夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

前幾日我朋友同佢bf一齊行街, 但遇到以前有牙齒印
既朋友(男人), 呢個男人一見到佢兩個就追住黎打,
由於呢個男人係打拳, 佢兩個都唔夠佢打, 個bf仲驚
過個gf, 當佢見到gf比果個男人捉住黎打, 佢只係邊
走邊報警, 無諗過去幫手, 好彩我朋友好快走得luck,
否則俾個男人打死, 而佢bf到宜家都唔敢搵我個朋友,
因為佢都知自己咁樣做好衰仔, 只係問吓身邊d朋友
個gd點。

我聽到之後我好憎個bf, 因為我認為無論如何都要幫
個gf, 個bf雖然唔夠打啫, 但以佢6尺身高又大隻, 點
都可以頂住先, 無理由尤得個女仔咁樣比人打, 我朋
友到宜家都好嬲。

伯爵府

反而想知咩事甘大仇口

Anyway,我觉得无咩可能再系埋一齐架喇,试问点可以忍受自己男人由自己被另外一个人打而吾帮手。虽然报警系应该做既事,但等警察黎到都打完啦。

別墅

I saw quite similar event when I was having dinner a few days ago!!!! The guy run REALLY fast and left the gf behind and the other angry man kicked the girl several times!!!!
Leave the bf, unforgivable!!!
I dont think a man truely love a woman if he can run away that fast and leave the woman beaten up by an angry man

[ 本文章最後由 simb 於 07-12-9 02:40 編輯 ]

別墅

件事係邊區發生架?
几日前我and老公見到件類似事件,佢仲激動過我,話有無搞錯個男人咁忍心走左,而且仲要走得咁快,10秒唔洗己經走去街尾!!!話覺得個男人一定唔愛個女人 (連男人都咁認為).
真係可怕,唔到生死關頭都唔知道身邊人原來可以咁!!

大宅

如果我老公一定會還手,佢連我比人蝦都唔得GA.

大宅

打女人個男人都不知所謂. 打女人無發達.
個bf先問識唔識打交先,
個女仔又知唔知佢個bf細膽和應變能力差.
另外有時候驚得滯喺唔知點做架.
我估bf唔搵gf喺重喺道驚緊, 而唔喺唔敢搵gd. 唔知仲有冇下一次. 命仔由關.
正如有啲男仕怕曱甴一樣.
我有親戚以前個男朋友生性純如綿羊, 好聽話, 有次2人出街, 隔離枱要開片, 拿刀打架個隻, 男仍然坐喺道, 女問男你現在走唔走, 唔走女自己走, 佢先識得起身. 喺個女仔好岳喺主道, 個男仔變依賴咗, 女後來都喺分咗手, 同咗另一個男人, 佢好打得, 當個乒, 但個女成日當個老公喺老粗, 又當佢無到, 個老公對佢女家啲人串串貢, 啲其他親戚成日話佢攪咗個蘿地橙.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

畀面勳章

打女人既男人好過份,唔幫女友既男人重過份
''WhAt We sHouLd dO iS nOt forGet,buT to FoRgivE"

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

嘩....就算有仇口都唔駛追住黎打掛....
仲要打女人,簡單不知所謂
個男朋友仲走左去由得個女朋友俾人打
呢d咁既男人死左都唔覺得可惜!

子爵府

好媽媽勳章

其實你朋友由呢件事...可以睇得出呢個男人將來可唔可以保護佢...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

有d人係咁架,自己好矜貴,點會幫人擋拳咁蝕底,咪話gf,老婆又好老媽子亦好,自己安全最緊要~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我老公絕對唔容許老婆比人打或者蝦
試過幾次行街人地撞到我同仔仔,老公一定要佢同我say sorry先走得.......
個bf可以就咁走左去都知道呢個男人自己條命仔係重要d,一次就可以睇清呢個男人係點.....

翡翠宮

what a 'black' girl...
ask her open her eyes big and meet normal person la...

伯爵府

我諗如果換轉係我嚮街比人打..果個人冇左命9世lu!我老公肯定同佢c過囉!!!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

咩男人黎架? 好變態呀! 打女人....
個BF唔係o下嘩...自己走佐去都有? 如果係我, 我一定分手啦....佢可以大難臨頭各自飛! (雖然話有報警o者, 但始終都係只顧自己,唔理gf 生死, 警察未黎, gf被人打c佐點算 ? )
Childhood is journey, not a race.

男爵府

死啦 ,我老公曾經講過,如果我俾人打,佢唔會幫手,淨係會幫我報警,我以為佢講笑,原來真係有人做得出架?

侯爵府

打女人個pk男人因乜事打你fd ar?(但點講男人亦唔可以郁手打女人:tongue: )
你fd個bf早飛早著la...

大宅

原文章由 大豬既老婆 於 07-12-9 01:42 發表
反而想知咩事甘大仇口

Anyway,我觉得无咩可能再系埋一齐架喇,试问点可以忍受自己男人由自己被另外一个人打而吾帮手。虽然报警系应该做既事,但等警察黎到都打完啦。 ...

事原係呢個男人既老婆自己有左都唔知, 有一晚同班fd
去飲酒, 點知飲大左跌親, 咁就小產, 而當晚有份同佢
老婆去wet既人都係佢兩公婆既仇人, 而且呢個男人
成日都high野, 所以更加顛, 之前都試過追住人黎打,
仲俾警察拉左, 但最後只係守行為。

大宅

好媽媽勳章

打女人個男人已經有問題, 你fd個男朋友大難臨頭各自飛仲大問題 ........我覺得佢好狗

大宅

原文章由 m9394pp 於 07-12-10 00:39 發表

仲俾警 ...

小產又關你個fd事, 喺佢地兩個人問題, 講真一個high嘢, 一個有咗都唔知, 個bb點會鐘意同佢一齊arm, 有病架. 喺野蠻人行為. 你個fd之後有冇報案arm.
兩個男人都不要得, 不過叫你個fd小心, 準可能唔好得罰人.

[ 本文章最後由 alvinchanmama 於 07-12-10 00:54 編輯 ]
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

侯爵府

原文章由 m9394pp 於 07-12-10 00:39 發表

仲俾警 ...

why你fd唔報警比個pk男打?佢本身守行為,再+打你fd li單野,足夠佢坐牢.

首頁

尾頁

跳至