親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:happybobobaby 的帖子

可唔可以講下有咩不滿呀?因為我8月book了阿寶包車

happybobobaby  請看回覆#109  發表於 14-7-16 07:39

大宅

回覆:daisy17772 的帖子

我直接call hotel room service,一早call定,叫佢地幾點送上房,但款式不多

男爵府

BK Milk勳章

引用:請問酒店房入門有無兒童台?謝謝!

原帖由 小百合 於 14-07-15 發表
請問酒店房入門有無兒童台?謝謝!
有Disney junior & Disney channel, 我2個小朋友平時有睇開,又係睇到唔願走

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 soscho 於 14-07-15 發表咁亞

原帖由 happybobobaby 於 14-07-15 發表
唔係呀嘛,我坐阿寶車,所謂快嗰邊每程多收我S$15蚊!老實講,我今次包車唔太高興,混亂⋯⋯

...
不如分享下,我用阿寶車,都ok,都有少少問題出現左,但阿寶都好好即時回應。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+Elefant老婆+於+14-07-14+發

原帖由 Koala_Chu 於 14-07-14 發表
我呢兩朝有食牛角飽,好脆喎!

另外有荳奶,喺 low fat milk 旁邊。 不過咖啡真係麻麻
牛角飽我食到ok, 四方型果啲係UN㗎。咖啡機旁得一jar 牛奶,見唔到荳奶喎⋯⋯

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+小百合+於+14-07-15+發表請問

原帖由 kmpurin 於 14-07-16 發表
有Disney junior & Disney channel, 我2個小朋友平時有睇開,又係睇到唔願走

...
仲有Cartoon Network 同Nickelodeon.

侯爵府

畀面勳章

ivanjoan 發表於 14-7-16 00:03
我直接call hotel room service,一早call定,叫佢地幾點送上房,但款式不多
Many thanks!!

男爵府

引用:Quote:原帖由+happybobobaby+於+14-07-15+

不如分享下,我用阿寶車,都ok,都有少少問題出現左,但阿寶都好好即時回應。

...
1) 上面有JM 話快道加S$10,我地要S$15
2) 因為我唸係delegate / 判左比另一個人,問佢價錢佢話要問阿寶,要車直接找司機, 但就判頭答我whatsapp, 我同跟三個人聯繫。($15/快道係判頭check完塞唔塞車同我講嘅)
3) 時間:機場arrived 車未到,我要打電話找他們。我一早講明落機順路去Singapore 食lunch 再去過關,亞寶whatsapp 及面見時有

男爵府

引用:Quote:原帖由+happybobobaby+於+14-07-15+

...
2) 因為我唸係delegate / 判左比另一個人,問佢價錢佢話要問阿寶,要車直接找司機, 但就判頭答我whatsapp, 即我同跟三個人聯繫,0k,啲嘢弄得掂無問題。($15/快道係判頭即場\"check\"完話塞車同我講嘅)
3) 時間:飛機準時arrived,過曬關 人車未到,我要打電話找他們。我一早講明落機順路去Singapore 食lunch 再去過關,whatsapp亞寶時 及面見時再有講俾判頭及司機,要加S$50,OK fine,最後133pm過左mayalsia, 之後睇路牌見到legoland, 再走了大半個鐘才到了另外一個地方,已220pm。因走了很久還未到,我開了Google Map 看位置,我問司機你去邊?legoland 响後面,你越走越遠。佢話你想食lunch我帶你呢到好食D⋯⋯我話講左順道去就0k,唔係得登去⋯⋯可能收多了我$50(即每小時S$50) 去遠D平衡返。但失了預算,我女肚餓到哭住要面包,佢哭到沒力自己收聲⋯⋯
4) 到了legoland 司機問我幾時要車,我話星期幾嘅9:30am啦,司機OK。到了先一晚我再whatsapp confirm,判頭話11am,我話唔係,9:30am 或者可以10am,佢就話咩佢早左來就車我地去先,司機再接我地走。我問即係幾點?無回覆。最後我都10am前 checkout 曬再打比司機,佢話現在來10:30到,最後10:45到⋯⋯
5) 去完kittyland,又係打極司機唔聽揾唔到⋯⋯老公大嬲

我去澳門都試過包幾日車,全程跟住你,唔會唔見人

可能唔關阿寶事,我已一早給阿寶我要車schedules及行程,判左出去就好難control. 我出返去Singapore 了,我唸我自己再找7人車了。酒店又好多7人的士,我已拿卡片!

只係比心理準備大家,玩得開心D!

大宅

回覆:geoshi50 的帖子

雖然不是當地summer holiday,所有人龍不是太長,但每個park 一日好D

大宅

回覆:小百合 的帖子

Yes Disney channel

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 Koala_Chu 於 14-07-14 發表

原帖由 Elefant老婆 於 14-07-16 發表
牛角飽我食到ok, 四方型果啲係UN㗎。咖啡機旁得一jar 牛奶,見唔到荳奶喎⋯⋯

...
荳奶喺corn flake嗰邊,有全脂奶,脱脂奶同荳奶。 我囡本想加全脂奶落corn flake,但倒錯荳奶

侯爵府

引用:Quote:pingu_k 發表於 14-7-15 12:33 http:

原帖由 yk 於 14-07-15 發表
只有driving school, jr driving school and boating school 關9點, 其餘GAME 跟正常樂園開放時間收工。10 ...
oh,咁冇幫襯buffet promo都可留到10pm影相嗎?我好乖咁7點前就自動離開左添

伯爵府

回覆 happybobobaby 的帖子

咁即係tuas 同woodland 的時間冇分別, 毋須俾額外錢行快道?

複式洋房

這兩天用WhatApps 問 亞寶, 但佢只覆左我一次Price List, 跟住問極都冇反應, 仲有無其他比較信得過的driver?

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 kmpurin 於 14-07-16 發表不

原帖由 happybobobaby 於 14-07-16 發表
2) 因為我唸係delegate / 判左比另一個人,問佢價錢佢話要問阿寶, ...
咁真係唔係幾好喎
我都係有另一個叫Darren 的同我WhatsApp, 去程架車遲左,都有話我知要遲半個鐘,因個朝落好大雨。
回程司機早左半個鐘係酒店等我地,但落車時收多左我錢,同埋無問我地行唔行tuas ,結果行woodland 2個幾鐘先返到星加坡酒店,我之後同番阿寶講,阿寶同Darren 都。同我apologize , 同埋即晚阿寶老公退番。錢比我。
咁我又唔緊要,出去玩係有意外,佢地又apologize 咁就算

男爵府

醒目開學勳章

pingu_k 發表於 14-7-15 12:33
http://www.legoland.com.my/Plan/LEGOLAND-Dinner-Buffet/

呢個應該收10pm tim但Friday正常好似收 ...

係咪唔食Buffet都可玩到10pm呢?

侯爵府

引用:Quote:pingu_k 發表於 14-7-15 12:33 http:

原帖由 小思 於 14-07-16 發表
係咪唔食Buffet都可玩到10pm呢?
其實我都吾知,我自己都係乖乖地照normal closing time(6點/7點)前離開咋!

伯爵府

回覆 kmpurin 的帖子

但有冇話行tuas 快幾多呢?

男爵府

LILY媽咪 發表於 14-7-15 14:41
回覆 Chickee 的帖子

樂園咁夜關, 會唔會有咁好玩, 又睇唔清楚.
小朋友同一款玩意重覆玩幾次都唔會厭既, 佢地覺好玩咪得囉。又唔會睇唔清楚既, 個天成7pm仲光光地, 後來開燈都OK。

我地用combo ticket, 食完飯可再入園玩, 所以唔駛就時間。

首頁

尾頁

跳至