爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家有無一些難忘的記憶可以大家分享一下.

以下的一段對話,將來我一定不會忘記^^

我和兩個女兒食飯時,
我跟大女兒説:
一眨眼便六年了,這麽快妳便讀小學一年班,很快又過六年妳便讀中學,跟住又六年便要入大學了。

大女兒説:
是嗎?是很快的嗎?

我説:
是呀!時間過得很快,到那時候爸媽看著妳們讀大學不知會有什麼感想呢......

大女兒說: 唔.....

細女兒說: 要等咁耐,到那時候....相信你和媽媽己經死了.

:-( :-( :-(

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係舊年12月嘅事,

果陣亞女幼兒班教緊顏色,
我地成日問佢哩樣MUD野色,果樣MUD野色,
有一晚,
我地行過海邊,
佢指住尖東D大廈問"哩個MUD野色"
我同老公唔識答,
就話俾佢知有好多色,
佢話"哩個係燈飾呀,係唔係?!"

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

亞囡前日問我和老公 , "daddy, 媽咪, 你地拍拖個陣, 有無拖手架, 有無睇戲架, 有無shopping 架, 有無 kiss 架 ? "

老公話: '無架 , 無拖手, 無睇戲, 無shopping , 無 kiss , 你媽咪個陣肚痛入醫院, 咁啱見到有個 bb , 咪的左返屋企, 嗰個咪係你囉".

囡答 " daddy 你講大話 , 我係媽咪生出黎架 , 好似放屁咁, 呠出黎架, 騎騎騎" , 我囡係咁笑

我聽到睇都突埋 , 亞囡居然問埋 d 咁既野 , 佢下個月先 6 歲乍

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

別墅

事發時,大女3.5歲, 細女6個月.

某日,細女拿起電話玩,佢無意中打左999!當時我老婆緊係阻止佢啦.以下是我老婆同我大女嘅對話:
老婆:家姐,妹妹唔小心打左999,警察叔叔可能會帶走妹妹,咁你以後都見唔到妹妹啦!
大女:唔...錦唔緊要啦,你(老婆)生個第二個bb啦!
老婆:吓!mug你唔關心妹妹咩!
大女:吓!做mug嘢呀!我咪講左唔緊要囉!
老婆:...............

別墅

某日,學校老師致電告知我們,大女(4歲)在學校被同學用lego扑到個頭.我回家後問囡囡:你知唔知點解同學仔會用lego打你呀.

囡囡答:我知,因為佢以為我係玩具囉!

珊瑚宮

... so funny

原文章由 豬爸爸 於 07-12-27 12:35 發表
某日,學校老師致電告知我們,大女(4歲)在學校被同學用lego扑到個頭.我回家後問囡囡:你知唔知點解同學仔會用lego打你呀.

囡囡答:我知,因為佢以為我係玩具囉! ...

首頁

尾頁

跳至