自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

今日lunch去食麻辣米線,間鋪有好多學生食架,我地坐低咗等食之際,係我地對面枱有一男一女學生叫咗一碗過橋米線兩份食(好大碗果隻),食晒連湯都飲埋,佢地突然叫個侍應埋黎同佢講碗野入面有隻蚊,咁個侍應問佢地想點,男既話唔知喎,侍應話不如比過一碗你啦,男既又話依家趕住番學食唔似,侍應又話聽日你地黎我地比番你食啦,男既又話唔好,跟住侍應叫咗佢老細過黎問佢地想點,男既話想佢地取消張單,講咗好耐,終於老細唔同佢鬥,取消咗佢地張單比佢地走 ,哼~而家d人真係
父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

男爵府

認住佢邊間學校啦

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

學生都咁古惑?唉......
盡我一己之力,發放正能量!

伯爵府

而家d學生真係不知所謂,有時我搭地x,大部份人都會等其他人出晒先入,係d學生好似趕時間咁係咁迫,有時我推住bb車佢地都夾硬撞我入去...仲有就係成日同人爭lift搭...好人好者做乜唔搭扶手電梯,係要同人爭搭lift!!!又成日係d公眾場所講晒粗口食晒煙又男男女女攬攬錫錫咁 希望我個囡第時唔會咁啦...

公爵府

新一代賊白黨

伯爵府

禁止訪問

大宅

唉!
吾知講乜好,佢哋大膽咗好多、好多.......
以前果種都係挑戰吓老師、父母既呎度,而家就係時不時就挑戰緊法律→早輪吉野家鐵釘事件!

原文章由 心願 於 07-12-3 22:52 發表
今日lunch去食麻辣米線,間鋪有好多學生食架,我地坐低咗等食之際,係我地對面枱有一男一女學生叫咗一碗過橋米線兩份食(好大碗果隻),食晒連湯都飲埋,佢地突然叫個侍應埋黎同佢講碗野入面有隻蚊,咁個侍應問佢地想點,男既 ...

男爵府

原文章由 心願 於 07-12-3 22:52 發表
今日lunch去食麻辣米線,間鋪有好多學生食架,我地坐低咗等食之際,係我地對面枱有一男一女學生叫咗一碗過橋米線兩份食(好大碗果隻),食晒連湯都飲埋,佢地突然叫個侍應埋黎同佢講碗野入面有隻蚊,咁個侍應問佢地想點,男既 ...

一碗米線既價錢就出賣人格,而家啲人真係cheap

子爵府

原文章由 苯小孩 於 07-12-3 23:14 發表
我同個女坐地鐵.....一男一女著住校服喺我個位面前攬攬錫錫. ...我個女好似睇動物咁....望到眼都唔眨... ...跟住我忍無可忍....叫佢地兩個油炸鬼...."唔該....有小朋友喺度....可唔可以停下".... ...

油炸鬼

子爵府

原文章由 ophe1013 於 07-12-3 23:04 發表
而家d學生真係不知所謂,有時我搭地x,大部份人都會等其他人出晒先入,係d學生好似趕時間咁係咁迫,有時我推住bb車佢地都夾硬撞我入去...仲有就係成日同人爭lift搭...好人好者做乜唔搭扶手電梯,係要同人爭搭lift!!!又成 ...

好多後生仔都係咁,唔洗你讓都好撞埋黎ar:-x :-x

珍珠宮

邊區的學生.:tongue:

珍珠宮

大把咁的細佬, 不知所謂同羞恥.

原文章由 苯小孩 於 07-12-3 23:14 發表
我同個女坐地鐵.....一男一女著住校服喺我個位面前攬攬錫錫. ...我個女好似睇動物咁....望到眼都唔眨... ...跟住我忍無可忍....叫佢地兩個油炸鬼...."唔該....有小朋友喺度....可唔可以停下".... ...

侯爵府

you should take their photos and post it on yotube
:-D :-D :-D :-D

別墅

個學生哥係厚面皮﹐好少後生仔咁唔要面﹐佢一定好手緊。

如果係外國D餐廳老闆重氣頂﹐D西人好識扮野﹐六個人去食野﹐有一個話佢份餐有蒼蠅﹐侍應賠罪煮份新的餐比佢﹐找數時已經預咗有蒼蠅個客免費﹐但其餘五人唔比錢就走﹐他們解釋因為見到朋友個餐有蒼蠅﹐對我們心靈和肉體上有陰影﹐老闆免費請佢地食係應該的﹐妳話佢地衰唔衰﹖

子爵府

畀面勳章

唉!e+d學生都唔知點解會open成咁,仲要著住套校服,都唔明佢地諗咩架?

[ 本文章最後由 clementbaby 於 07-12-4 01:25 編輯 ]

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

佢地居然有時間同個老闆講數,但無時間食過第二碗,咁佢地真係好趕喎!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

好cheap 姐...一碗面幾錢呀???無錢就唔好去食..食面包la..............

男爵府

宜家d細路 我地將來既社會仲要靠哩班人,點算

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

大過份wo

首頁

尾頁

跳至