自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾天內,見過兩單:

在巴士,—位紋身爸爸不斷"唧"同大叫"嘩"同自己個三至四歲女笑著玩,個小朋友不斷大聲尖叫,非常刺耳,佢兩個坐"四人對腳位",企近門口的人都不停望過去…歷時至少十五分鐘…

另—單在餐廳,呀婆要兩歲度小朋友試飲餐湯,小朋友不肯飲,一見隻匙就尖叫同喊,佢呀媽見狀笑住拍片,呀婆笑住遞匙令小朋友喊及大聲尖叫至少十次……周圍枱D人都望過去…

我自己也有小朋友,也明白小朋友哭鬧有時很難控制,我bb—歲多時也試過無故在餐廳狂哭,我先生見bb不收聲,唔想影響其他人,便即時抱bb到餐廳外…

真係好唔明,係咪而家D人真係咁唔洗理其他人咁自私,鍾意特登响公眾場合任由小朋友大叫大吵?
可能年代真係唔同咗!!!

用戶要求終止服務

而家有好多人都係咁
你試下去話佢 一定死得轟轟烈烈 小朋友係咁架啦 咁大個人 小朋友都包容唔到 下刪萬字
如果可以行開 我會自己行開 唔得都無計

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:幾天內,見過兩單:在巴士,—位紋身爸爸不

原帖由 (watermelon) 於 14-07-24 發表
幾天內,見過兩單:

在巴士,—位紋身爸爸不斷"唧"同大叫"嘩"同自己個三至四歲女笑著玩,個小朋友不斷 ...
唔會!
最驚小朋友大聲嘈/尖叫

oldmongtung  me 2  發表於 14-7-25 17:40
wcpcelia  same with u  發表於 14-7-25 16:19

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

我唔會,就算小朋友好興奮大聲叫我都會請佢細聲D。

mercurycc  me too  發表於 14-7-25 16:15

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

唔會!貪好睇咩!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:(watermelon) 的帖子

水晶宮

回覆:大家會唔會响公眾場所整到小朋友大叫大喊呢?

今日我仔響商場發脾氣大叫大喊,周圍都有人望,我想搵lone捐

大宅

其實好多時小朋友真係好無辜,年紀小未學會控制情緒非常正常,只要大人願多加輔導及儘量控制,絕大部分其他市民都會包容的!
只是現在有些父母完全不去考慮環境及情況,採完全放縱小朋友的態度,不理會身邊的人的感受,不會有任何不好意思的感覺,好恐怖…

翡翠宮

好多好自我嘅人

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

私人地方都唔會

我覺得做厘d行為既人通常d層次都...

水晶宮

好憎呢d大人,仲以為好得意,其實又唔知周圍d人勁想"中"佢囉

MamaHim  係呀,係呀!:excited   發表於 14-7-25 18:06

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大人係公眾場所同小孩玩到嘈曬,我覺得很討厭,不接受

公爵府

我的育兒心得勳章

引用:幾天內,見過兩單:在巴士,—位紋身爸爸不

原帖由 (watermelon) 於 14-07-24 發表
幾天內,見過兩單:

在巴士,—位紋身爸爸不斷"唧"同大叫"嘩"同自己個三至四歲女笑著玩,個小朋友不斷 ...
你講呢兩個case的大人都好異常下,遇到我會覺得好煩

Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

子爵府

我好怕呢啲,耳朵好辛苦

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

係公眾場合,我唔得架,小朋友嘈少少我都頂唔順!

大宅

好多謝各位回應,起碼我知道我覺得有問題也是正常的

子爵府

我唔會特登整到佢大叫到影響到人,但會玩(玩果種)。

大喊,明知做果件事會令佢喊我唔會做,但小朋友係扭計喊既話(尤其扭抱), 我係唔會理佢隨得佢喊,不過我會係隔離同佢講道理。咁呢d 時候我都唔理得影唔影響到人,唔通因為佢可能會扭計唔帶佢出街。

zitzai  agree,扭計大喊大叫   發表於 14-7-25 16:34

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

唔會同好憎

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我老公有時會...
攪到我好無奈!
不過我未o係人地打佢前都stop 左佢!
我唔想比人覺得我無公德心/同理心

象牙宮

引用:其實好多時小朋友真係好無辜,年紀小未學會

其實好多時小朋友真係好無辜,年紀小未學會控制情緒非常正常,只要大人願多加輔導及儘量控制,絕大部分其他 ...
有次搭巴士,個小朋友可能要表演,全程係咁係度唱歌,我地個個已經望住佢,點知個媽咪叫個小朋友講多謝。

首頁

尾頁

跳至