跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我對上果次都係10/1來m, 10/2同12/2check到都是bingo了, 不過條線不是很深色而已, 我都係第2胎, 有一個5歲半囝囝, 仍未去看醫生, 因冇人湊囝囝, 要等佢15/2(fri)返學那天我才可以去看醫生.....事關不能讓他知, 皆因上次小產之後佢好傷心, 所以我想陀穩定了才告訴他.....

大宅

我同你差唔多, 係8/1來M, 11/2CHECK BINGO了, 我打算3月頭先睇醫生, 因為到時先可以聽到心跳!

我都忍住冇同屋企人講, 只係C6知道!

原文章由 Johnnylaisma 於 08-2-14 00:34 發表
我對上果次都係10/1來m, 10/2同12/2check到都是bingo了, 不過條線不是很深色而已, 我都係第2胎, 有一個5歲半囝囝, 仍未去看醫生, 因冇人湊囝囝, 要等佢15/2(fri)返學那天我才可以去看醫生.....事關不能讓他知, 皆因 ...

複式洋房

Yiuyiubee,

因為我m來是很準時的 (28日),上一胎我遲了兩天便自己CHECK,也是bingo了! 所以今次是遲了5日就check 下啦! 我上次來是8/1才對。今天會去看普通醫生取醫生紙去排政府呢! 因政府多人排麻!我昨日亦排了照oscar了,因為太full啦! 我預產期是14/10/08呢!

原文章由 Yiuyiubee 於 08-2-13 20:44 發表
你係唔係上次10/1黎m?點解咁快知bingo左?

~恩朗&細B生活點滴~*耶穌愛你*[/url]

複式洋房

各位mami,
你地好!! 我都係2nd胎呀!!! 1st胎係0608, 而家就嚟1.6yrs old, 生囡, 今次的預產期係10月1號! 18 feb 去睇曾祥風, 因為上次去佢度照4d, 佢好細心, 無因為我在政府生而有咩唔同, 都係好詳細咁解釋...

唔知有無mami今次會在廣華生? 我上次在廣華生, 但係早幾日打去問登記新症, 姑娘話要住在九龍西先得, 我唔想在qe/聯合生呀, 無咩信心??

祝各位平平安安, 天氣凍, 小心身體!!

別墅

原文章由 miclau 於 08-2-14 13:25 發表
各位mami,
你地好!! 我都係2nd胎呀!!! 1st胎係0608, 而家就嚟1.6yrs old, 生囡, 今次的預產期係10月1號! 18 feb 去睇曾祥風, 因為上次去佢度照4d, 佢好細心, 無因為我在政府生而有咩唔同, 都係好詳細咁解釋...

唔 ...

我第一胎在QE生,但我覺得都好好,醫生、姑娘都好細心,不過宜加住屯門,又要湊住大仔,所以今次就要去屯門醫院啦!

複式洋房

bbleo,
恭喜你先!!

多謝你對qe的comment, 我都會再睇下點, 因為公司有得claim, 所以多數都係2邊都reserve左先!

miclau

原文章由 bbleo 於 08-2-14 13:28 發表

我第一胎在QE生,但我覺得都好好,醫生、姑娘都好細心,不過宜加住屯門,又要湊住大仔,所以今次就要去屯門醫院啦!

子爵府

好媽媽勳章

我2年前都o係屯門生過,我覺得TMH好好
放心la~
原文章由 bbleo 於 08-2-14 13:28 發表

大宅

YanLongB,

明白晒!我上次黎m係11/1,但今日重未黎...唔知係唔係bingo左?我都很心急想知,但又想等多一排再check!想問而家可以check到嗎??

原文章由 YanLongB 於 08-2-14 09:56 發表
Yiuyiubee,

因為我m來是很準時的 (28日),上一胎我遲了兩天便自己CHECK,也是bingo了! 所以今次是遲了5日就check 下啦! 我上次來是8/1才對。今天會去看普通醫生取醫生紙去排政府呢! 因政府多人排麻!我昨日亦排了照osc ...

大宅

我岩岩 check到 bingo, 不過未睇醫生, 我都係第二胎啦, 我個仔仔今個月岩岩一歲生日 ,三年抱兩呀....
:lol: :oops: :roll: ;-) :wave:

複式洋房

我都係第二胎, my daughter is 4 yr old

複式洋房

我都係10/1 mc,我係7/2大年初一朝早check到bingo,好淺色,12/2去普通醫生到check仲出咗信,昨天已fax去QE登記,而私家就book 了3/3去睇。

我2006年12月尾小產,囝囝知道好傷心,但今次我都照話比佢知,佢係我地家庭一份子,佢有權知道,囝囝知道好開心。

原文章由 Johnnylaisma 於 08-2-14 00:34 發表
我對上果次都係10/1來m, 10/2同12/2check到都是bingo了, 不過條線不是很深色而已, 我都係第2胎, 有一個5歲半囝囝, 仍未去看醫生, 因冇人湊囝囝, 要等佢15/2(fri)返學那天我才可以去看醫生.....事關不能讓他知, 皆因 ...

子爵府

好媽媽勳章

我想問各位第2胎mommy,
第1胎同第2胎有冇分別?
我第1胎時陀得好舒服,
冇暈冇嘔咩都冇..
但係依家只係6week...
我已經開始口淡淡,頭暈,又冇胃口喇...
係咪陀仔陀女會有分別呢?
我大b係仔...
原文章由 redblueapple 於 08-2-15 16:35 發表
我都係10/1 mc,我係7/2大年初一朝早check到bingo,好淺色,12/2去普通醫生到check仲出咗信,昨天已fax去QE登記,而私家就book 了3/3去睇。

我2006年12月尾小產,囝囝知道好傷心,但今次我都照話比佢知,佢係我地家庭一份子 ...

複式洋房

原文章由 Rain~* 於 08-2-15 18:01 發表
我第1胎時陀得好舒服,
冇暈冇嘔咩都冇..
我大b係仔...
...

我第1胎時好dd,冇嘔得咁勁, 今次未夠6week就開始作嘔作悶, 仲有感冒, 食緊藥...又口淡淡,個頭成日"wingwing"哋,又冇胃口...
不過我大b係女

別墅

原文章由 Rain~* 於 08-2-15 18:01 發表
我第1胎時陀得好舒服,
冇暈冇嘔咩都冇..
我大b係仔...
...

ME 2,第一胎OK喎....
但宜加6WEEK幾,成個星期都作嘔作悶.....無晒胃口.....
除咗白粥,咩都唔想食..........
吞口水都想嘔呀...........
好辛苦
成日都好眼訓.......
無心機湊大仔tim.........

子爵府

好媽媽勳章

bbleo
我依家好似阿婆咁...
又白花油..又話梅...
你大b係咪06年ga?
我大b係0610ga~
原文章由 bbleo 於 08-2-15 18:10 發表

ME 2,第一胎OK喎....
但宜加6WEEK幾,成個星期都作嘔作悶.....無晒胃口.....
除咗白粥,咩都唔想食..........
吞口水都想嘔呀...........
好辛苦
成日都好眼訓.......
無心機湊大仔tim......... ...

別墅

原文章由 Rain~* 於 08-2-15 18:21 發表
bbleo
我依家好似阿婆咁...
又白花油..又話梅...
你大b係咪06年ga?
我大b係0610ga~

我都係成屋酸嘢食..........
我大仔仔06年架..大您個仔少少.....
不過我唔想俾識得的人知道我有咗..........
所以我唔放便講係060幾媽媽呀...........

大宅

吓, 廣華要住九龍西先可以登記? 之前廣華都唔駛既禾?
咁QE駛唔駛?

大宅

是的, 之前住邊唔影響在那裡生bb, 而家改左咩?

大宅

我都係第二胎
我大B現在得8個幾月大乍!都擔心緊遲d點湊:cry:
廣華好似由07年中開始分區收證啦!現在要睇你住址架!

子爵府

好媽媽勳章

咁仲有冇幫大b白白,換片片果d?
我大b次次著衫,換片片都好似同佢打交咁....
有時又怕佢d無情力會整到細b...
好似話抱都唔好抱咁多...
原文章由 bbleo 於 08-2-15 18:27 發表

我都係成屋酸嘢食..........
我大仔仔06年架..大您個仔少少.....
不過我唔想俾識得的人知道我有咗..........
所以我唔放便講係060幾媽媽呀...........

首頁
12345...6

尾頁

跳至