夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

結完婚無耐,成日吵架,佢又成個小孩咁,

我仲患上了抑鬱,佢都無問過兩句,

尋晚佢先話想買輛車,大佬丫,屋都無間,點解要學人買車先。

真心覺得大家性格好吳岩。

好sad!有無人身同感受?

我有時候抑鬱到想自殺。

蜜雪兒  我以前都經歷過夫妻常吵的日子,但jm現在你身體要緊,睇醫生先。  發表於 14-7-20 22:55

子爵府

回覆:有時候,寧願單身一世

究竟我應吳應該死。我覺得做人好失敗。活在世上仲有咩意義

冬日  你個病就係成日令你好悲觀,成日亂諗野,首先要先睇醫生!  發表於 14-7-20 14:22
冬日  如果真係有病要睇醫生,唔好想埋一邊  發表於 14-7-20 14:21

複式洋房

回覆:VIVIANLOVEBB 的帖子

我早排想過自殺,現在老公到朋友家分開暫住中,自己在收捨東西,回想甜美的日子。我信明天会更好,等待他回來

大宅

先別想得那麽灰!

大宅

引用:究竟我應吳應該死。我覺得做人好失敗。活在

原帖由 VIVIANLOVEBB 於 14-07-20 發表
究竟我應吳應該死。我覺得做人好失敗。活在世上仲有咩意義
唔好諗埋1邊,其實人生真的不只愛情,咁有車冇樓的人我都認識,只要你地大家都覺ok又負擔到咪得囉

大宅

回覆:angieshum 的帖子

生存才能解决

男爵府

don't be sad and should understand the problem can't be solved even you give up your life. I would suggest seperate and look forward for brigher future

禁止訪問

熱血勳章

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

l大家思想都唔同, 你講幾難可以一齊行到終點? 又沒有小朋友, 其實有好多選擇唧...
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

大宅

引用:結完婚無耐,成日吵架,佢又成個小孩咁,我

原帖由 VIVIANLOVEBB 於 14-07-20 發表

自殺解脫唔到問題!

不如將勇氣去面對事情,傾唔掂最多咪分開,no a big deal!

大宅

離婚過新生活咪得囉,使乜自殺?

侯爵府

婚前個男人點架?

點解婚前相處到,婚後先出問題?

禁止訪問

侯爵府

自殺?你c6係你心目重要成甘?不如如题\"寧願單身\"好過。

大宅

你不如睇下醫生同埋見下婚姻輔導啦

侯爵府

引用:結完婚無耐,成日吵架,佢又成個小孩咁,我

你連自殺既勇氣都有,點解無勇氣離開佢?

男爵府

人生唔係得愛情架。你想下其他身邊重要既人,你仲會唔會捨得死。你地仲無小朋友,性格唔岩埋離婚咯。有勇氣要死,仲乜無勇氣生存落去?多睇下新聞,你就覺得俾你慘既人多得是,人地可能連選擇死唔死既機會都無,就俾上天收返咗條命。果d單親既jm,都可以堅強咁生活,而且仲生活得開心,點解你唔得?過唔到就走啦。有時放手都係一種解脫,重生。活在當下,珍惜身邊真係愛你既人,同埋自己愛自己,你死咗,最傷心既係真係愛你的人,你老公有咩損失?最多埋內疚幾日,等事情淡咗,他又繼續生活落去啦。真正愛你既,例如父母,埋痛心,傷心一世咯。無咩野係過唔到架。只要有信心。加油啦!
做人,5好難为自己

瑪瑙宮

您揀自殺, 點解唔揀離婚? 您一直拖, 拖對您黎講有咩意義?

禁止訪問

大宅

有同感,包括我兩好朋友也是。結婚前所有事好好,婚後變得小朋友,處處埋怨你,而家啲男人最要求公平,好嘅自己領功,衰的入哂我數。撐住呀,BB係妳的希望

首頁

尾頁

跳至