跳至

首頁
34567...12

尾頁

複式洋房

Re: 黃大仙區-采頤花園媽咪

開心樂樂 :

我的仔仔就來15個月大,年尾會去保良局金鄉幼稚園報名,
我有朋友的女兒多是那裡的學生(上午班) k1,
和她談話中,覺得她很喜歡上學,而且那裡的老師很細心,
現在她k1已經有學國語了,那裡課程多幾深,
另外妳仔仔將會是行路上學或是坐校車的?

:-P

複式洋房

各位媽咪 :
我成功將仔仔的相放在這裡了,
可愛嗎? :-P

子爵府

RLB 寫道:
各位媽咪 :
我成功將仔仔的相放在這裡了,
可愛嗎? :-P

當然好~~~可愛啦!

別墅

RLB
我仔仔將會是行路上學或是坐校車呢?現在還未decide.
要遲些才定.如是你呢?
我巳弄左好耐都整唔到大頭相呀,真FAIL.

[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10403;127/st/20010517/n/winglok/dt/14/k/d2ad/age.png[/img][img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10714;112/st/20030730/n/wingchiu/dt/14/k/ade8/age.png[/img]

子爵府

2024年龍年勳章

RLB:

你仔仔好得意呀∼∼∼

各采頤媽媽:

我聽日應該會返嚟采頤上屋企攞d嘢..睇吓會唔會撞到你地d小朋友先∼∼

之後順便去Hollywood Plaza行吓街街先..好耐冇去lu..有d掛住..我要去Kingkow入吓貨先..我同個間dsales好熟架..嘻嘻..

男爵府

RLB
你囝囝都好得意喎.

彥彥媽媽
希望見到你啦.

複式洋房

開心樂樂 :
如果考上的話,
我會行路上學,當做運動,我想約行20分鐘,多幾遠?
我最近忙搬公司,遲 D 有時間,妳上來我家,我幫妳整大頭相,

各位媽咪 :
多謝!

子爵府

2024年龍年勳章

Lopo and other 采頤媽媽:

今日我下午真係返咗采頤∼∼嘩..我上次返嚟到依家都唔係隔咗好耐之嘛..又好似唔同咗咁..e.g. 豬肉舖隔離間髮型屋就換咗去以前醫生個位,租碟舖反而就搬前咗..

我一路行一見細路就眼甘甘咁望住d細路,睇吓會唔會撞到你地架..不過.. :-P 都係見唔到∼∼ :-P :-P

之後我就去咗Hollywood Plaza行街街,原先話去Kingkow入吓貨..點知原來間間Kingkow D 貨都唔同,Hollywood呢間少好多款,我禽日響佐敦永安個間多好多..車..早知禽日買鬼埋佢算數∼ :-( :-x 仲諗住益吓個sales幫佢meet 吓 quota,點知乜都買唔到∼∼ :-(

反而去咗地下個玩具展睇,不過d玩具都係d大路嘢,唔算特別..至於我個仔最鍾意嘅Bandai counter,因為佢地依家響荃灣愉景新城搞緊show,我諗慢吓手會仲平少少,所以今日忍手,過兩日帶阿仔我會帶埋大仔去睇∼∼

別墅

RLB
多謝,唔該你先, 有時間的話,你CALL我呀?
不過我家現還未買電腦,現考慮買什麼牌子好呢?
你地有什麼提議??????
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10403;127/st/20010517/n/winglok/dt/14/k/d2ad/age.png[/img][img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10714;112/st/20030730/n/wingchiu/dt/14/k/ade8/age.png[/img]

複式洋房

開心樂樂 :
妳可以去黃金商場,買D已經裝好,全套電腦,幾好!
妳去看看

別墅

RLB
是不是深水堔? Thanks for yr help!
得閒等我去睇一睇.

複式洋房

各位媽咪 :

我已經搬完公司了! :-P 很辛苦!
我覺得搬屋和公司一樣很複雜,怕怕!

複式洋房

開心樂樂 :

我在10-4-04 (星期六)去過保良局金鄉幼稚園門口看過,
我想我要改變我想法,路程太長,坐校車會好D!
一兩天多可以行路,長期太辛苦了!

男爵府

你地去晒邊呀???

子爵府

LOPO 寫道:
你地去晒邊呀???

Hello!! :-P
我之前連個topic都找不到.........

複式洋房

妳們好嗎?
我最近忙D!

複式洋房

各位mami 好呀, 我個bb 都係係采頤花園比阿姨 take care ... 你地d bb 有無今年去幼兒園ka? 請教下你地會去邊間呀 我仔仔依家18個月大.

男爵府

love
我個仔下個月都 18 個月啦.

複式洋房

LOPO, If we have chance let's go to the garden and play.

洋房

有冇采頤的業主會考慮賣樓,我有朋友好想搵采頤3房,如果有PM 我

thank a lot!

首頁
34567...12

尾頁

跳至