親子旅遊

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

我打算報永安去日本, 年30出發, 5天, $9999,
去disley land, hellokitty land, 箱根溫泉, 國泰機早去晚返.

伯爵府

平平地可以考慮呢個泰國團:

關鍵:曼谷,芭堤雅四天團(BU004-0214)
出發日期 :2月14日(早機)
團費 :$1,299 (因有5人同時報名,所以有優惠每人再減$150)

由於2月14同15日仍然係學校假期,所以唔會影響到返學時間,我覺得真係好抵!

水晶宮

回覆 #49 ghost2001 的文章

尋日報左農曆年團:-
報團日期: 27-12-07
旅行社: 東X遊
團號: JSHA07
團名: 東京迪士尼、北海道、雪上電單車(自費)、小樽運河、露天溫泉、時光隧道『登別伊達時代村』<甲賀忍者屋>、果子王國溫泉城、滑雪場玩雪、狸小路、銀座自由購物開心七天團
出發日期: 13-2-08 (年初七)
團費: 大人$10,899 / 小童$9,899 
Flight: JL / ANA

[ 本文章最後由 CINDYC 於 07-12-29 11:27 編輯 ]

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

子爵府

有無人報了新華"新加坡+吉隆坡五天團"???

要成6千元左右,抵唔抵去呢????-(

子爵府

baby10

機位 + 東京酒店o係priceline book
大阪酒店就自己上網book

原文章由 baby10 於 07-12-22 11:21 發表
請問你係邊間book嫁?

複式洋房

東X遊

報團日期: 24-12-07
旅行社: 東X遊
團號:
團名: 日本福島、仙台、北國情趣(雪上電單車、滑雪場玩雪)、三晚溫泉、松島美景(日本三大美景)、五大堂、淘金館、角館和風武士街、秋田民俗村、橫手特色冰屋、田澤湖、青葉城遺跡、福島購物城、仙台中央一番街 開心購物五天團
團號: JTAJ05
出發日期: 10-2-08 (年初四)
團費: 大人$7,599 / 小童$6,599

大宅

原文章由 rossikwan 於 07-12-17 14:06 發表

成左團先至 cofirm,我地已經有 6大 3 細報左.
6 Dec 報,團費大人$4599.小朋友$4099.

如冇意外,3 Feb 要俾尾數.依家每人俾左 $500.
這團行程可 click 下面條link.
http://www.egltours.com/pdf/KSFB0503.pdf

我地係貪這團(KFSB05) 有兩晚住 Phoenix Park,有兩晚住 Inter Continental Seoul,只轉一次酒店.價錢合理.

我地帶埋小朋友 (5歲, 3個),主力去感受下雪既氣氛,唔係去滑雪,之後係首爾行下街.

見這團都ok. 有滑雪,有溫泉,有遊樂場.都附合我地既要求.

我係 27/12 都報左呢個團, 不過, 貴左成千1蚊一個 (大 $5,699 小 5,199), 我都係貪佢轉一晚hotel, 有街行, 有樂園玩, 又可以同阿女玩下雪

男爵府

有無人初7跟egl 去台灣呀??
我在12/12報名, $2,899/ $2,599(現各加$100至31/12止)
台北、鴻禧大溪山莊、美人溫泉、六福村主題樂園、
SUPER五星級酒店四天豪華團 TTGA04

大宅

想問問大家冒險世界同夢幻樂園, 邊個較好玩及適合8歲小朋友呢 ? Thanks!

別墅

我作日去報你呢個團, 但是己經滿左, 唯有報另一個麻麻地喜歡的團, 希望都玩得開心啦(不過報唔倒我原想報果個,現在有d唔開心), 是不是年年都有好多人新年去旅行?

原文章由 bb2005.com 於 07-12-10 22:31 發表
尋日報左農曆年團, 見聖誕團好多吾成團, 所以想開個TOPIC同大家交流一下報團既資...順便統計下成團率...

報團日期: 9-12-07
旅行社: 東記
團號: KSMB05
團名: 韓國首爾、繽紛夢幻樂園北歐小木屋、芝山FOREST 滑雪場、韓 ...

公爵府

原文章由 lemonma 於 07-12-30 09:52 發表
想問問大家冒險世界同夢幻樂園, 邊個較好玩及適合8歲小朋友呢 ? Thanks!

我會揀樂天世界,因為有室內室外,天寒地凍小朋友玩內好d.

大宅

原文章由 siuman 於 07-12-29 20:16 發表
我係 27/12 都報左呢個團, 不過, 貴左成千1蚊一個 (大 $5,699 小 5,199), 我都係貪佢轉一晚hotel, 有街行, 有樂園玩, 又可以同阿女玩下雪

Siuman,
係唔係同一日同一團(KSFB05-0213) 呀?2月13日出發.
差14日報名就多左成千銀...

依家諗緊禦寒衣物既安排

複式洋房

報縱記KSM5, pls click the following link:

http://www.wwpkg.com.hk/cms/itinerary/KSM5_intinerary..pdf

有冇人都報左呀?:lol::" />

[ 本文章最後由 maymay007 於 07-12-31 22:36 編輯 ]

大宅

原文章由 rossikwan 於 07-12-31 14:02 發表

Siuman,
係唔係同一日同一團(KSFB05-0213) 呀?2月13日出發.
差14日報名就多左成千銀...

依家諗緊禦寒衣物既安排

我報12號 (初六) 出發呀~ 諗住返黎多一日休息

我都諗緊要同阿女買禦寒衣物, 雪褲, 厚襪....
妳小朋友幾大? 我囡囡3歲, 都唔知有無錦細手襪 (防水, 玩雪個隻)

唔知2月韓國天氣係點呢?

係啦~ 今年真係旺呀! 記得以前我都係早個令月報咋~ 都唔覺錦貴嘅~ (可能係我無留意 )

子爵府

原文章由 maymay007 於 07-12-31 22:33 發表
報縱記KSM5, pls click the following link:

http://www.wwpkg.com.hk/cms/itinerary/KSM5_intinerary..pdf

有冇人都報左呀?:lol::" />

How much for adult & kids?

大宅

回覆 #68 830mama 的文章

hi, i just booked TTFA04 during CNY. A bit expensive ar:tongue:

伯爵府

2023年兔年勳章

原文章由 dabbycheung 於 07-12-28 22:06 發表
平平地可以考慮呢個泰國團:

關鍵:曼谷,芭堤雅四天團(BU004-0214)
出發日期 :2月14日(早機)
團費 :$1,299 (因有5人同時報名,所以有優惠每人再減$150)

由於2月14同15日仍然係學校假期,所以唔會影響到返學時間,我覺得真係好抵 ...

千萬唔好跟關X 呀......跟完包你後悔, 做到咁既價錢, 質素如何, 可想而知啦.....
而且在很多旅遊討論區, 亦見到很多人對這旅行社的投訴呀....
而我啱啱跟完永X去玩, 同個領隊傾開, 佢都話呢間野超唔掂, 在行內臭名遠播, 只以平作招徠, 包保冇回頭客...(領隊絕不是踏低人抬高自己公司的, 因她有話康X 都好OK)
以上純粹個人分享, 唔啱聽就算......

伯爵府

回覆 #77 bonbonyy 的文章

多謝提醒!其實做得咁平,都預左會質數麻麻。

之前其實本來諗住買套票自己去玩(因識人響果邊短期工幹),但問左價錢最平都要$2,400.所以最後至改跟團。依家可能會一d行程跟團,一d就自己去玩。

民房

新華-曼谷, 芭堤雅 TBSS05SD, 2月2日出發, HKD2599 大人 , 2099小童.
行程較輕鬆, 較適合我的2YR及4YR 小朋友,
我選此團的原因是它有一日自由時間讓我及我的父母到曼谷探親, 我昨天找了很久才遇到個合適的旅行團, 能滿足我幾項要求.
希望能成團啦!:lol: :lol:

複式洋房

原文章由 siuman 於 07-12-31 22:39 發表

我報12號 (初六) 出發呀~ 諗住返黎多一日休息

我都諗緊要同阿女買禦寒衣物, 雪褲, 厚襪....
妳小朋友幾大? 我囡囡3歲, 都唔知有無錦細手襪 (防水, 玩雪個隻)

唔知2月韓國天氣係點呢?

係啦~ 今年真係 ...

Hello siuman & rossikwan,
請問您們成2月中先去韓國仲有沒有雪落or溶雪未呀?

首頁
23456...8

尾頁

跳至