跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好唔開心ar 隻豬仲未識行ar 就快1歲零1個月la. 爬又唔識、行又唔識, 真係有d擔愈,你地隻豬係咪已經行得好好la?:-(

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 jessiehorace 於 07-12-13 19:04 發表
好唔開心ar 隻豬仲未識行ar 就快1歲零1個月la. 爬又唔識、行又唔識, 真係有d擔愈,你地隻豬係咪已經行得好好la?:-(

個個小朋友都唔同架!
我細囝七個幾月大時, 已經扶住d 野行幾步, 而家拖住佢行就得, 放手就一時時得;
但我大囡當年, 到一歲都唔爬, 唔企. 成十七八個月大先行. 而家都行得都ok.
所以唔使擔心啦!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 jessiehorace 於 07-12-13 19:04 發表

個個BB發展速度都唔同嫁嘛,,唔洗唔開心喎,,
有D BB係會跳左D STEP嫁,,
我個B都未識行啦,,都係扶住野行幾步咋,,
放心企都未可以啦,,
我有兩隻大小魔怪""

大宅

原文章由 小露比* 於 07-12-13 22:51 發表

個個BB發展速度都唔同嫁嘛,,唔洗唔開心喎,,
有D BB係會跳左D STEP嫁,,
我個B都未識行啦,,都係扶住野行幾步咋,,
放心企都未可以啦,,

我家三隻豬都係slow walkers...

哥哥15m先luk手行...
大細孖就黎14m都仲未luk手行...

唔緊要架...個個都唔同家嗎...

男爵府

蚊豬都未識行, 唔駛擔心喎! 個個BB都唔同架嘛!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我就想朗朗2月前可以自己企...4月前可以自己行....如果4月後佢都未識...我先會幫下佢....對於佢既發展我好平常心...

原文章由 MMLCY 於 07-12-14 09:23 發表
蚊豬都未識行, 唔駛擔心喎! 個個BB都唔同架嘛!

男爵府

平常心得架啦! 我姑仔個仔都18個月先行啦! 之前又好少爬! 而家咪又係周圍走!

原文章由 littlecar 於 07-12-14 10:56 發表
我就想朗朗2月前可以自己企...4月前可以自己行....如果4月後佢都未識...我先會幫下佢....對於佢既發展我好平常心...

禁止訪問

環保接龍勳章

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我阿囡足13個月喇, 咪又係唔識自己行, 之前佢差唔多一歲時, 我都開左個topic 話佢唔識行, 都有好多媽咪同我講唔駛擔心, 到而家過咗一個月, 佢都仲係唔識自己行, 叫做有進步既係, 佢之前要兩隻手扶住梳化行, 而家就單手扶住行都得, 有時見佢仲鬆鬆地手, 相信佢既平衡力已經比之前好, 我就同自己講佢有進步已經係唔錯喇,

我之前會咁擔心, 係因為阿囡4個月返健康院既時候, 姑娘發現佢既大髀摺位唔對稱, 於是就寫紙去醫院跟進, 雖然醫生同佢照過超聲波, 又照x-ray, 一路跟住都話佢冇事, 但係佢一日未識行, 我就好擔心, 不過我見佢隻腳仔又唔係冇力, 又唔係唔識用腳爭企, 我相信佢總會識行既, 咪同自己講, 佢爬多d都好, 對佢個腦好, 手眼協調又好

bb真係有佢自己既時間表, 做媽咪既真係急唔黎, 唯一可以做既只係旁邊幫佢, 好似我個囡勁為食, 我老公就用麵包引佢, 終於佢就仆到一步, 冇錯, 係仆, 唔係行, 佢鬆手, 身體移前咁仆左落佢老豆到, 同埋試過放手企到一秒咁多, 不過我都開心架, 只要佢每日進步, 我就唔驚喇.

洋房

我都唔擔心o架!之前我老公睇過d報導話,bb平均係12至18個月識行,所以各位媽咪可以俾bb們5個月o既時間去學行。我反而唔想Ginnie咁快識行,因為我姪子有版睇,〈ps:依家17個月〉東搞西搞未停過,我個女依家周圍爬跟住到目的地就企起身搞o野都已經夠我煩啦! 好似我媽話齋,睇住個“賊”咁睇.......
\\(^_^) 我叫Ginnie,爹地幫我起o既,細細個面就紅bobo,所以媽咪都叫我「蘋果小公主」喔!2006年11月2日出世,嬤嬤話我小氣,所以我35週半就出來見呢個世界啦!唔好見我人仔細細,我發起脾氣係聲“大大”喔!開心時就會笑到“ka ka”聲............. :-D

洋房

我都唔擔心o架!之前我老公睇過d報導話,bb平均係12至18個月識行,所以各位媽咪可以俾bb們5個月o既時間去學行。我反而唔想Ginnie咁快識行,因為我姪子有版睇,〈ps:依家17個月〉東搞西搞未停過,我個女依家周圍爬跟住到目的地就企起身搞o野都已經夠我煩啦! 好似我媽話齋,睇住個“賊”咁睇.......
\\(^_^) 我叫Ginnie,爹地幫我起o既,細細個面就紅bobo,所以媽咪都叫我「蘋果小公主」喔!2006年11月2日出世,嬤嬤話我小氣,所以我35週半就出來見呢個世界啦!唔好見我人仔細細,我發起脾氣係聲“大大”喔!開心時就會笑到“ka ka”聲............. :-D

大宅

但我個女一到一歲就識行啦...以家仲行得好叻啦...

複式洋房

多謝大家的支持,希望你地名的隻豬一樣繼續健康成長la
我只不過是心急. 見到你地d豬仔咁叻.. 我個隻就...........連bye bye 飛吻都唔識.. 唔得 我要係我就黎放大假既時候訓練佢. hahah

首頁

尾頁

跳至