美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我有個aunt, 從不用護膚品, 冬天也只用少許"潤膚膏"塗面, 但年過五十, 皮膚依然白裡透紅, 充滿光澤, 秘訣在於每天早上空肚飲一杯"排毒五青汁"。

Uncle 煙酒過多又夜"訓", 毒素不能排出體外, 長年皮膚敏感, 又經常生"毒瘡", 飲用五青汁後, 皮膚敏感不藥而癒, 毒瘡無晒, 真係好有效。

材料: 美國芹菜 : 二大片
青瓜 : 四分之一條
甜椒(青椒): 二分之一條
苦瓜 : 四分之一條
蘋果 : 一個 (大的, 要去皮及種子)

製法 : 早上空腹時飲用, 效果最佳。
勿加任何調味料
榨汁後十五分鐘內飲完, 以免變質。

[ 本文章最後由 RoseTutoria 於 07-12-9 23:58 編輯 ]

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

同意, 我家姐都係每朝一杯, 大過你aunt, 皮膚都依然白裡透紅, 不過我唔鍾意芹菜及苦瓜味道, 所以唔飲

原文章由 RoseTutoria 於 07-12-9 21:32 發表
我有個aunt, 從不用護膚品, 冬天也只用少許"潤膚膏"塗面, 但年過五十, 皮膚依然白"女"誘紅, 充滿光澤, 秘訣在於每天早上空肚飲一杯"排毒五青汁"。

Uncle 煙酒過多又夜"訓", 毒素不能排出體外, 長年皮膚敏感, 又經 ...

男爵府

我有完仔仔1年多d, 都係飲5青汁減肥, 好得, 好快tim

大宅

我好有興趣點用"五青汁"減肥, 點減法?

原文章由 eva1320 於 07-12-9 23:56 發表
我有完仔仔1年多d, 都係飲5青汁減肥, 好得, 好快tim

男爵府

我都係一早起身飲, 方法同你提供ge一樣, 減得好快, 頭一個星期減成7磅, 2個月減左20磅, 同生之前一樣

原文章由 RoseTutoria 於 07-12-10 00:00 發表
我好有興趣點用"五青汁"減肥, 點減法?

男爵府

我有detail

青菜果汁

材料:
1) 西芹: 二大片
2) 青瓜: 四分之一條
3) 青椒: 二分之一個
4) 大蘋果: 一個
5) 苦瓜: 四分之一個

*用新鮮材料, 效果更佳
*可加紅蘿蔔或鳳梨

1) 西芹: 促進食慾, 降血壓, 去除血脂肪, 利水, 化石, 整腸, 固腎
2) 青瓜: 清血, 涼血, 降血壓, 解渴, 利水, 袪除消腫, 加強新陳代謝
3) 青椒: 清肝火, 瀉大腸火, 去濕, 助筋骨, 清斑, 消痔瘡, 利 "月市"
4) 大蘋果: 補胃, 補中益氣, 解鬱, 止, 通二便, 美容
5) 苦瓜: 清涼, 解渴, 促進食慾, 解毒, 消炎, 禦寒, 健腦, 寧神, 明目

製法:
榨汁, 勿加水, 使用榨汁機

飲用法:
1) 早晨空肚時飲用, 效果更佳
2) 勿加任何調味料
3) 每日飲用一次
4) 榨好菜汁, 應於15分鐘內飲完, 以免變質

治病症:
高血壓, 低血壓, 膽固醇過高症, 風濕關節炎, 各種腫瘤, 皮膚癬,
營養不良, 肥胖症, 健忘症, 牙周病, 血糖高, 譟鬱症, 肝膽病, 感冒,
痔瘡, 胃病, 便袐, 眼疾, 失眠, 頭風, 多汗, 頻尿, 筋炎, 結石,
"月市" 病, 癌病

男爵府

我果時屋企人個個都有飲, 細佬好鬼肥, 200磅減20磅, 家姐減10磅, 我減20磅, 老頭無飲, 媽咪一磅都無減(因為佢唔跟餐單, 鍾意幾時飲就幾時飲, 又鍾意自己加d野落去, 有時加桃, 有時加楊桃, 有時加蕉?-( ), 比佢激c, 仲係咁同人講唔得ge唔得ge:mrgreen:

男爵府

不過要留意, 如果血壓低就唔好立亂飲, 我有個friend飲完頭暈, 因為入面好多野都係降血壓嫁

男爵府

原文章由 eva1320 於 07-12-10 00:17 發表
不過要留意, 如果血壓低就唔好立亂飲, 我有個friend飲完頭暈, 因為入面好多野都係降血壓嫁

係囉.我都想問下.我胃寒.易胃痛.可唔可以飲架?
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

大宅

除左早上空肚飲五青汁外, 你駛唔駛再額外做運動同節食, 就有減肥的效果?

如果真係唔駛做運動同節食就減到肥, 我實開心死! :lol

原文章由 eva1320 於 07-12-10 00:09 發表
我都係一早起身飲, 方法同你提供ge一樣, 減得好快, 頭一個星期減成7磅, 2個月減左20磅, 同生之前一樣

[ 本文章最後由 RoseTutoria 於 07-12-10 10:57 編輯 ]

男爵府

我就無食多又無食少左野, 唔知家姐細佬有無節食, 運動就肯定無做, 你試下丫, 我覺得第一個星期最明顯, 成個肚"立"左咁

侯爵府

我剛剛飲咗喇, 叫老闆少的苦瓜同西芹, 味道都可以接受, 睇吓可唔可以瘦的同靚的過聖誕先, 唔使有人成日叫我減肥

原文章由 eva1320 於 07-12-10 07:43 發表
我就無食多又無食少左野, 唔知家姐細佬有無節食, 運動就肯定無做, 你試下丫, 我覺得第一個星期最明顯, 成個肚"立"左咁

男爵府

其實就算落足份量都唔覺d苦瓜味嫁, 西芹味就會勁d, 苦瓜一d都唔覺嫁, 希望你都成功la, 係呢, 你係出面飲幾錢杯呀, 我果時自己窄要13蚊一杯嫁

原文章由 諺諺mum 於 07-12-10 09:27 發表
我剛剛飲咗喇, 叫老闆少的苦瓜同西芹, 味道都可以接受, 睇吓可唔可以瘦的同靚的過聖誕先, 唔使有人成日叫我減肥

侯爵府

$10 杯, 係官塘, 係睇住佢搾的

原文章由 eva1320 於 07-12-10 11:34 發表
其實就算落足份量都唔覺d苦瓜味嫁, 西芹味就會勁d, 苦瓜一d都唔覺嫁, 希望你都成功la, 係呢, 你係出面飲幾錢杯呀, 我果時自己窄要13蚊一杯嫁

禁止訪問

別墅

飲完跟住食早餐可以嗎?

複式洋房

奇效
等我遲下買部ja汁機試下先!!!thanks!!!
買到MJ daisy la!!!!thx Nix1828^^

推介人, 但比人話賣廣告不特止, 仲要咒我爛面, 唔駛咁呀?我o係某公司做秘書, 唔係$138果間美容中心既廣告部, 唔係Paul Smith既市場部, 唔係Keihl's既宣傳部, 唔係華潤紫羅蘭香體粉既推廣部, 如果各位覺得我推介係廣告, 對唔住, 我年中收埋收埋咁多廣告費都係時候可以去環遊世界!!駛唔駛請埋你去?!

水晶宮

好媽媽勳章

請問可唔可以1次過榨分幾日飲架:loveliness:
原文章由 eva1320 於 07-12-10 00:10 發表
我有detail

青菜果汁

材料:
1) 西芹: 二大片
2) 青瓜: 四分之一條
3) 青椒: 二分之一個
4) 大蘋果: 一個
5) 苦瓜: 四分之一個

*用新鮮材料, 效果更佳
*可加紅蘿蔔或鳳梨

1) 西芹: ...

男爵府

cbocbo,
飲完食早餐OK嫁

kitty0502,
唔可以窄定嫁, 要即窄即飲, 不過我一次過買份量X4, 返黎洗好哂, 分開4份用保鮮合放落雪櫃, 飲一份窄一份, 咪唔洗日日洗囉

水晶宮

好媽媽勳章

因為見到寫住要新鮮嘛:lol 咁我咪諗每日買都用唔曬喎
我都試下先,我個榨汁機買返黎都未用過
想問下你味道係點架?我唔食西芹架
原文章由 eva1320 於 07-12-12 11:18 發表
cbocbo,
飲完食早餐OK嫁

kitty0502,
唔可以窄定嫁, 要即窄即飲, 不過我一次過買份量X4, 返黎洗好哂, 分開4份用保鮮合放落雪櫃, 飲一份窄一份, 咪唔洗日日洗囉 ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至