自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得呢D事一定唔好拖泥帶水

去定忍

我係男人 我都叫你 唔好忍 香港係有好多呢方面的支援

你去單親區都可以有相關資料

個 男人分明不視你為妻子 (說得難聽 根本無視你為人)

唔好你情我願 你應該和你的 兒女相討 說出你的情況 唔好認為佢一定唔想 out!!!

子爵府

樓主要小心啲個c6, 一陣佢痴起上來對你動粗.

唔好忍啦, 為自己同小朋友, 攞啲勇氣出來吧.

大宅

不如你搵社工睇下可唔可以幫到手啦
長遠落去對你, 同兩個小朋友都唔好架
猶其是小朋友既成長過程好緊要, 會影響佢大過成為一個點樣既人.

大宅

你千其咪刺激佢添呀,聽你咁講佢好似已經精神有D問題....

伯爵府

to hellosunshine,

比著我真的不能容忍下去了,老婆娶了要來疼愛,為何還要對你說那些粗鄙的話呢?還有當有錢時就唔發脾氣,到無錢時真係又對你破口大罵,呼之則來,揮之則去,更加離譜的是在你大肚時還對你說這樣的話,比著我真係很痛心,在最需要至愛的人關心時還這樣對你,實在要不得,你必須好好認真咁想之後的路怎樣走?

原文章由 hellosunshine 於 07-12-14 17:23 發表
前天晚上, 他又在家發脾氣, 專登在我面前大力關房門 ... 我便同他說, 你不要這麼大力關門好嗎? 小朋友已瞓著, 不要嚇醒他們 ... 他發了瘋一樣, 又破口大罵, 不停在我耳邊罵: 賤人, 8婆, 臭x ... 罵了幾分鐘, 並叫我 ...
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

我大肚, 直至生完坐月, 直至現在, 他一直沒有對我好過, 他一直怨我不肯借錢給他, 不是同他坐一條船, 自私, 對佢個仔唔好 ...

是的, 我已死心了 ... 他根本不當我是人

據他說, 他前妻有精神病, 我現在知點解了

剛剛又找機會鬧我八婆

禁止訪問

水晶宮

原文章由 hellosunshine 於 07-12-14 23:24 發表
我大肚, 直至生完坐月, 直至現在, 他一直沒有對我好過, 他一直怨我不肯借錢給他, 不是同他坐一條船, 自私, 對佢個仔唔好 ...

剛 ...

不要拖,快下決定吧!
從他的行為舉動,有精神病的好像是他

大宅

他說我尅夫, 陀衰他, 沒有用, 幫不到他發達 ... 他已趕我走很多次了

我每次被他罵到哭, 他也鬧我扮野, 毒 ... 我叫他不要太過份啊, 他就叫我報警, 我大哭, 他話罵我發癲, 叫我入醫院 ...

水晶宮

原文章由 hellosunshine 於 07-12-14 23:46 發表
他說我尅夫, 陀衰他, 沒有用, 幫不到他發達 ... 他已趕我走很多次了

我每次被他罵到哭, 他也鬧我扮野, 毒 ... 我叫他不要太過份啊, 他就叫我報警, 我大哭, 他話罵我發癲, 叫我入醫院 ... ...

這些說話給小朋友聽到真的影響很大:cry: :cry:

他有把你們的孩子當是自己的親生兒女嗎?

王國長老

王國長老

原文章由 hellosunshine 於 07-12-14 23:46 發表

我每次被他罵到哭, 他也鬧我扮野, 毒 ... 我叫他不要太過份啊, 他就叫我報警, 我大哭, 他話罵我發癲, 叫我入醫院 ... ...

走吧, 還有什麼值得留戀?

千萬不要不要讓小孩看到這種場面.

這個男人是人渣.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

不如部署好先走, 搵好屋, 叫人趁佢唔o係度先一次過搬野.

再返轉頭上去拎野驚佢真係用暴力"一鑊熟".
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 hellosunshine 於 07-12-14 23:24 發表

剛 ...

你先要確定你人身安全 (你兒女計算在內)

如果唔安全 就算你無親人 都有好多部門幫你

你都可參照

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=553814&extra=page%3D1

至於錢銀間題 (佢攞你的) 交由有關部門

為自己人身安全 去吧 !!!

ps 再次說 我都係男人

侯爵府

算把啦! 點可以再同咁嘅男人一齊住呀, 同自己攞返d尊嚴好唔好? 考慮一吓其他mami提供嘅方法, 離開佢啦! 做一個單親mami 唔係好難嘅, 明天會更好!

洋房

hellosunshine,

你可以聯絡向晴軒睇下佢地可唔可以幫到你,因為佢地可以提供到住所俾你..

http://fcsc.caritas.org.hk/

伯爵府

之前發生咁多慘劇,就係因為事主不停忍忍忍忍.......
樓主你要清醒d呀.

原文章由 chun_mummy 於 07-12-14 23:58 發表
hellosunshine,

你可以聯絡向晴軒睇下佢地可唔可以幫到你,因為佢地可以提供到住所俾你..

http://fcsc.caritas.org.hk/
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

大宅

Refer to your addition information, I also think that he has mental illness. You must protect your children and yourself.

別墅

早走早著, 遲走訓唔著!

一於離開佢,但先要部署一切...搵社工,搵地方,而家不宜同佢硬碰,唔好同佢嘈喇,留番d氣搵人商量下一步點做!

公爵府

好媽媽勳章

樓主,

"我走是不是太便宜他?"
呢個想法錯錯錯!!
好多時, 人一錯再錯, 就係成日想住"唔好益咗佢""同佢鬥過"
d結就愈纏愈緊, 怨愈來愈深
家庭慘劇, 好多都係由"吵鬧"開始
繼而積怨, 然後, 唔知幾時爆發
你願意你的孩子冒這個險嗎?

唔好執著啦
你再唔走, 就係迫你同兩個細路入去死胡同

1. 即刻搵社工
2. 外家有冇人幫手睇細路? 有就即刻部署搬, 搵外家幫你照顧小朋友先.
後路可以再想, 呢度咁多個腦, 你慌諗唔到好方法咩?

記住, 你同你小朋友嘅將來, 就在你一念, 請三思.

伯爵府

好好睇住小朋友,...
唔好理佢

首頁

尾頁

跳至