跳至

首頁

尾頁

大宅

大家有無打算同bb剃頭髮呀 ? 有既話bb幾大剃比較識合呢 ?:lol:

男爵府

我唔會呀...因為覺得個囡光頭好肉酸...仔就冇所謂...Chapman 兩個月時整胎毛筆就有剃光頭...
原文章由 sorachan 於 07-12-12 19:48 發表
大家有無打算同bb剃頭髮呀 ? 有既話bb幾大剃比較識合呢 ?:lol:

大宅

我會剃光佢呀!,唔知係唔係心理作用呢?剃左d頭髮好似靚d.呀女都係咁....

原文章由 chapman媽 於 07-12-12 22:38 發表
我唔會呀...因為覺得個囡光頭好肉酸...仔就冇所謂...Chapman 兩個月時整胎毛筆就有剃光頭...

大宅

去邊到剃呀 ? hair salon 呀 ?
原文章由 angelar 於 07-12-12 23:01 發表
我會剃光佢呀!,唔知係唔係心理作用呢?剃左d頭髮好似靚d.呀女都係咁....

複式洋房

Yes, I will but till summer as I think it is too cold to cut the hair in winter.:lol:

大宅

我都想幫阿B剃頭 但係唔知去邊度剃好......?

大宅

係自己同佢剃,用一個河馬口形好似玩具的"髮剪夾".,一part part 咁夾住呀b d頭髮,頭髮就會剪落個髮剪夾內,唔會跌落呀b身上.唔會剃到係光脫脫,但就係skin hair咁.
以前係百貨公司有得賣,唔知e+有無呢?

原文章由 sorachan 於 07-12-13 11:49 發表
去邊到剃呀 ? hair salon 呀 ?

複式洋房

我無諗住同佢剃 順其自然

複式洋房

因為整胎毛筆(整胎毛筆的師傅代剃),滿月時就有剃咗lu

過了冬季 再剃多一次(呢次我剪頭髮的師傅搞)

咁就靚晒

別墅

我唔會幫BB囡剃光頭, 我怕唔識剃整損佢, 都係順其自然

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

如果佢啲頭髮豎起晒我就會同佢剃囉,so far而家都冇咩問題。:)

子爵府

我阿媽係我唔係屋企我唔知的情況下就幫阿b剃晒囉 ….現在已經生返半吋lu...

洋房

知唔知灣仔區有邊間saloon幫bb剃頭.

首頁

尾頁

跳至