自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

有無長期戴住沖涼同瞓都唔除架?
如果係長戴嘅,戴邊種耳環架?

因為我好怕唔戴個耳窿會生埋左:-| 但成日除左又戴我好多時唔見左d耳環我已經生埋左兩次架喇 又要去穿過:-( 好鬼怕痛架我 有無d提意比我呀唔該

[ 本文章最後由 mamamum 於 07-12-6 02:31 編輯 ]

伯爵府

原文章由 mamamum 於 07-12-6 02:29 發表
有無長期戴住沖涼同瞓都唔除架?
如果係長戴嘅,戴邊種耳環架?

因為我好怕唔戴個耳窿會生埋左:-| 但成日除左又戴我好多時唔見左d耳環我已經生埋左兩次架喇 又要去穿過:-( 好鬼怕痛架我 有無d提 ...

我打左十幾個耳洞,全部d耳環都唔除架(怕麻煩 )不過無話帶d乜野特別既耳環,只要帶左上去無敏感或發炎既我就唔除架喇...
大b駿逸細b駿晞

別墅

我耳窿唔算多...8個啫 全部都無除架,懶嘛:lol 耳環我就帶全銀或防敏感

大宅

我都有8個,都係長期唔除(洗之外)......我隻耳好敏感,防敏感,純銀,金都唔帶得,只可以帶"鋼"個d耳環:cry:

伯爵府

你 地 甘 多 人 有 8個 耳 窿﹐

大宅

我有3個耳洞, 一戴住我個小B就會好奇走來搞, 搞搞下又會想抆來放落個口 @@ 所以唔係好敢戴.
一係樓主買包耳針來戴囉, 一包5蚊好多條, 跌左都唔怕:)

大宅

醒目開學勳章

原文章由 evainnerv 於 07-12-6 08:22 發表
我有3個耳洞, 一戴住我個小B就會好奇走來搞, 搞搞下又會想抆來放落個口 @@ 所以唔係好敢戴.
一係樓主買包耳針來戴囉, 一包5蚊好多條, 跌左都唔怕:)

你地咁多個洞,我都有4個 evainnerv耳針去邊度買

別墅

好媽媽勳章

原文章由 mamamum 於 07-12-6 12:24 發表

你地咁多個洞,我都有4個 evainnerv耳針去邊度買

我都係長戴唔除~
金屬果d打側瞓會拮親自己,所以我會帶用樹脂造果d,又平又可以剪短d隻耳環腳~
有時會唔見咗粒石,我就留返俾我囡帶返學囉~
耳針都好似係用樹脂造,喺普通賣耳環既地方都會有~

大宅

醒目開學勳章

原文章由 Kubi 於 07-12-6 13:23 發表

我都係長戴唔除~
金屬果d打側瞓會拮親自己,所以我會帶用樹脂造果d,又平又可以剪短d隻耳環腳~
有時會唔見咗粒石,我就留返俾我囡帶返學囉~
耳針都好似係用樹脂造,喺普通賣耳環既地方都會有~ ...

唔該晒 :loveliness:

禁止訪問

子爵府

BK Milk勳章

我都長戴唔除
係cut hair先除
原本我都有8個
但係有個成日發炎
腫到豬頭咁
最終都係埋口就無事
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

珍珠宮

我無8個咁多, 有5個, 不過有3個都無載耳環, 因為後來發覺都係載一對耳環係最靚的....

不過自從生咗呀女之後都一直無載耳環了....因為呀女會想扯落黎架!

我也是載不到非鋼, 金, 純銀的耳環, 會好敏感....所以有時想貪靚扮靚都唔可以帶耳環了!
好好過每一天......

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我有5個, 都係長期戴住, 我都好易敏感, 只可以戴防敏感或者某牌子嘅耳環....

我都有個會成日敏感 (而家又嚟), 佢腫咗我冇理, 照戴防敏感耳環同滴藥水, 我唔想埋口, 會死忍

珍珠宮

我有戴住瞓, 瞓醒攪少樣.:lol

大宅

戴住瞓, 無問題

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

睡覺會除下

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都帶住瞓同沖涼架,呢對耳環帶足8年都無發炎
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

me too!

原文章由 2heiBBmama 於 07-12-6 13:57 發表
我都帶住瞓同沖涼架,呢對耳環帶足8年都無發炎

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我每邊 8 個 , 共16 個 :lol :lol :lol :lol :lol

不過大肚個陣除哂 d 耳環, 到生完, 有 d 密左, 而家剩番 5 個 ....

我對耳好敏感架, 好易發炎, 之前帶銀, 帶 k白金,
我而家帶緊鑽石耳環, 係周大x , 周x生買既, 買左 3 對, 有一粒比左老公帶

瞓覺無除架, 不過間中會除出黎, 用火酒抺下耳仔, 洗吓耳環咁 , 因為, 始終都會有污糟野係度

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

男爵府

帶d款式簡單又cheap ge咁就未必會除。

靚靚有石ge就會除:D

首頁

尾頁

跳至