親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

我一家三口原本 book CX holidays 的 packages 去 thailand 玩, 可惜今年太旺, 10尾 book 12月27日出都已做 waiting list, 無回音.跟住12月頭咪去睇吓東記d韓國團,睇中 KSBB05 咪call去book,個小姐話這團12月27日出發仲有4個位咋,你好電位留位,咪留位囉,第二日仲去比埋尾數,仲當個哥哥係咪成到團架,佢答”yes”,不過未知邊隻機.報完名,因為去滑雪.昨日好高興咁去買定一家三口的預寒”裝備”,仲買左幾千蚊.

今日下午收到東記來電,以為講開茶會野,點知佢話 KSBB05 27號出發因book唔到機位成唔到團,如果要去就轉 KSAB05 啦 (個 STAFF 態度勁差,因為係佢 direct line,無錄音).仲有我地話轉圑,佢話唔駛改番團號,嘩..有事咪保障唔到.

同埋佢地 d 團費表無update 架,出唔到發仲放上網騙人,你地話有無攪錯.

報名時話成團,又話就 full,報完又話成唔到團.枉我一向係東記 fans,以為我都唔會考慮佢地架喇.

洋房

我都mm報左東記, 聽你咁講, 再睇下呢到D留言, 真係有D驚呀:-| :-| 點解我地D消費者咁無保障...落訂時佢地就話旺季, 客人吾可以取消團, 不可轉團, 但佢地吾成團就可以....

原文章由 detungmama 於 07-12-10 23:23 發表
我一家三口原本 book CX holidays 的 packages 去 thailand 玩, 可惜今年太旺, 10尾 book 12月27日出都已做 waiting list, 無回音.跟住12月頭咪去睇吓東記d韓國團,睇中 KSBB05 咪call去book,個小姐話這團12月27日出發仲有4個位咋,你好電 ...

別墅

死啦, 到時唔買野, 會唔會唔比返香港架, 好驚呀

原文章由 bb2005.com 於 07-12-10 23:47 發表
我都mm報左東記, 聽你咁講, 再睇下呢到D留言, 真係有D驚呀:-| :-| 點解我地D消費者咁無保障...落訂時佢地就話旺季, 客人吾可以取消團, 不可轉團, 但佢地吾成團就可以....

...

子爵府

我估佢地 '成團' 的意思係夠人數.
夠人數後再去 book 機位. 但 book 唔到, 所以要改航班.

大宅

俾左 EGL KSFB05 訂, 13 Feb 2008 出發,希望成團啦.

別墅

這團係我 first choice, 不過一早 full, 因為個行程幾好. :loveliness:

原文章由 rossikwan 於 07-12-11 14:05 發表
俾左 EGL KSFB05 訂, 13 Feb 2008 出發,希望成團啦.

男爵府

I have also bad experience with this tour agent.

民房

我都係啦.. 報左東x遊12/30去大阪.. 到而家都未成團..
日日都勁擔心..

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

點解東記而家咁差

大宅

I got first experence and also is the last expenence with this agent last year.

I prefer Wing On.

原文章由 ALAL 於 07-12-16 15:01 發表
I have also bad experience with this tour agent.

禁止訪問

大宅

好彩睇到,我仲想話農曆年跟佢去日本!個個都話去日本東記最好,聽完都唔想跟佢去!

公爵府

咁邊間好d?

男爵府

GRACEMAMA,

I agree with you. Wing On or those with long history agents don't have clients compliant in BK.

禁止訪問

好媽媽勳章

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

試過自由行包你回味無窮
唔係吖 , 東記去日本會唔成團喇

大宅

我以前都係東記fans, 無論package同團都會揾東記, 但自從今年初去北海道, 又係出發前十天才話我選的團開不成 (我好早已經報名, 而果時佢d staff已經話只餘4個位, 仲叫我快些決定同落訂.), 一係擇過另外一個團, 是指定的團, 一係我可以退錢, 好似唔休做咁. 由於我已經歡天喜地買定好多東西準備出發, 在無選擇情況下被迫join左佢個指定團. 不過, 好彩個guide都好好.

我都覺得東記係太多客, 而我地lee d早報名同遲報名的, 同一個團同一個出發日子, 可以相差$4500一位, 佢當然踢我地走. 而在接電話當天我報果個團依然在東記網到找到, 真係有些過份

除此之外, 東記為省成本, 所用的airline也越來越cheap, 有好幾條線都只用HK Express. 行程和酒店也不吸引. 所以, 我暑假去九洲都轉左去試縱記, 因為無論airline, hotel同行程都明顯比東記好. 雖然感覺不是太impressed, 但ok. 可以再試. 因為縱記比較多特色團, 而佢同DragonAir的關係好好, 所以佢好多時都有港龍包機團, 好似好exclusive咁. X'mas去東北三省也會跟縱記, 因為佢有獨一無二的冰雪列車, 不用天天坐長途巴, 比較舒適和安全. 回來再報告.

民房

我去京阪都唔成團呀.. 第一次打比佢話因為酒店問題,
再打多次去又話cx比唔到位佢.. 又猛sell 我去d包機團,
問佢唔包機有咩野選擇, check完一輪又話冇, 我懷疑係佢d包機團賣唔晒迫人轉過去,
好啦, 我唔想去果d行程話要求退錢, 又會即刻check到另一團坐cx去阪神有位..
呢間公司d誠信係有d問題, 我下次就一定唔會再跟佢, 寧願自由行

侯爵府

我未跟過東記去日本,見個個講得咁好,諗住試一次,我之前跟縱記去一次日本好好,我比較過2間好多行程, 縱記行程好d,同住的酒店係出名同有代表性, 但縱記少團同貴. 好似我上次去九州, 縱記住豪斯登堡園內,比東記住日航靚好多, 係福崗縱記住市區,個GUIDE會帶你食’屋台’ - 一大排擋, 東記住得遠冇得去,但東記以家包了香航空D機,平好多,又有好多包機直航, 唔好處就係成日住八幡平皇都, 離景點遠,又成日去AEON購物城,今次我去東北, 只住一晚幡平皇都, 冇AEON,希望行程OK.

大眼仔mama

I am interested in 東北三省冰雪列車, wit for your report.
行到水窮處 坐看雲起時

別墅

本來我打算去完先上來講,但真係忍唔到.我12月頭報佢都係話仲有4個位咋,好快d決定.咪即時報,比晒錢,上個week打比我話無機位,轉過另一團,因為買晒野,見另一團行程都ok,咪話ok轉.星期一打比我開茶會時間,星期二又打比我話又有另一團做優惠,問我有無興趣再轉一次,我當時真係 ,好想講粗口,可能見我上次轉得咁順灘,又想向我埋手.當時真係可想話退團,不過野又買晒,假又請晒,唉....我同自己講,今次係最後一次跟團,唔會再有下次.就算有,一定唔會再擇東記.我老公問番d同事,話佢地係用咁的手法,你係轉,佢就有位比d依家報名的人,因為貴d賺多d.大家,下次報左團,死都唔好轉呀,同佢死撑,一係叫佢退款.

原文章由 大眼仔mama 於 07-12-19 20:35 發表
我以前都係東記fans, 無論package同團都會揾東記, 但自從今年初去北海道, 又係出發前十天才話我選的團開不成 (我好早已經報名, 而果時佢d staff已經話只餘4個位, 仲叫我快些決定同落訂.), 一係擇過另外一個團, 是指 ...

首頁

尾頁

跳至