跳至
[沙田區] 召集第一城BB

首頁

尾頁

大宅

原文章由 SYCmum 於 08-1-5 18:19 發表
如果唔介意我唔係住一城的話, 都想join你哋gathering, 温次到我屋企clubhouse, 都可以容納好幾個家庭!

當然歡迎啦, 不過你都要介紹下你個小朋友呀

大宅

飲茶我阿B都OK嘅,不如1月19號星期六呀,我短週呀!
不過唔知lic9個BB得唔得呢?

原文章由 pangchaimami 於 08-1-7 11:56 發表
不如就星期六or日飲茶呀:)
我bb(15個月)比較易就時間, lic9 & wylau嘅bb好似細d (有冇記錯), 會唔會你地提時間好d 呢, 不過唔係喎, 你地bb細會唔會都係入屋好d呢... 因為我都未試過攪類似嘅gathering, 唔知應該點 ...

大宅

我帶阿B飲茶都得架﹗我老公或者會肯參加O既...

pangchaimami﹕我地見過面喇﹗從你提供o既資料,我好肯定,我地尋日朝見過面喇﹗哈哈哈~~~~ 你知唔知我係邊個呢?我個女係心B呀﹗我尋日都想同你相認,礙於個場合﹗哈哈~~~~ 一城真係細喇﹗

今次飲左茶先啦﹗無壞人我地先入屋囉﹗哈哈~~~~~

第一城BK媽媽聚會﹕19/1 中午12:30飲茶 (福彩 or 第一桟呢?)報左名先﹗

1. lic9
2.
3.
4.

原文章由 WYlau 於 08-1-7 12:24 發表
飲茶我阿B都OK嘅,不如1月19號星期六呀,我短週呀!
不過唔知lic9個BB得唔得呢?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

19號我都得wor .. 老公果朝有野做 ..
12:30 思思岩岩食完粥粥 ..

原文章由 lic9 於 08-1-7 12:37 發表

pangchaimami﹕我地見過面喇﹗從你提供o既資料,我好肯定,我地尋日朝見過面喇﹗哈哈哈~~~~ 你知唔知我係邊個呢?我個女係心B呀﹗我尋日都想同你相認,礙於個場合﹗哈哈~~~~ 一城真係細喇﹗
...

大宅

...

我知啦, 真係咁"轎",真係難以相信.....?-( ?-( ?-(
咁都比你認出呀

大宅

點解你地會見過嘅?哈哈,好奇吓啫!

第一城BK媽媽聚會﹕19/1 中午12:30飲茶 (福彩 or 第一桟呢?)報左名先﹗

1. lic9

2. Wylau
3.
4.

...

大宅

差d唔記得報名 (不如寫埋幾多大人&幾多bb,方便book枱)

1. lic9 (
心B)

2. zoeschan (思思)
3. Pangchaimami (臭臭) - 1a1b
4.

大宅

Sorry, Wylau... 同你相撞
(不如寫埋幾多大人&幾多bb,方便book枱)

1. lic9 (
心B)
2. zoeschan (
思思)
4. Wylau

大宅

真係好期待呢次gathering呀, 一個係識得, 一個係同一座, 真係開心.... :lol :lol :lol

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

想問你地有無人用緊鐘點 ?
有無介紹 ?

大宅

唔緊要!
我問咗我老公,佢都話會嚟喎,所以我地有3位!(2a1b):lol

1. lic9 (心B)
4. Wylau (臭B) - 2a1b

大宅

冇呀,我都想請呀!
有好多家務都做唔到,因阿仔太癡身啦!

原文章由 zoesychan 於 08-1-7 18:57 發表
有無介紹 ?

大宅

原文章由 zoesychan 於 08-1-7 18:57 發表
有無介紹 ?

我都想搵呀
不過好彩, 我屋企甚小煮食 (除左臭臭d飯仔啦), 冇咩油煙, 都係塵多dd 啦 , 有時自己清潔law...
我地多數出街食, 所以你地去西貢星就會見到我

侯爵府

重以為你地有用開鐘點tim ..
嘻嘻 .. 我搵左個 thur 黎第一次 ..
ok 既話通知你地 ..

另外有一個係朋友之前用開 ..
不過佢 only sat / sun 先得 .. 我就 sat / sun 通常唔係屋企 ..
成日夾唔岩d時間 ..
你地有興趣我 pm 佢contact 比你地 ..

西貢星 .. 岩岩開果時食過 .. 覺得唔掂 ..
而家會唔會好d呢 ... 搵日試下先 ..

我同老公通常係食紫米 ...
以前食日本野果度開左間新野 ..
食過1/2次都ok ...

侯爵府

你地d小朋友睇開邊個醫生架 ?

思思睇陳國立 .. 幾夾 ...

大宅

咁有男士,我都叫我老公黎先﹗

至於我同pangchaimami點識,見面話你地知啦﹗哈哈~~~

不過我諗過,如果我地咁多b,中午去飲茶會唔會超多人,又迫咁呢?下午茶時段會唔會好d呢?我見親福彩都超多人架喎﹗又或者有無其他食店介紹呀?

1. lic9 (心B) - 2a1b
4. Wylau (臭B) - 2a1b

原文章由 WYlau 於 08-1-8 00:25 發表
唔緊要!
我問咗我老公,佢都話會嚟喎,所以我地有3位!(2a1b):lol

1. lic9 (心B)
3. Pang ...

侯爵府

我平時sat都會同老公去福彩飲茶 ..
如果around 12點到去攞位都應該唔使點等 ..

不過最衰我最快都要 12:30 先出到門口.. 如果唔係去攞籌先 ..

tea 重多人呀 .. 因為平d 同 d 人放哂工返黎 ...

原文章由 lic9 於 08-1-8 14:32 發表
咁有男士,我都叫我老公黎先﹗

至於我同pangchaimami點識,見面話你地知啦﹗哈哈~~~

不過我諗過,如果我地咁多b,中午去飲茶會唔會超多人,又迫咁呢?下午茶時段會唔會好d呢?我見親福彩都超多人架喎﹗又或者有無其他食店介紹呀?

第一 ...

大宅

福彩可唔可以訂位呀? 如果可以最好訂房裡面,會冇咁迫同埋嘈架!

原文章由 zoesychan 於 08-1-8 14:44 發表
我平時sat都會同老公去福彩飲茶 ..
如果around 12點到去攞位都應該唔使點等 ..

不過最衰我最快都要 12:30 先出到門口.. 如果唔係去攞籌先 ..

tea 重多人呀 .. 因為平d 同 d 人放哂工返黎 ...

...

大宅

我同臭B出佐敦睇梁樹標架~:loveliness:

原文章由 zoesychan 於 08-1-8 13:46 發表
你地d小朋友睇開邊個醫生架 ?

思思睇陳國立 .. 幾夾 ...

複式洋房

原文章由 pangchaimami 於 08-1-7 12:03 發表

當然歡迎啦, 不過你都要介紹下你個小朋友呀

Ha, 原來我個b囡係你哋甘多個BB當中算最大個, 佢就來十八個月啦. 本來我都想join 19 號飲茶, 但朝早有野做, 怕趕唔切, 都係下次先join你哋!

首頁

尾頁

跳至