自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

唉..我成日以為無咩人會比呢D大陸阿E呃到
點知我身邊兩個朋友分別中招
一個係CWB被騙$2000
一個係TST被騙$600

大家真係要小心提防啊

大宅

之前已經係度講過ga la, muk咁唔小心呀
Be Happy Everyday

大宅

原文章由 陳美嬌 於 07-12-5 13:08 發表
唉..我成日以為無咩人會比呢D大陸阿E呃到
點知我身邊兩個朋友分別中招
一個係CWB被騙$2000
一個係TST被騙$600

大家真係要小心提防啊

點解會咁呢?
我成十四前都試過o係街有個女仔走埋黎話覺得我衣著好適合佢公司,問我有無興趣做 model,當時我一口拒絕仲 fing 開佢隻手跟住o拿o拿聲閃開,心諗睬你正傻仔。?-(
路,雖然難行,我只要努力一定會成功。

子爵府

係呀..其實我10年前已經係TST撞過
個時我等緊人... 所以就同個阿e玩下
一比佢發現我未夠15歲佢即刻閃人
可能因為我簽咩野都無法律效力掛:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

子爵府

BK Milk勳章

我自己試過3次

一次係銅鑼灣
小姐~你個身型好岩我公司做FITTING MODEL

我心諗唔係掛得過5尺3
又唔係特別瘦
不過我又好8上去果間公司睇下
猛叫佢俾個BR我睇~又唔肯
哂左佢2-3個鐘

第2次係TST放工時間
行過鐵路大廈~突然間俾人叫住
小姐~你對手好靚,我地公司咁岩有珠寶廣告要拍
不如你黎試下﹝仲好順手俾張NAME CARD我睇﹞
我答佢~好呀,我諗下先,俾張咭片我到時覆你
死到唔肯俾張咭片我

第3次係觀塘地鐵站﹝呢次應該係真架﹞
係一個2x歲女性
仲俾埋張咭片我
問我有無興趣幫D報紙雜誌影相
但係唔係做FASHION MODEL
係去介紹食肆/地方做人肉怖景

[ 本文章最後由 mayymlam 於 07-12-5 13:25 編輯 ]
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

子爵府

2024年龍年勳章

哈哈...見到 lee 個topic又令我想起成10幾年前既親身經歷...

我只回答一句(好大聲個隻): 吓...又係你呀...你又出黎呃人呀...
佢9秒9走老...

諗起都好笑..

子爵府

BK Milk勳章

原文章由 MuiTse 於 07-12-5 13:29 發表
哈哈...見到 lee 個topic又令我想起成10幾年前既親身經歷...

我只回答一句(好大聲個隻): 吓...又係你呀...你又出黎呃人呀...
佢9秒9走老...

諗起都好笑.. ...

你咁大聲~唔驚佢吊住你尾
搵時機報仇
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

CWB SOGO 附近最多

珍珠宮

舊招新用呀? 仲有人上檔?

珍珠宮

小女子十多年前重未出來社會做事果陣中過一次囉....

果陣俾人呃咗1600蚊...真係永世難忘....:-( :-( :-(
好好過每一天......

別墅

我放工見到佢地日日係tst mtr 金馬倫道果到搵獵物ga啦 佢地仲勤力過d返工ga人, 我都有試過: 小姐乜乜乜....., 我唔應佢地, 我驚係迷魂當, 前果排話佢地口氣有迷魂藥

原文章由 Siuchoi 於 07-12-5 13:41 發表
舊招新用呀? 仲有人上檔?

水晶宮

畀面勳章

原文章由 appleyuen 於 07-12-5 13:39 發表
CWB SOGO 附近最多

加連威仲多呀~
就係響我初初返黎hk果陣,試過有次著得靚靚地行過加連威。就俾個亞毛拉住問我係咪著中碼衫,佢公司要搵model。我即刻擰擰頭走人。佢仲話,"唔洗驚喎,我唔係呃人架!!" 我冇理佢走左!
我心諗,如果我係發明星夢既實中計。
不過以前都試過幾次有人搵我拍野啦~ 我都冇去。 就係好在我唔想做呢類野。

大宅

虎到金來勳章

2 weeks ago, 我咪係tst mtr 金馬倫道撞到, :tongue: 個局好假!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

sogo果頭好鬼多嫁, lunch行過去果邊食飯, 已經比阿嬸拍, 食完飯返工司又比佢拍, 放工行過去又拍, 一日我比佢拍左3次

大宅

原文章由 mayymlam 於 07-12-5 13:33 發表

你咁大聲~唔驚佢吊住你尾
搵時機報仇

最時運低個次係銅鑼灣一日比佢哋問咗3次

講起報仇 ~ 大肚個陣, 都見到小小肚, 個大6婆又嚟問我,
激鬼氣, 咪問返佢, 咁你話我着咩碼呀? 個陣我係係SOGO後面近東角站....之後, 行到去街尾, 就有得2條女係咁追住我問我着咩碼, 佢好名顯係報仇而嚟架...嘩...個陣嚇到我死呀...唔係怕佢哋D咩, 恐怖在係有人好似跟踪住咁....咁我唔出聲入咗D SHOP入面避咗一陣先走咋

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 axa 於 07-12-5 14:06 發表
我放工見到佢地日日係tst mtr 金馬倫道果到搵獵物ga啦 佢地仲勤力過d返工ga人, 我都有試過: 小姐乜乜乜....., 我唔應佢地, 我驚係迷魂當, 前果排話佢地口氣有迷魂藥

...

係呀...我係呢度行過都俾人問過幾次,次次我都唔理佢仲要扮到好驚,驚佢有菌咁走開...

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我十幾年前都响SOGO出面 同加連威老道試過俾人問....

响SOGO出面個次, 我同個阿姐講: 我都係做呢行, 你要唔要去我個間做fitting model? 跟住佢死死地氣走咗

大宅

差唔多6-7年前,我同個女仔friend去加連威老道行街,我行先佢行後,又係有一個女人拉住佢隻手,扮晒熟咁,...我個friend又覺得佢好熟面口先攪笑,我一聽到佢果句鬼咁熱情的開場白...你係咪 m size呀,我即刻高8度同我個friend講: 嗱,呢d就係警訊話成日呃人果d人啦. 個亞姐個熱情樣即刻冷卻左,勁過四川變臉.

大宅

我唔係響你地提起o個兩個地方,我係響九龍灣德福商場o既落樓梯位置遇倒架。:tongue:
路,雖然難行,我只要努力一定會成功。

男爵府

橋唔怕舊, 最緊要受, 廿年前呢d啅頭已經係佐敦, 老尖個頭出現, 個時d少女純品d, 警訊又未咁update, 佢地呃埋都唔少架, 差佬掃一排又靜下咁, 呢排掃得無咁勁, 咪又出黎搵食lor, 咪班幕後主腦食乜呀!!

原文章由 kiki.kiki 於 07-12-5 14:37 發表
我十幾年前都响SOGO出面 同加連威老道試過俾人問....

响SOGO出面個次, 我同個阿姐講: 我都係做呢行, 你要唔要去我個間做fitting model? 跟住佢死死地氣走咗 ...

首頁

尾頁

跳至