心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 cecichau 於 12/5/07 02:43 PM 發表
我通知左啦

我知,我睇到呀!

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 happydino 於 07-12-5 14:45 發表

喂喂~ 係我有語病定你有視障呀 .....
我話: 咁我等開埋新part去做野

而唔係話等我開埋新part wor ...

:tongue: :tongue: :tongue:

應該係你

果句說話意思有二唧~:tongue:

子爵府

原文章由 happydino 於 12/5/07 02:50 PM 發表

好啦, 去做野啦~

我都係呀!:-(

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 cecichau 於 07-12-5 14:51 發表
wow...即係我無睇錯

再一次證明佢寫嘢好有問題

伯爵府

妳地今日發左癲呀?人地琴日無上黎就鬼形無鬼,今日竟然我溫書都溫唔晒

覆番各位why唔俾阿陶讀婆婆樓下間學校先...

屋村校都唔係大原因,救世軍都係屋村校,不過如果只係一間無咩人讀, 一入去in下就收嘅屋村校,又無口啤我又唔知頭唔知路,咁仲咩要咁求其呢?加上佢地無全日又無n1讀,所以我最終都係放棄,我仲有下年機會搵自己心水校jer~

侯爵府

咁我諗要等佢講野再叻d先得. 佢而家連點名, 到唔識舉手"到!"

原文章由 cecichau 於 07-12-5 14:33 發表
mon
慢慢你會感受到佢返學既樂趣 :loveliness: :loveliness:
佢返黎會唱歌你聽, 又會話 xx 老師話唔可以咁咁咁 :lol

侯爵府

?-( ?-( ?-( ?-(

原文章由 cecichau 於 07-12-5 14:36 發表
dino
sorry 呀

我都係唔好係到啦, 成日講錯野

伯爵府

其實最近大家熱門話題都可能係搵學校俾小朋友,而我哩個星期,除左病之外,腦海中就係不斷盤算緊阿陶入學問題同自己"未來"問題...我真係覺得好煩好煩,於是更加覺得,子女真係應該自己湊,咁就唔駛成日諗邊個湊,工人湊又驚出事,父母湊又怕湊唔擔,俾人地湊又話唔抵.....又唔會擔心突發事無人理個小朋友...!

侯爵府

dino好似話新part等埋佢, 唔係話由佢開? ?-( 我都無認真留意喎...

咁你咪又好似田少呀, 特首呀咁收番d言論囉.. :mrgreen:

原文章由 cecichau 於 07-12-5 14:43 發表
因為我唔知 dino 話會開新 part, 可能我睇漏左, 頭先我一 click 入舊 part 就睇到 march 個 post, 所以拿拿聲去開個新 topic, 後尾再返入舊 part 睇, 先知原來 dino 一早話新 part 由佢開, 但我已經開左, 咪唔好意思 ...

伯爵府

mon...我唔係好明,幼稚園都可以叩門嘅咩? 佢本身唔係已經因為收晒生,full晒先唔收我地小朋友咩??-( ?-( ?-(

侯爵府

今次我無領會錯

原文章由 happydino 於 07-12-5 14:45 發表

喂喂~ 係我有語病定你有視障呀 .....
我話: 咁我等開埋新part去做野

而唔係話等我開埋新part wor ...

:tongue: :tongue: :tongue:

伯爵府

張太入過黎,right?咁即係大家知12/15 係confirmed架啦!

野食方面大家再傾,唔好要張太一個人攪咁多,我地分工呀下!

侯爵府

米水,

我覺得可以囉. 咁總會有d生人霸死地既家長, 扣住哂d收佢小朋友既學位, 扣到last min.先肯通知學校唔讀, 咁間學校先有位release出黎, 咁d waiting list先有位入. 咁我咪覺得, 如果已經on waiting list, 你又再寄信去叩門, 就更加表現到你想入既誠意, 就好似機會就會又大番d囉..

原文章由 米水 於 07-12-5 15:28 發表
mon...我唔係好明,幼稚園都可以叩門嘅咩? 佢本身唔係已經因為收晒生,full晒先唔收我地小朋友咩??-( ?-( ?-(

珍珠宮

又唔使 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

原文章由 Cinnamon 於 07-12-5 15:27 發表
dino好似話新part等埋佢, 唔係話由佢開? ?-( 我都無認真留意喎...

咁你咪又好似田少呀, 特首呀咁收番d言論囉.. :mrgreen:

侯爵府

我想分工yip香茅雞翼, 阿march又話唔岩食, 又話都話豬牛雞張太搞掂, 唔使啦喎....我唔知仲可以整到乜?

原文章由 米水 於 07-12-5 15:30 發表
張太入過黎,right?咁即係大家知12/15 係confirmed架啦!

野食方面大家再傾,唔好要張太一個人攪咁多,我地分工呀下!

伯爵府

之前想講架啦~咪講開過小朋友歲幾未識講野所以有d擔心嘅問題嘅....我諗起10,20前,我去參加一個親戚婚宴,其中我見到一個家庭,有個2,3歲嘅囝,我聽到d親戚講,話佢到依家都未識講野,而佢因為表達唔到自己想講嘅野,每次發忟就會將頭撞地or wall,而當晚我都有見到佢哩個表現 ,到依家果個影像我仲記憶猶新! 後尾到左前幾年,唔知點解我阿媽提起,話原來當年哩個唔識講野嘅細路,同佢自己家姐一樣,有智力問題(唔知係弱智定學習遲緩),要入特殊學校

唔係要嚇大家,不過都要注意下好d

伯爵府

原文章由 Cinnamon 於 07-12-5 15:34 發表
米水,

我覺得可以囉. 咁總會有d生人霸死地既家長, 扣住哂d收佢小朋友既學位, 扣到last min.先肯通知學校唔讀, 咁間學校先有位release出黎, 咁d waiting list先有位入. 咁我咪覺得, 如果已經on waiting list, 你又 ...

mon...哦~咁妳唔好理咁多,有無waiting都 send啦~咁如果最後連waiting果d人都唔要學位,咁學校見到妳封信,咁第一時間會call妳先都未定啦~

珍珠宮

如果每個人都可以做到自己揍就緊係想啦
但好多環境因素唔容許呢 :-| :-|

原文章由 米水 於 07-12-5 15:27 發表
其實最近大家熱門話題都可能係搵學校俾小朋友,而我哩個星期,除左病之外,腦海中就係不斷盤算緊阿陶入學問題同自己"未來"問題...我真係覺得好煩好煩,於是更加覺得,子女真係應該自己湊,咁就唔駛成日諗邊個湊,工人湊又驚 ...

伯爵府

原文章由 Cinnamon 於 07-12-5 15:35 發表
我想分工yip香茅雞翼, 阿march又話唔岩食, 又話都話豬牛雞張太搞掂, 唔使啦喎....我唔知仲可以整到乜?

mon...咁我再問問張太想點啦~

不過...晨哥嘅香茅豬扒我啱口味bor~

珍珠宮

唔使架, 佢地係學校接觸得多, 自自然然會返黎唱比你聽
當然初初可能連你都聽唔明
如果學校有歌詞比你, 你同佢一齊唱, 小朋友好 enjoy 架

原文章由 Cinnamon 於 07-12-5 15:24 發表

咁我諗要等佢講野再叻d先得. 佢而家連點名, 到唔識舉手"到!"

首頁

尾頁

跳至