親子旅遊

跳至

首頁
34567...23

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 tuenmunbb 於 14-07-26 發表

原帖由 sarahkyu 於 14-07-27 發表
下! 諗住第一晚出去食添,唔該你!
不過我會試下問佢得唔得
係,你問清楚好啲!
我第二日下午都出左去,我去了市中心盈鋒商場,酒店代call車,30元人仔。那裡有很多選擇,有平有貴。我就勁中意飯商場地下嗰間米線!20多元一碗。想再平啲,得過啲有間大和,食魯肉飯,套餐都係15元。貴食有日本菜,韓國菜等。食飽行商場和沃爾瑪!!

大宅

回覆:分享: 塘廈三正半山酒店, 含照片及包車資料 (6月底出發)

我想問下我訂池畔親水房但回覆時變咗半山池畔親水房,其實兩間一唔一樣?你知唔知半山嗰款有冇得直接係露台度落水?唔該

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我想問下我訂池畔親水房但回覆時變咗半山池

原帖由 MMAAXX 於 14-07-27 發表
我想問下我訂池畔親水房但回覆時變咗半山池畔親水房,其實兩間一唔一樣?你知唔知半山嗰款有冇得直接係露台 ...
其實係房間位置唔同,
總之池畔親水房就可以跳落水架喇!

半山位置遠啲無唔近大池囉

大宅

回覆:brbaby2007 的帖子

食緊飯準備走, 天氣好好, 小朋友好開心。 多得JM提醒, 用AE卡在酒店食飯有9折。

大宅

回覆:分享: 塘廈三正半山酒店, 含照片及包車資料 (6月底出發)

我都到咗,喺半山等緊攞房

大宅

引用:Quote:原帖由 sarahkyu 於 14-07-27 發表下

原帖由 tuenmunbb 於 14-07-27 發表
係,你問清楚好啲!
我第二日下午都出左去,我去了市中心盈鋒商場,酒店代call車,30元人仔。那裡有很多選 ...
唔該晒!已問酒店,可以幫我換套票時間,可以第二晚食!
沃爾瑪有咩行?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+tuenmunbb+於+14-07-27+發表

原帖由 sarahkyu 於 14-07-27 發表
唔該晒!已問酒店,可以幫我換套票時間,可以第二晚食!
沃爾瑪有咩行?
超大型超市,你會行到好興奮

珍珠宮

引用:我都到咗,喺半山等緊攞房+ +

原帖由 kayanpon 於 14-07-27 發表
我都到咗,喺半山等緊攞房
多唔多人呀?

大宅

唔算好多

珍珠宮

引用:唔算好多 +

原帖由 kayanpon 於 14-07-27 發表
唔算好多
正!
玩得開心啲!

大宅

BK Milk勳章

想問下親水房同池畔房有乜分別?

大宅

BK Milk勳章

即係半山親水房同半山池畔親水房系有乜分別?

珍珠宮

stephylee313 發表於 14-7-27 20:56
即係半山親水房同半山池畔親水房系有乜分別?

其實位置不同囉~~
一個係山下, 一個係山上,
都係有泳池連接住...

半山親水房離大池遠O的, 離兒童水上樂園遠O的....
但就新O的

大宅

我其實舊年去過, 但係點解找不到這個 射擊場?
麻煩回覆!

大宅

回覆 brbaby2007 的帖子

樓主妳好!
我8月頭都會去, 想問下如call 出去食野, 有咩注意, 安唔安全?
地點司機會識帶我地去嗎?
因為扶老携幼, 回程是否可以叫那位司機車回酒店?
因國語不好, 他們識聽廣東話嗎?

伯爵府

好媽媽勳章

引用:我其實舊年去過, 但係點解找不到這個 射擊

原帖由 Luk-BK 於 14-07-28 發表
我其實舊年去過, 但係點解找不到這個 射擊場?
麻煩回覆!
在康樂體育部。你同司機講去射擊,他們會車你去!釣魚,單車都係嗰度!

伯爵府

好媽媽勳章

引用:回覆 brbaby2007 的帖子樓主妳好! 我8月頭

樓主妳好!
你叫酒店職員幫你call 30元落塘廈市。酒店職員會廣東話,你叫他們幫你同司機講。你可問司機攞卡片,回程時打比佢,在落車地點接返你便可

Luk-BK  thank you.  發表於 14-7-28 14:12

珍珠宮

引用:回覆+brbaby2007+的帖子樓主妳好!+我8月頭

樓主妳好!
~~ 酒店包車出市中心 ~~

去到前檯同酒店職員講想call車出去食飯, 佢地會安排,
可以call5人車 (rmb30/程), 或call 8人車 (rmb60/程),
見到司機問佢攞電話或者咭片, 食完飯行完街可以call返佢接返你, 價錢一樣!
我地call左2架8人車, 司機直情o係飯店門口等我地食完再車我地返酒店~~

Luk-BK  Thank you.  發表於 14-7-28 14:12

珍珠宮

引用:回覆+brbaby2007+的帖子樓主妳好!+我8月頭

樓主妳好!
我地嗰2個司機識一般般廣東話咋~~

大宅

回覆 tuenmunbb 的帖子

係, 我地去過踏單車, 原來射擊都在那裡, 真的不知道, 謝謝!

首頁
34567...23

尾頁

跳至