夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Re: 和老公有趣o既對話

我睇電視, 見到劉德華個廣告, 就讚劉好靚仔, 老公又話自己似劉 –

我: 你都有幾分似劉德華o既, 如果你d毛孔細番d o既話.
老公: 或者你可以咁講, 如果劉德華d毛孔粗番d, 就同我一樣咁靚仔la.

大宅

話說有一日同阿b訓o左晏覺,o個晚o向張床度碌到四點幾先訓得著,第二朝六點半又要起身返工。

我:老公呀,都係唔掂呀,你第二時見我訓晏覺你要喝住我呀。

老公:哦....

我:不過都唔怕,陪阿b訓無問題,不過如果你見我訓著就一把打落o黎啦。

老公:(陰陰笑勁樣衰地) 係咪呀,拿你叫o架!

大宅

早兩日同老公系地鐵,
佢向住我又問識唔識整兩隻眼向兩邊分開,
話自己得我唔得,整色整水....

'尋'日返到屋企發現眼部微絲血管爆裂,
於是我大笑>>>>跟住"啊"左一聲,
佢知我笑佢乜(上述),兩個大笑,
我話:睇您第日仲敢唔敢整.......

複式洋房

某個月頭,剛出糧
但本公子因碌爆卡而冇錢俾家用
靈機一觸,向夫人說
公子說:「夫人,成親以來,多年來妳一直是世界第二最幸福的人。」
夫人嗔:「那,誰是世界第一最幸福?」
公子答:「當然就是妳的相公我啦!」
於是乎,果個月就唔洗俾家用…..呵呵!

男爵府

畀面勳章

老公:老婆我愛你!
我 :係呀!好啦!就今晚做俾我睇!

複式洋房

有日同老公行商場,老公睇梗手機既時候,有個阿伯突然問老公"呢部手機幾錢ㄚ?"
老公:我點知ㄚ,我又唔係老細.
我 :老公你講野唔好梗倔啦.
老公:我以前唔係梗既,我以前講野時面面俱圓,娶著妳之後先至變成梗既.....(一倫嘴數我)
我 :係ㄚ我知ㄚ, 你以前講野時塊面圓ㄚ嗎!
老公:

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

前幾鳳凰衛視報導美軍偷取了伊拉克2噸鈾.

夫說 : 班賊呀,今次又有咩嘢籍口呢?
我說 : 點會無呀, 佢會話為了防止伊拉克製造大剎傷力武器!
夫若有所思地說 : 怪不得 d 老婆成日話 keep著老公d 錢是為了防止老公去滾 la!
我說 : ha ha, 學到野喎!
:-P

大宅

有一晚瞓覺嘅時候,我個肚有d唔舒服,暗暗地不停放屁屁,平時我老公一定發現到同大叫話我臭,嗰晚唔知點解佢冇

大宅

有時我都覺得自己幾冇口德,話說有一次我地飲茶,我見到一個女人好豬排,但仲要好似好靚咁,我就同老公講咁咁咁...,
你望吓佢,我老公望極都唔啱視線,我就話唔係嗰到呀!點知佢話我睇緊佢老公係咪盲架,咁都哽得落!?

大宅

話說我同老公的$係分得好均真的, 但由於我好多時都唔記得噤機, 所以有時都要問老公借番轉頭;
今朝在公司電聯的時候,part 1,
老公: 老婆呀,你估唔估到我想同你講咩呀?
我: 唔知, 唔好又係叫我比你打機個D野?!
老公: 唔係, 我係想話你欠我個$220今晚記住還者!!!

下午的時候 part 2,
我: 喂! 我今晚有錢還比你了, 我頭先拎左亞囡d紅雞派比同事, 收番幾卦利是.
老公: 嘩! 咁好赚, 早知我又拎啦.....唔...原來咁好赚,唔怪得之個朝你咁肉緊鬧個工人,話D蛋好買得咁細隻啦!

由於我個囡岩岩呢排生日, 所以有時話題都係圍繞生日會來講, 而我老公有個同事個仔又剛岩係麥記開完party喎,
老公: 嘩! 我同事個仔係麥記開P,都係千零蚊就搞掂了.
我: 等你個囡有3,4歲讀幼兒園有小朋友一齊玩先啦,多D小朋友開心D麻.
老公: 下? 請埋D同學仔呀? 我同事話D同學仔多數都係送相架, 而家一屋都係相架喎!
我: 咁你想收到D咩呀? 送條金條比你好無? 如果人地請你個囡, 你又打算送咩比人呢?
老公: 唔.... 小朋友.. 送舊擦紙膠咪得囉!
我 : (望住佢....唔知講咩好)
老公: (自己都笑) 實用麻!! :lol:

複式洋房

老公: 老婆,我就來俾妳激死了!
我 : 係?梗幾時ㄚ?唔好梗快喔!最好就供完層樓先死,梗我就可以淨袋xx萬(老公份人壽保險)
老公:我依家死,妳都可以淨袋xx萬啦!
我 :你依家死,果xx萬愛來還層樓就渣都冇啦,仲要倒貼出來養你個囡,都冇著數既!
老公:係梗,不如我激死妳先啦.老婆,妳幾時死ㄚ?
我 :賺著你果xx萬先!
老公: :mrgreen:
該用戶已被刪除

男爵府

請問版主"大臣",
我好鐘意睇呢個 topic,可否固把它鎖定?
呢個主題 d 內容睇多 d ,夫妻感情都可能會好 d ! :mrgreen:

大宅

呢個係我一個朋友與佢老公既對話, 笑爆咀

話說我個朋友個樣唔係好靚, 最近睇木村拓哉既日劇, 佢好鍾意木村, 就同佢老公講:

老婆: 老公, 如果有一日你發現我同木村有路, 你會點呀?

老公: 我會話你有本事!

我聽完後都唔敢笑得咁大聲, 淨係話你老公咁攪笑, 之後返屋企笑左好耐 :mrgreen:

子爵府

好媽媽勳章

話說我舊公司女廁發現有咸濕佬偷窺, 舊公司為同事著想, 決定響條鎖匙綁上防狼器, 我話比老公聽, 點知佢話:

"駛mud防狼器呀, 你班同事本身咪已經係最好既防狼器囉!"

大宅

我有日睇完個台灣節目, 有個女藝人得37公斤, 咁我夜晚就同老公講, 我話如果我有咁瘦就好啦, 你估佢講咩呀:

老公 : 如果你變咗咁瘦, 都唔慌劑得耐囉!!!

大宅

我老公係一個好無手尾既人,
咩都要我同佢"汁"尾~有一日,
我又同佢"汁"d即食麵碗.....

我:(好嬲既時候)攪錯呀?成日要我同你汁野,
好唔好意思呀你?依家你當我賓妹呀?日點夜點!!

老公:(突然係度爆笑)係呀~我晚晚係度強姦賓妹呀!
哈哈!!

&#@*&&(無言中)

仲有次星期日晨早流流,我仲訓緊,
佢突然間同我講佢破左產..之後走
左出廳佢話比人呃左一千萬,依家無哂$,
我有d無奈,心諗佢又痴左邊條筋= ="
何來無啦啦有一千萬咁多$..點知我走左
出廳睇咩事................佢竟然係度玩緊online
game原來係輸左d game錢...我即刻
唔知講咩好@.@"作死佢...上腦咩!!
:mrgreen:

水晶宮

老公成日行過一間茶餐廳門口, 都只睇人地個 menu, 唔會入去 ----

佬: 要成4/50蚊個餐, 唔怪之得我行咁多次都唔入去食o野喇.
我: 可能人地d o野好好食呢, 你都要比機會人proof 佢值唔值架ma,
佬: 係佢唔比機會我入去試之ma.

(點講佢都係縑間茶餐廳貴 )

複式洋房

哦(餓)
呢排成日開夜,好遲先返屋企食飯.遲返就會打俾老公.放工再打一次俾老公.
我: 老公,唔晒等我食飯.
老公:哦
我:餓(哦)就食飯先啦,都話唔晒等我囉!
老公:飽!
我:bye-bye 啦

11:00 放工啦
我:老公,我上著巴士啦!
(我0既肚) 咕咕聲.
我:老公,我地唔玩啦,好唔好ㄚ,我0既肚咕咕聲啦!
老公:飽! ... 唔係, ... 餓,餓,餓!
(我0既肚) 咕咕聲.
老公:

男爵府

我同老公講話搬o左入新屋一年幾差唔多兩年,都未用過會所o既設施,連會所都未入過去。

老公話:唔係呀~~我有時都有踩下d草,o係公園旁邊"柯尿",o係個遊樂場噴大字呀咁~~

首頁

尾頁

跳至