論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日我帶bb去買餸搭lift落樓既時候, 見到一個tomboy
型既印傭, 佢拖住一個約3歲既男仔, 成身著到好似
hip hop咁, 條低腰褲低到無可再低, 前後都見到條
黑色under不特只, 仲連前面條大脾[嗱]都見到,
我睇到我都想死, 但佢應該唔係住我果座, 仲有個印印
同佢一齊ga, 我好懷疑點解有僱主可以容忍個工人
著成咁? or 佢响僱主放工前會換過d衫呢?
?-( ?-(

別墅

回覆 #1 m9394pp 的文章

Where did u see this maid? I also saw a hip hop indo maid in Tseung Kwan O.

男爵府

我都見過同樣既工人!
又真係喎都唔明d人都可以比d工人咁著~
有個我仔同學工人嘩我最初見到以為係佢媽,連老師都以為係囉。個工人個頭金啡色電左頭髮加上長長既到腰,好靚既頭髮....身上著好貼身既T-shit 個上圍好勁,條腰又瘦,下身超短裙!手同腳都好長甲又成日換色~有小化妝!次次見佢都係咁~~~
咁索既工人我第一次見,身材好樣都幾好o家唔差 請左我都驚!

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

大宅

我囡同學仔個印印又係好tomboy 架, 又後生, 隻耳仔由頭到尾係打晒耳孔,(真係好似男人) 上次學校旅行, 開頭離遠見以為係小朋友個表哥.. 點知大家坐埋玩時先知佢係工人 , 我同老公都嚇一嚇 , 最搞笑係佢"太太"都一齊, 好似無咩咁 (不過亞太太好靚妹), 嘩!如果我請咗呢一重, 我老豆肯定 死我

別墅

原文章由 Aurea 於 07-12-11 00:27 發表
我囡同學仔個印印又係好tomboy 架, 又後生, 隻耳仔由頭到尾係打晒耳孔,(真係好似男人) 上次學校旅行, 開頭離遠見以為係小朋友個表哥.. 點知大家坐埋玩時先知佢係工人 , 我同老公都嚇一嚇 , 最搞笑係佢"太太"都一齊, ...

我都有見過類似的工人, 估唔到香港有人可以容忍到咁的工人, 我就一定不行

男爵府

有時選擇工人時, 都唔知係咁, 除非在請佢時已經知道, 就可以唔請, 在我家附近, 有個前短後長頭髮五顏六色的印印, 最近見佢已經染回黑色, 但髮型冇變, 有時我想, 來了個咁有型工人, 但工作又冇問題, 咁點處理??炒佢??

伯爵府

原文章由 m9394pp 於 07-12-10 23:30 發表
今日我帶bb去買餸搭lift落樓既時候, 見到一個tomboy
型既印傭, 佢拖住一個約3歲既男仔, 成身著到好似
hip hop咁, 條低腰褲低到無可再低, 前後都見到條
黑色under不特只, 仲連前面條大脾[嗱]都見到,
我睇到我都想死, ...

鬼唔望個細路扯luck佢條底腰褲

男爵府

我都成日見呢類工人, 都唔知佢地係咪黎打工既。

上星期6中午, 在荃灣ymca 有個工人, 頭戴 cap 帽, 3角骨 hip hop 褲, 打晒 ear hole, 踢對拖鞋, 仲要除埋對腳"朗"在 sofa 上同其他工人吹水, 睇見就黑人憎。:tongue:

男爵府

好多印印都會係, 你星期日去cwb就會見到好多啦

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原文章由 mylulu007 於 07-12-11 10:06 發表

鬼唔望個細路

Oh, come on!! They don't mind if you 扯luck佢條底腰褲! TThey would instead love you to do it! I'm not kidding!!

複式洋房

小心細路學壞埋!

珍珠宮

真係可能會鍾意, 你睇吓幾多新聞有講工人侵犯攪少主人.

原文章由 pollyw 於 07-12-11 10:25 發表

Oh, come on!! They don't mind if you 扯luck佢條底腰褲! TThey would instead love you to do it! I'm not kidding!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

最憎 d 工人著成咁
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

原文章由 PINKAVA於 07-12-11 10:20 發表
我都成日見呢類工人, 都唔知佢地係咪黎打工既。
上星期6中午, 在荃灣ymca 有個工人, 頭戴  cap 帽, 3角骨 hip hop 褲, 打晒 ear hole, 踢對拖鞋, 仲要除埋對腳"朗"在 sofa 上同其他工人吹水, 睇見就黑人憎。:tongue ...

PINKAVA
我諗我知你講邊個,響綠楊有幾個印印係咁既打扮:evil:
佢地成日都一齊接D小朋友放學(二至四年級左右,伍上既),之前重要D頭髮一個染綠色,一個染橙色添呀!! 都吾明D太太點會請呢D工人??-( ?-( 有次重見到其中一個一邊行一邊打NDS,個6,7歲既女仔就行響佢前面跳跳下咁,都無睇實個小朋友
我真係想知佢太太係咩人?會容忍到呢D垃圾生存響佢地屋企!?-( ?-(
:-P  :-P  :-P

男爵府

原文章由 samantha821 於 07-12-11 11:25 發表

PINKAVA
我諗我知你講邊個,響綠楊有幾個印印係咁既打扮:evil:
佢地成日都一齊接D小朋友放學(二至四年級左右,伍上既),之前重要D頭髮一個染綠色,一個染橙色添呀!! 都吾明D太太點會請呢D工人??-( ?-( 有次重見到其中 ...

samantha

係呀, 係湊d 7-9歲倒既"伍"(唔知上定下)小朋友, 個2個工人好妖怪架, d手提又 handfree, 又懶型懶靚, 又細聲講大聲笑, 無禮貌, 比我一定炒左呢d工人, 好討厭, 教壞埋其他工人添呀, 真係影衰晒。 :tongue:

大宅

虎到金來勳章

吓,唔知係唔係2個月前我塔 MTR 返荃灣見到個PAIR -
嚇得我呀!佢兩個企係我前面E泣, 手腳並用,未停過!

到荃灣落MTR ,我跟蹤佢兩個,佢地去了千色店那方,就消失了.
該燴!

男爵府

原文章由 mrsanthony 於 07-12-11 12:59 發表
吓,唔知係唔係2個月前我塔 MTR 返荃灣見到個PAIR -
嚇得我呀!佢兩個企係我前面E泣, 手腳並用,未停過!

到荃灣落MTR ,我跟蹤佢兩個,佢地去了千色店那方,就消失了.
該燴! ...

手腳並用?? 點用法? 又摸又摷呀? 哎呀, 好嘔呀。

大宅

我一定唔容許個工人甘既樣, 放假佢鍾意點都得, 一返到屋企就唔得

大宅

虎到金來勳章

荃灣pair型印

係又摸又摷呀!!!
個日係Sunday late afternoon - 放假日.:-|

珍珠宮

Oh Mon~ 睇開D啦~ 我着hip hop, 因為我有藝術細胞, 我有時間就會一边跳舞, 一边洗碗~ 我樣似Tomboy, 因為我like girl, 唔like boy, 我染金毛, 因為我係潮野一族既先鋒, 你睇我唔順眼咩~ 但我like呀~ 吹咩~~ 炒我就補返一個月比我啦, 好野! I like Hong Kong~ thank you mon!!

首頁

尾頁

跳至