跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前係HK買咗個potty, 但亞女坐得唔舒服. 後來返到嚟呢面見到有BB厠板 (及落大人馬桶度用), 於是買嚟俾亞女試下, 試咗兩日佢就識自己坐係度屙臭臭啦.

以後方便好多. 用完按個制就得

珍珠宮

畀面勳章

叻女 :lol

大宅

睛靈勳章 畀面勳章

真係好叻叻喎 :D

複式洋房

Little Fish 開始學坐時,我已經俾佢坐bb廁所板喇,因為我唔想倒臭臭呀!
大家記住唔好買可愛型,有一個公仔頭在前面那種,再放在廁所板上,因為bb隻脾"mark"得太大好辛苦,我俾佢坐咗一次就掉咗lu

Little Fish

男爵府

係咪要佢識得示意比你知痾便便先可以訓練佢坐廁所仔架? 如果唔係點知佢幾時要痾呀?? 我個仔平時坐響度玩都唔過幾秒,係一個周身郁嘅人仔,我諗我一定冇咁快可以訓練佢坐廁所仔lu~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

路過既....我係0703媽媽,不過個仔係3月頭大B ,我而家係同個仔係馬桶ng ng既,即係我坐後面,佢坐前面,佢雙手可以扶住我大脾,而家試咗一個月,係ok既,一來佢唔會太驚,二來又可以訓練佢適應大人廁所環境,最緊要乾手淨腳嘛
你可以每日定時同佢去試下,試試下佢會習慣果個時候去架,又或者你留意下個b幾時放臭氣 ,我個隻想ng就會放架啦
原文章由 嗅屎忽 於 07-12-3 21:34 發表
係咪要佢識得示意比你知痾便便先可以訓練佢坐廁所仔架? 如果唔係點知佢幾時要痾呀?? 我個仔平時坐響度玩都唔過幾秒,係一個周身郁嘅人仔,我諗我一定冇咁快可以訓練佢坐廁所仔lu~ ...

大宅

我BB咩都未識。:mrgreen:

大宅

Hilary 好叻女
唔知hk邊到有無bb厠板(無公仔頭)賣呢??:lol

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

真係好叻女啊~

我大仔都未識坐住去, 要兜.

子爵府

我大仔都有呢個呀! 但只限 wee wee only!

原文章由 mochuchu 於 07-12-4 11:21 發表
我都有比囝囝用私人坐厠
好彩佢都肯坐,朝早一路睇tv一路ng,幾爽

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

會唔會坐坐下自己起身?

禁止訪問

大宅

原文章由 mochuchu 於 07-12-4 11:21 發表
我都有比囝囝用私人坐厠

http://i243.photobucket.com/albums/ff299/rhysso/3161897468865289741.jpg

嘩, 好鬼正呀! 請問個私人坐厠係邊度買架?
我有一對寶貝仔女

禁止訪問

複式洋房

你哩個邊到有得賣? 好似幾好喎!

我都有比囝囝用私人坐厠

http://i243.photobucket.com/albums/ff299/rhysso/3161897468865289741.jpg
兒女是耶和華所賜的產業, 所懷的胎是他所給的賞賜.   詩127:3

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

係啊~HB成日都話要買個畀仔用,不過我都唔想倒臭臭啊,所以會用好多藉口推搪~~
我都打算等拒大個D買個廁板畀拒,拒依家入TOILET有時會喊,所以等拒大D啦~~
原文章由 Tehilla 於 07-12-3 21:22 發表
Little Fish 開始學坐時,我已經俾佢坐bb廁所板喇,因為我唔想倒臭臭呀!
大家記住唔好買可愛型,有一個公仔頭在前面那種,再放在廁所板上,因為bb隻脾"mark"得太大好辛苦,我俾佢坐咗一次就掉咗lu ...
Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

首頁

尾頁

跳至