自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我好多年前同我家人去海洋公園玩''越曠飛車''後先發現,我表哥冇扣安全帶.
所以一早就知道海洋公園li方面係馬馬虎虎.

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都覺得係個媽咪最大責任,個小朋友得6歲唔係16歲,點能夠比佢一個人玩,6歲小朋友識鬼應變能力呀

翡翠宮

一個錯通常唔死得人嘅...問題而家相方都有錯先攪成咁!:tongue:

侯爵府

請大家唔好咁激動la,我諗e+果位mami知道下次要小心架la!!!:-P

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

AGREE!
我就一定不會讓只得6 歲的孩子獨自玩這些機 動 遊 戲 !

原文章由 YuYuMother 於 07-12-8 10:23 發表
我都覺得個呀媽唔岩, 佢應該自己衡量下自己個仔可唔可以玩. 個小朋友得6歲, 就算高度夠都唔應該玩啦~~~ 個staff話得就比佢去玩, 自己都唔諗清楚. 仲話唔知無安全帶, 早知就唔比個仔玩, 證明佢無睇/諗清楚啦!! ...
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

男爵府

原文章由 mimibooo 於 07-12-8 13:25 發表

個亞媽好有問題囉...

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

別墅

唔好話6歲可以玩,就算有亞爸在,我都諗下,有時亞爸仲還得癲個仔 ,始終小朋友都係小朋友,有時未識應變能力,都係自己做亞媽睇緊d好,有事都係自己受,賠償又如何,:cry:

伯爵府

畀面勳章

我覺得海洋公園好有責任先檢查先開動機器去保障客人的安全

禁止訪問

大宅

因為當年喺5年級11歲,我就孖著一個同齡同學玩此機動遊戲,我坐前,她坐後,可能我大膽冇事,我同學驚到不得了,還因為驚過頭成日人都唔舒服.好似仲整到條頸(少事).

?-( 諗極都唔明點解個小朋友得6歲個阿媽可以咁放心比佢自己一個人坐.

而不是將個球比番果道啲人,工作員唔提醒個父母都喺一個問題,咁細個小朋友應該喺由父母去衡量玩甚麼遊戲.
今次給受害者一個教訓.

[ 本文章最後由 alvinchanmama 於 07-12-8 14:51 編輯 ]
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

責任是誰都係次要,
意外發生了,
海洋公園都應協助受傷的客人,
唔應置身事外。

珍珠宮

海洋公園要順應民意啦... 提高標準啦...起碼150先準玩... 到時唔好搬人權法出來大人啦...

海洋公園又係既...做得唔夠足嘛.

[ 本文章最後由 tkkmama 於 07-12-8 16:22 編輯 ]

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

到時會有人投訴話歧示矮嘅人喎,150嘅話我都係緊緊玩到咋~
原文章由 tkkmama 於 07-12-8 16:18 發表
海洋公園要順應民意啦... 提高標準啦...起碼150先準玩... 到時唔好搬人權法出來大人啦...

海洋公園又係既...做得唔夠足嘛.

首頁

尾頁

跳至