婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

終於頂唔順99搬左去同呀媽住(是因為呀媽身體唔好要睇住佢),99成日打黎問我地幾時返去住,又話住2個月就好返黎住啦,大佬呀,呀媽個病係咪2個月就好?得我一個女可以睇住佢唔通我返黎做工人都唔睇住個媽?
次次見面都要煩我

個個禮拜都要我地返去訓,但我做化妝大多數係星期六日都係要做野,唔洗做都同老公同個女去玩下啦,又一定要星期六日返,平日返又唔得,話就佢地星期日無咁多野做,但都係夜晚先見到面姐,平日同假日有咩分別?

每次一返去就老馮係我汁屋,一唔做就話,好似琴晚咁,我凌晨4點已經出發去化妝,但因為夜晚老公同班朋友睇波我訓得好少,又跟妝跟足全日,先早佢10分鐘返到去,佢係到話我唔汁屋,食完飯佢自己訓係地下睇電視,老公叫我唔洗洗碗即刻去沖涼訓教啦,之後99又係到話個個食完飯走左去等佢汁,又話佢做完野返黎都要佢做就唔應該(其實佢係無野做,因為62開運輸公司,佢只係需要計數時計,其他時候都係hea)

搞到我個個星期都唔願返黎見到佢,係呀媽到呀媽都會幫我睇下bb,識叫我抖多d,佢睇就真係睇,我返到黎(假日如果我要做野老公會抱b去俾99湊,因為佢成日話佢想湊)已經夠夜,我問老公bb沖左涼未,99即刻話緊係未啦,我當場話老公做咩唔同佢沖,呀99又話”佢邊到識沖呀,你咪去同佢沖囉”

唉,我愈來愈唔識同佢相處,幸好已經搬走,但佢始終都係要我地8月就搬返去,老公又怕佢唔敢開口同佢講我地係真係搬走唔會返去住,叫我講我點開口wo,應該叫老公點同佢媽講清楚?

子爵府

畀面勳章

回覆:終於搬走

唔洗應承佢,由得佢廢up

大宅

引用:唔洗應承佢,由得佢廢up

原帖由 mmki 於 14-07-14 發表
唔洗應承佢,由得佢廢up
佢每次同我講我都當聽唔到,廢時我講

複式洋房

比我就唔理佢,唔洗同佢講啦,拖字訣,反正都搬走左,陪多啲自己阿媽好過,最緊要老公理解+合作啫~

珍珠宮

回覆:Haileymama:P 的帖子

唔答佢就係最好方法

做個靚太  真係唔駛理佢喎!點解要解釋?我幾時番同番唔番,係我自由!
我99夠成日問我點解咁忙,又唔番去見佢啦!咪話講左你都唔明架啦!
係99屋企,仲無尊嚴過自己屋企隻狗,尼個咪理由囉!!   發表於 14-7-14 20:34

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

佢個仔唔識咪叫佢去學囉 你個仔佢無份呀?

你老公唔撐你應該大大力炳佢

伯爵府

你老公都唔答佢媽,你駛咩理佢,佢再問你,叫佢問返自己個仔

大宅

你唔聽佢電話唔得嗎?

B B快啲返黎我身邊啦

男爵府

畀面勳章

唔洗理呢d99啦,佢有當你係新抱咩?

男爵府

走咗就唔好返去啦。好惡心d99成日當新抱係工人,傻既
做人,5好難为自己

禁止訪問

複式洋房

引用:唔洗理呢d99啦,佢有當你係新抱咩?

原帖由 nkm11 於 14-07-14 發表
唔洗理呢d99啦,佢有當你係新抱咩?
題外話,我覺得啲奶奶好奇怪囉,娶個新抱返來真係覺得人地係送左個女比你咩?你話以前個年代,男人養家女人剩係相夫教子就話啫,今時今日女人又要搵錢又要供樓可能要同你個仔捱世界,仲要比你當工人咁洗~好心問下自己可以比咩人地個女先啦,係咪養人一世先~

珊瑚宮

畀面勳章

Haileymama 發表於 14-7-14 20:12
佢每次同我講我都當聽唔到,廢時我講
根本唔駛理你99, 最緊要係你老公點睇

珊瑚宮

畀面勳章

hanbb 發表於 14-7-14 20:50
你老公都唔答佢媽,你駛咩理佢,佢再問你,叫佢問返自己個仔
同意. 我都係用呢招對付我99, 佢再煩得兩煩, 我老公會叫佢收聲

candyaust  Agree. 我都會咁 lol  發表於 14-7-15 12:19

大宅

引用:佢個仔唔識咪叫佢去學囉 你個仔佢無份呀

原帖由 bkteapot 於 14-07-14 發表
佢個仔唔識咪叫佢去學囉 你個仔佢無份呀?

你老公唔撐你應該大大力炳佢
我老公叫我唔洗理佢囉

大宅

引用:你唔聽佢電話唔得嗎?

原帖由 sweet820tata 於 14-07-14 發表
你唔聽佢電話唔得嗎?
佢會狂打,仲whatsapp我+留言,總之佢係要你覆佢先罷休,上次打爆我機以為有咩事,點知係話我新轉既fb頭像唔好睇叫我換過張

小肥楊  彩佢都傻  發表於 14-7-15 13:00
可兒媽  fb頭像都要管?!癲架!  發表於 14-7-15 00:31

大宅

引用:走咗就唔好返去啦。好惡心d99成日當新抱係

原帖由 nanaaixi 於 14-07-14 發表
走咗就唔好返去啦。好惡心d99成日當新抱係工人,傻既
其實每個禮拜返去食飯都好夠啦,係都要人係個邊訓,但佢唔係到訓會返車場訓既,次次返都大把野拎,又出入唔方便

大宅

引用:Quote:原帖由 nkm11 於 14-07-14 發表唔洗

原帖由 damandee 於 14-07-14 發表
題外話,我覺得啲奶奶好奇怪囉,娶個新抱返來真係覺得人地係送左個女比你咩?你話以前個年代,男人養家女人 ...
佢成日話老公做野好辛苦唔好叫佢做,大佬我做野唔辛苦?

男爵府

唔返唔通佢攞個鎖塔你哋返去咩?使鬼理佢吖

大宅

回覆:nanaaixi 的帖子

首頁

尾頁

跳至