢今年話會投比4號.......嚇死我地。
不過而家經我地遊說左同埋提醒佢4年前既反應之後, 佢就話唔投......但點都唔肯轉投7號呀:-(
好彩, 大伯都會係7號既鐵票。

加油呀陳太, 唔好輸比佢呀!
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

男爵府

原文章由 kiukiudaddy 於 07-12-1 19:03 發表
我住新界,好羨慕妳地有得投票。
如果No.4 都可以嬴,代表香港已無可药救,以前政治無知嘅窮苦老人家為些微著數投民建聯,情有可原,近幾年竟然見到D後生仔入民建聯同幫手助選,究竟佢地知唔知呢班土共,响北大人面前插咗香港人幾多 ...

為良心, 我支持陳太!
4號

複式洋房

細時聽婆婆訴說當年共產黨點樣虐待佢地,充公所有家當,要婆婆公公跪玻璃,舅父姨媽蕃薯都無得食,當年佢地為左自由偷渡到香港,生左媽咪後開始有好日子過,因為香港只要你肯努力就會有飯食,唔會好像大陸時的生活,辛苦做埋比人食.
回歸前婆婆公公怕了共產黨管冶,寧願去了英國生活都不願再留在香港.今日,香港已經走回頭路,自由民主是否還有得留下,就真的要看明天了.
今次這次補選,真正見識到民建聯果真財雄勢大,住在新界的我,竟然都收到電話洗腦,叫我記得明天投四號!好想問?我的個人資料你從何得來!(5年前我曾住過港島區)

首頁
12345...7

尾頁

跳至