自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

想問和X 寬頻約滿終止手續,

1. 我10月22日約滿, 最早可以幾時send cut form? 最遲幾時?

2. 有無地方可以 download cut form? 怕問佢拿 cut form 會好多障礙

3. 有無CUT 終止過的人可以分享下成個流程, 同埋有咩陷阱位

謝謝
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

公爵府

和X

男爵府

我都想知,屋企都用緊,又係今年到期…
大家幫下手~PLS~~

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

push

公爵府

知唔知三係點解? 三日連續上不到網咁解呀

公爵府

隨時成晚上不到網, 已屬好等閒, 第二日上到都要還神

伯爵府

好媽媽勳章

要打去CS到拎FORM啊...佢地只會問下點解CUT,你可以是但講個原因,佢地會照FAX 表俾你..無困難啊..

我5月13日到約滿,3月17日已經可以申請停用了...

公爵府

雲妮彭 發表於 14-7-24 11:18
要打去CS到拎FORM啊...佢地只會問下點解CUT,你可以是但講個原因,佢地會照FAX 表俾你..無困難啊..

我5月13 ...
可不可以e-mail? 我公司無FAX

伯爵府

好媽媽勳章

shareholder 發表於 14-7-24 11:01
想問和X 寬頻約滿終止手續,

1. 我10月22日約滿, 最早可以幾時send cut form? 最遲幾時?
你9月頭已經可以拎表填...提前個半月遞表...

無咩陷井啊,當然係交左表,佢地會打來問下點解要CUT呀,係咪有咩唔滿意之類....

CUT左之後,佢地會寄信叫你交番D盒同adaptor去中心...成個流程好順利呀.唔使擔心..我用信用卡交費,交多左既佢地會退番俾你,如果你唔係自動轉帳,你要問清楚費用係咪交收妥當啦..

伯爵府

好媽媽勳章

shareholder 發表於 14-7-24 11:21
可不可以e-mail? 我公司無FAX
當然可以!佢地係email俾我架..

公爵府

雲妮彭 發表於 14-7-24 11:26
當然可以!佢地係email俾我架..
OK, 咁我到8月23 提前2個月行動, 應該無問題了

水晶宮

填完用 email send 張 cut form 比佢地安全d,佢地會auto return 翻email 比你話巳收到取消要求,7日內會有人聯絡你,往來email一定要keep record呀!

我個freind 填完張取消foam 又fax 又email比和x,佢地夠胆死話無收過,完全無記錄話要求取消,到期要收新價,好咗個 freind 搵翻mailbox 有記錄,send 翻比佢地,先無得底賴.

男爵府

我剛剛完成所有程序,流程大概如下。

1) 打電話去hotline說明完合約後終止服務。

2) 你應該24小時內收到由和記發給你有編號及日期 "終止服務表格"。

3) 填上所需資料,傳真回和記。(需於完合約前不多於兩個月及不少於一個月送回表格)

4) 和記職員於收表格後3日內直接聯絡你 確認資料正確及終止日期。

5) 停止服務後和記發函通知如何交還modem + adaptor。(必須於發信日期14天內交回)

打電話到hotline時 職員會不停游說你,記住要有耐性。

首頁

尾頁

跳至