親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

和歲半兒子到台灣,過境時可以帶大於100ml有飲管水樽上機?
暖水樽和少於100ml的嬰兒萍果汁可以上機麻?

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

回覆:和歲半兒子到台灣,過境時可以帶吉水樽?

吉樽可以帶上機,嬰兒果汁細樽應該無問題

大宅

我試過佢叫打開嚟聞吓同飲俾佢睇…之後照做無問題…我仲記得我帶幾大支添

男爵府

回覆 redelmo 的帖子

謝謝

大宅

畀面勳章

引用:和歲半兒子到台灣,過境時可以帶大於100ml

原帖由 060905 於 14-07-26 發表
和歲半兒子到台灣,過境時可以帶大於100ml有飲管水樽上機?
暖水樽和少於100ml的嬰兒萍果汁可以上機麻?
有小朋友帶over 100ml 都得,總之帶夠機上飲既冇問題,不會沒收

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

我試過帶半壺熱水,八安士溫水,過關無問題

珍珠宮

約到左3歲左右就唔得啦, 今年復活節去台北, 之前次次去都帶定水過海關, 因為打算起飛時比水佢飲, 等佢耳壓平衡D, 今次過海關時話佢已經3歲, 唔係BB, 唔可以帶入去, 唯有倒晒D水, 幸好上到機經過空姐時同佢地講, 來回2程都可以幫我入水, 又好好笑容, 唔會嫌我阻住佢地做野(上機時超忙架麻)
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

我試過帶一壺熱水一樽水都無問題 ,只要同佢講比bb的就無問題

大宅

帶住bb唔限100ml的,我試過奶樽裝左水飲水杯又裝左水,完全無問題,有d關員問都唔問添

首頁

尾頁

跳至