夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 和老公有趣o既對話

在懷孕初期,
有一日,仲係大陸做野的老公打電話比我!
我:老公,我成日都無胃口食野,樣樣都唔想食,好辛苦呀!
老公:咁慘呀,咁點算好呀?
我:過多一個月就會好d家啦,到時就會有返胃口.
老公:咁你到時咪會食好多野羅!!
我:係呀,我怕我到時會變大肥婆.
老公:咁我就唔怕你會變大肥婆,我只怕你會變成大冬瓜咋

水晶宮

老公拿住個網球拍o係房到Fing來Fing去,準備落球場同o的波友較量 –
老公: 「我真係好有體育天份, 只係鍊o左幾日就升到世界排名第一.」
我: 「我而家先知道咩叫做”世界真細小”! 」

當時, CD機播緊「世界真細小」: 「…世界真細小、小、小, 小得真奇妙、妙、妙,實在真係細世界,嬌小而妙、肖…….. 」
:-P :-P :-P

別墅

當日係星期日, 個日我瞓到成十二點幾, 點知食完 lunch 後, 我又覺得好眼瞓喎, 咁米再瞓囉

我老公終於出聲啦

老公 : " 睇下你, 前世都唔知係米貓來嫁, 成隻貓咁, 咁懶.. "
我 : " 如果我前世係貓, 咁你係咩呀?"
老公 : " 係人囉!"
我 : " 我係貓, 你係人? 咁我地係咩關係呀"
老公 : " 我係你主人, 養你嫁囉... "
我 : " 哈哈, 今世我唔係貓, 但係你都養我喎 ~~ 哈哈 .."
有始不有終 能受百樣痛 從沒有合約合同 但卻跨時空 這滔滔不息的愛 我贈給你用 這一生 和下世 有幾多全奉送 --------------------------- 呀仔 2006 年 4 月 24 日 出世啦

水晶宮

我: 老公, 不如我地去澳洲旅行.
老公: 你寫個proposal黎睇下先啦.
我: 乜旅遊部唔係我負責o既咩?
老公: 乜我冇話你聽, 由於資源重整, 旅遊部已經撥歸財務部管咩? (註: 老公係屋企財務部o既’楂 Fit 人’)

珍珠宮

今日我同老公傾電話,佢講左d核突野~
我:老公唔好講埋d核突野啦係街~
老公:下?我幾時改左名叫阿佳ar?!
我:聽到呆左一呆之後wa ha ha~~~~~(笑左勁耐)

子爵府

SORRY,我可唔可以講啲二級半既笑話...話說今朝我俾老公鍚醒,佢臨番工走入房攬實我,咁佢隻手當然'曳曳'摸我胸胸啦,我就話:"YEE~~~~!!!咪多手呀!"我老公話:"老婆好滑好吸引嘛~~~!!!食個'早餐'先!(摸住我心口)食個煎雙蛋先!!!嘻嘻..."我咪撩佢咁話:"咁今晚黎黎啦!" :-P 我老公即刻話:"今晚唔得啦,你仲有血血(姨媽)既~~~!!!" 我即刻話:" 唔怕啦,當係茄汁囉!" :-x 老公即刻話:"你估我'嗰個'係薯條咩~!!!茄汁~! :-x "笑到我唔識郁

子爵府

MANDYFONG 寫道:
訓醒覺

我:你個樣好衰呀 (因為佢d頭髮訓到亂晒, 個樣又矇)
老公:成日靚咩 :-P

話時話我都有類似既對話...

話說我唔妥我老公咁污WEAR,我叫佢靚仔啲,剪吓個靚頭...點知我老公咁答我:"哎唷...我怕我再靚仔啲我會有好多女仔鐘意我會好煩架...依家都咁煩咯...(下刪數百句,不斷响度哦...)" :-x

大宅

話說有日,同老公行街shopping,老公想買褲,當佢係試身室試緊時就叫我;
老公:老婆,你叫個sales

伯爵府

有一日我同我家姐講tel,佢講咗一段佢同我姐夫既對話初時我唔識笑,明白後笑死我。

姊見我姊夫在看選舉名冊上的人名,很頭痛地選擇投那人

姊~~明天選舉喎
姊夫~~我知,咪睇緊囉
姊~~咁你選邊個呀
姊夫~~咁呀,選我啦
姊~~吓,,選你
姊夫~~係度陰笑,係呀,,"選"我啦
姊~~@#@#^*^~~%% 死八公

父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

水晶宮

電視播放劉嘉玲一個美容修身產品廣告, 有 ‘byebye肉’o個個.

老公: 乜o野叫做byebye 肉? 即係個身o既邊到?
我: 我都冇, 又點show 比你睇呢!

大宅

有日約左 honey 食晏,打佢手機問:

我:您行到邊呀?

老公:(答得好自然,唔似講笑) 行到天腳底啦!

我:乜話?天腳底?

老公:(知講錯左) 嘻!天橋底呀!

大宅

之前新年有日同老公飲茶傾開.....

我 : 唔明白點解有人會係新年期間去剪頭髮既 ? 唔係唔好既咩 ? 剪髮剪發丫嘛 !!

老公 : 老婆, 乜你唔知依家d人係特登新年去剪頭髮既咩 ?

我 : 唔係呀 ? 仲要特登添 ?

老公 : 係丫, 係新年剪頭髮即係話係新既一年有新發(髮)展咁解, 如果d人係之前一年無乜發展未會専登留番d頭髮係新精頭o個時先去剪囉.

我 : 啊 ! 原來係咁 ! 又幾攪笑喎 !! :-P

水晶宮

我老公有一日forward email 比我.封 email 係叫人每天攬愛人一分鐘, 以增進相方感情. 老公晚上睡在床上, 雙臂攬住我, 然後說:

“攬一分鐘先 (稍停). 夠鐘就話我知.”

我的心都幾甜, 但亦覺得佢幾幽默 - 洗唔洗咁認真去計時啊!

大宅

昨日行街,老公叫我一陣幫佢買六合彩,

我:嘩,最近買左咁多次細獎都冇中下0既!

老公:係啦,可能上天懲罰我話:
"成日比你中左,你都嫌少比左人地 (佢指我),
抵制下你(指自己)先。"
個天仲話呀:"下次中左留番自己去玩喎!"

我:您敢!

別墅

有一天,我六合彩中咗$160,我走去同老公講..
我話"喂~~我又中$160啦"
老公話"$160之嫲,咁少...."
我話"好過冇啦,下期頭獎係我啦~~"
老公話"你瞓醒未呀?好啦好啦~~入去瞓啦~~"
我話"8點幾咋..."

洋房

由於我病了,I need to wear a mask. 當我正等待我女女學完琴,接放學,我從後攬住我老公,然後有以下對話.

老公 : 你聞唔聞到花香味.
我 : 冇喎! 我淨係聞到屁味,
老公 : 笑咗好耐,跟住話,肯定你冇鼻塞

:-x

子爵府

老公: 有冇d唔見得光既袋呀!(即係深顏色既膠袋)
我: 有安全袋囉

珍珠宮

老公: (大肚)老婆, 唔好嬲啦, 唔好成日'蚊'啦, 個bb會唔靚架.
老婆: 似你, 已經唔靚啦!
老公: 笑............唔得要同你輸賭睇下似邊個.

男爵府

有晚,老公在床上看書,我又瞓唔著就望住佢

老公: 眼精精 ....(停左5秒後)

他撲向我說: 想飲精

%^#^*(_!.....

大宅

話說我係全職媽媽, 老公扣起零用錢後成份糧比晒我, 但其他所有開支就由我負責, 包括去街, 而我無儲私己$, 老公都知........
我 : 老公, 不如今晚去和民食丫
老公 : 好呀, 你請呀!
我 : 好, 我請囉!
老公 : 你請? 你有$咩? 你有儲私己$咩? (死佬, 言下之意即係話我d$即係佢d$啦, 跟住我"dull"野"哼"落去佢個頭度......)
我 : 家陣我做家庭主婦, 幫你湊仔, 你唔使出糧比我呀? d$比左我, 就係我o既, 你再嘈, 你自己出自己果份呀!
老公 : 咁你可唔可以加一千蚊零用錢比我呀?
我 : 好! 咁你年尾比多萬二蚊雙糧我啦!
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

首頁

尾頁

跳至