親子旅遊

跳至
[泰國] 年年去泰國  

首頁
23456...32

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

我都一年去兩三次架...三月去完..黎緊15號又去..今次去10日添...
又再book左出年年初一再去

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

QQfishma 發表於 14-7-27 21:52
有無人同我兩公婆一樣,年年都會去泰國?

我地每年十一月或十二月必定去曼谷,每次最少六日。我地唔係還神
我都係去BKK, 不過幾年一次咋

禁止訪問

回覆:年年去泰國

大宅

我又喜歡去泰,上年八月去完今年四月又去玩潑水節。八月尾又想去一轉。純粹為個新開water park

打死都吾會再住centara grand mirage resort at pattaya. 又貴又把鬼,個所謂水樂園,凹凹凸凸D石,加埋個間豆腐甘細的房,個張床也足以撞到隻腳返來睇跌打。個廁所又怪雞。又吊腳,出入不方便。
求其住間4舊水好過。上年八月住A-one又方便,又平間房都仲大過佢。

鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

子爵府

回覆:叉雞飯 的帖子

係?本來仲想book添!

伯爵府

回覆 叉雞飯 的帖子

Oh my god ! We will stay centara grand mirage resort at pattaya by end August !

別墅

回覆:yiu_mimi 的帖子

我地自己去,自己買機票,其實都幾複雜下,加會好辛苦下,但堅值得去,一程機去馬來西亞,再轉倫陸機,再搭船,去到島去再自己搵酒店,多數酒店會有3日2夜浮潛package,但麽麽茶島會有關先的月份,即係某d月份禁止遊客上島,要睇清楚,但真係好靚,常常回味,好想再去

我果時住redand beach resort ,我地貪佢無咁多國內朋友,
http://www.redang.com.my/

yiu_mimi    發表於 14-9-12 16:32

別墅

回覆:cfs 的帖子

我本身都有得去sunday market,點知hk express cancel 左我班機,要早返一日,攪到only去Saturday market,勁唔開心
可以我地係\"吸\"蚊之人

子爵府

到,一年三至四次,
無定,曼谷,清邁,布吉,芭提雅,
個人鍾意清邁既清靜,
曼谷熱鬧方便,
近年唔太鍾意布吉,因為多左好多強國客

子爵府

引用:回覆+叉雞飯+的帖子Oh+my+god+!++We+will+s

原帖由 cheuklokmom 於 14-08-01 發表
回覆 叉雞飯 的帖子

Oh my god ! We will stay centara grand mirage resort at pattaya by end August ! ...
我七月尾剛住過centara grand mirage resort除左冷熱水時熱時凍和廁所無洗手盆感不滿,其他都好滿意,酒店安排我地 twin bed房大,view都好靚

伯爵府

QQfishma 發表於 14-7-27 23:34
我去曼谷都會住Ibis riverside一,兩日, $300左右,亁淨有泳池,附近仲有間幾好的泰菜

...
我上次住VIC 3, 近BTS, 有泳池, 都係3XX, 新淨抵住

伯爵府

tangegg0718 發表於 14-7-31 08:29
我本身都唔係一個喜愛水的人,但果年連續去左兩個地方玩水,一個係布吉,一個係麽麽茶島,對比下,麽麽茶島 ...

剛去完CHIANG MAI 返黎, 洗費平, 如果唔跟LOCAL TOUR, 就會悶D, 因無咩野行, SO FAR 都覺得OK, NIGHT SAFARI 我覺得好正, 我未試過夜晚去動物園, 好似去左JURASSIC PARK 咁, 黑麻麻, 好CHI 激, 長頸鹿, 斑馬, 仲有D 唔知咩動物會行埋架車度, 好正

伯爵府

2女女 發表於 14-8-1 12:41
同你一樣,一年兩次,拜神
ME TOO

伯爵府

回覆 Jomei 的帖子

8月尾第1次去芭堤雅玩4日, C6同阿仔(9歲) 喜愛玩水, 可惜新水上樂園未開放. 除了留在酒店(Centara Grand Mirage Resort) 玩水, 有咩景點or 餐廳一定要去呢? 另請問在酒店玩lazy river 要自備水泡嗎? 芭堤雅係咪好少人出島遊呢? 有咩local tour 可以join ? Thanks !

大宅

回覆:cheuklokmom 的帖子

我都係CGMB twin bed. 應該甘講泰國酒店出名平,甘價錢住central festival 樓上Hilton 正好多啦又方便。

新個個water park 而加至九月尾只招侍年pass 及什麼VIP. 但有小道消息,你寫封e mail 比個water park ,道出你好想去,希望佢可以provide個exceptional offer 比你入,好似都可以。當然make sure佢肯啦

另外我上年同今年芭堤雅也出島去hard tien or samei 甘住番市中心D坐督督去碼頭好方便,住CGMB 就要打的去碼頭。吾洗join tour 架,我女吾坐得快艇,所以要坐渡輪約45mins吾洗就到。但上年12月係曾經有過意外,所以今年四月再坐已經見佢控制人數方面加強左同穿救生衣。如果你坐快艇仲方便,你出番beach road 行出beach大把人撩你上艇,人頭計,你看看想去邊個灘就ok,千萬吾好去好多大6人個灘就0k

CGMB 甘多日吾出島,大小朋友會悶爆吧

鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

大家去bkk通常坐乜機?hk airline平好多,但ok嗎?安全嗎?thx

禁止訪問

男爵府

請問chatrium hotel riverside 定ibis riverside好呀?
都係想hea兩日才返市中心,但價錢差一倍,
如差不多就book ibis,因價錢太吸引,
返市中心就可以book間好啲!thank you!

大宅

想請教下,曼谷有邊間酒店交通方便,而酒店又有泳池游水架,?thx!!!

琥珀宮

0925mama 發表於 14-7-31 23:19
啱啱去完曼谷,芭提雅,已家plan12月再戰曼谷,之前住大倉酒店,正到爆,早餐超好食,又連接bts站,係貴咗 ...
我都訂咗大倉9月25日出發,去5天,唔貴,之前見Travelzoo列出

安運滿分旅行社有呢間酒店自由行套票,坐泰航,一個人都係

$35xx,打電話去問,簡直唔信咁平,猛問佢已全包?冇其他費

用?不過呢個優惠做到10月31日啫。

首頁
23456...32

尾頁

跳至