夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

和老公有趣o既對話

不如講下同老公有趣o既對話鴉.

一天, 我同老公逛街, 見到一間專賣兒童書的舖頭大減價,便入去買了好多書比囝囝, 臨走時,
我說:"o的書好抵"
老公答: "係, 收錢o個個鴉ma!"

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 和老公有趣o既對話

我又講埋一份先.....

我大伯成日講粗口鬧佢老婆,我大伯又無咩錢洗腳唔抺腳....
咁我就忍唔住問我老公

我:嘩!你大佬脾氣咁臭檔,又無錢個人又粗佬,點解你亞嫂仲跟佢既

老公:我夠窮夠粗佬啦!你又肯跟我?

我:咁又係喎!

子爵府

我老公未同我拍拖時,條腰得28吋。
剛剛識佢時,第一眼就覺得佢似唐文龍架!
同左我拍拖半年後,條腰有34吋。
不過佢淨肥肚腩度。

1)我話:以前未同你拍拖時,成個唐文龍甘旣身型。
嘩~而家成個盧海鵬甘旣身型!

2)我話:肯定好多以為~
我攪大你個肚,所以嫁你,
多過你攪大我個肚,所以娶我喎!【在結婚時講】

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

洋房

環境:在床上正準備訓覺前的棉棉對話中的其中一段!!
人物:老公.老婆.愛犬一隻(隻狗訓在兩公婆中間)
老婆: 老公!點解你對隻狗仲好過我o架!
老公:如果你可以向報紙度all屎,食狗糧,同入狗龐的話,我都會對你o甘好!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(((((((((((dead air)))))))))zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

tsaleung

水晶宮

一次, 行過戲院,
我: “老公, 我地幾時睇'魔戒’ ?“
老公: “等電視做先啦!”

大宅

有日我地去 k lunch ,

老公:點解唔唱呀?一齊唱啦!

我:唔駛啦,我伴唱得啦。

老公:Ha?而家做埋"伴唱" tim 呀?

大宅

有一條問題我每年都問老公一次,問咗十幾年,每次都答同一個答案!
老婆:老公幾時申請張附屬咭比我?
老公:等你大個女先喇!!!!

大宅

有次糸床.......
我問:喂,凍唔凍呀?
老公即有所行動>>>轉晒身
我:做乜事呀您?
老公:您唔係問我 "督唔督呀"?咩!
我問您凍唔凍呀?
即時笑到攬埋一舊 :-P :-P

男爵府

老公與朋友A在電話中談話....

A:出黎飲野啦...去邊度等好呀?
老公:係囉...去邊度等好呀?
(老婆極不滿地說:.....去少一次得唔得?!)..老公依然故我..
A:咁究景響邊度等呀?
老公:都諗唔倒邊度好....
(老婆:去奈何橋等啦你地..:-x)

:-P

水晶宮

我在整理抽屜的襪子 -
我: “老公, 有冇攪錯呀, o的襪根本唔係一對o既, 你都將佢地綁埋一齊.”
老公: “我地屋企所有o野都唔係一對架啦, 就睇你同我就係啦, 有咩問題呀? ”

複式洋房

有一次, 老公同我一齊參加佢個friend八十大壽生日酒。

老公: 老婆, 我八十歲o既時候, 你幫我搞生日會呀

我: 嘩, 你有無攪錯呀, 你八十歲, 我都七十幾啦, 你叫你個女同你攪啦。

老公: (個樣好無奈) 我講o下o者, 洗物o甘大反應。

水晶宮

老公正攤o係張梳化到打機, 囝囝訓o係佢隔離, 食緊手指 -
我: 老公, 睇下阿仔有冇痾臭臭?
老公: 乜我個duty list改o左我都唔知o既?
我: 咁你做唔做鴉?
老公: 咁我VR lu (Voluntary Retirement 是也!)

大宅

話說有一日老公0岩0岩TUM完BB訓,正當擺BB擺床,我隔左一陣走去望,嘩!嚇親我,境然見到BB成個人打橫訓,以下是我和老公對話:

我: 老公你睇!點解BB成個人打橫訓,你點擺架,之前係打幢架!

老公: 哦!你講粗口,[打洞]=MAKE LOVE,[打洞]緊係唔好啦!所以唔好[打洞]呀!哈~~~哈!!!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

大宅

老公: 你個肚腩越來越肥!
我: 我全身都肥o架啦!
老公:唔係o丫, 你個胸都唔肥!
:evil: :evil: :evil:

大宅

老公同我游完水番屋企就行來行去塭野。

我  : 老公你塭乜?
老公:我塭我條牛仔褲。
我 :(心不在焉)你條牛仔褲咪係個櫃上囉。
老公:果條唔係我個bor。
我 :唔係你係邊個架!
老公:果條係你加嘛。我條唔知去左邊,一定係anna洗左啦,激死。
我 :果條係我既?無理由架,我得一條牛仔褲,我重著緊,果條點會係我架。(一路講一路行埋去)

.....

我 :咦,呢條真係我既bor。咁我著緊呢條係......oh my God!!!!!!

(點解會arm呢?老公明明高過我!!!)
laughin' to keep from cryin'

大宅

朋友就黎移民去美國佛羅里達州.....(朋友之前未去過美國)
朋友家人住係果邊...佢家人好耐之前同朋友講話果到好靚...影d相番黎比我朋友睇....朋友同我講d相好靚...d湖影真係好靚....好想快d去...
我好羨慕朋友有得移民去果到...番黎同老公講..(因為老公鐘意行山...鐘意有山同水地方)...

點知我一講到影d相好靚,,,d湖影真係好靚....
我老公就話...(好平靜地講)

香港夠有好多湖啦...洗乜去咁遠~~就街都係
佢指住工人and自己個(格拿低) :-x :-x :-x :-x

水晶宮

老公在超市買了個西瓜, 回家將個西瓜切開兩半放入雪櫃,佢o係廚房話:

“個西瓜好似我老婆咁 – 又靚又甜.”

:-P :-P :-P

大宅

訓醒覺

我:你個樣好衰呀 (因為佢d頭髮訓到亂晒, 個樣又矇)
老公:成日靚咩 :-P

洋房

我個仔,人人都話佢似爸爸.

我 : 個個都話BB似你多o的.
爸爸 : 佢邊度有我咁靚仔.
我 : 你save o的啦. :-P :-P

子爵府

有一日, 同事問咩係五官, 我地就係度諗, 眼耳口鼻, 仲有係咩呢??我地都一至應為係舌頭啦, 到夜晚, 我就問下老公啦,
我: 老公, 五官係咩呀?
老公: 眼耳口鼻
我: 仲有一樣呢!
老公: 呀~~~~
我就摸佢個耳仔
老公: 耳窿?
我: 唔係
老公: 耳朱?
我又摸下佢眼
老公: 係眼尾毛? 眼皮?