自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

:-( :-( :-( :-( :-( :( :( :( :(

珍珠宮

2024年龍年勳章

神啊,為什麼讓悲劇降臨到這個家庭……

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

子爵府

原文章由 TommyGirl 於 07-12-11 16:16 發表
雖則這年青人孝順又有責任感,但人生閱歷淺,怎能承受那麼大壓力;13歲人擔起頭家似乎有點不自量力,那個白痴社署又由得一個13歲小孩自己決定,不就等於由他去死嗎? 究竟過去5年有冇社工follow up佢個case架? :tongue: ...

Agree 100%:-( :-( :-(

社署:tongue:

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

社署............應該去查果d又唔查...年中都唔知有幾多人去呃綜援啦(恕我直言),呢個家庭背景咁淒涼,又要每月扣人錢,逼人埋牆....係咪要去到咁盡呢.........而家攪出人命....叫人地兩母女以後點算.........真係好心嗡...:-( :-( :-( :-(

大宅

呢個後生仔得18歲就甘生性,而家有好多成3張野黎緊頭,仲渾渾噩噩既青年人如果學到佢一半,佢地d父母就開心law
唉,都唔知以後呢兩母女點生活,個女仔得13歲,都唔知會會影響佢日後既心智發展tim呀,萬一一時想唔開,行錯路,甘就一世架喇

首頁

尾頁

跳至