自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

不吐不快.......睇唔過眼

有次同亞仔去'樂園'玩波波池, 聽到 / 睇到:

樂園職員(S), 爸爸(C)抱住個仔, 經理(M)

個職員叫個爸爸放個仔度高,

S: 小朋友要除鞋度高.......唔好意思你小朋友唔夠高唔可意入

C: (發爛)......咩呀! 我上次黎你地都係咁比佢入袈啦......點解今次唔得呀? 我同佢入去袈嘛.......

S: (為難).......比經理見到我放你地入去我會比佢鬧袈..........

C: (繼續發爛).......咁你叫你地經理過來我同佢講......

M: 唔夠高係唔入得, 不如你地玩過第樣呀!

C: (又係。個句)......咩呀! 我上次黎你地都係咁比佢入袈啦......點解今次唔得呀? 我同佢入去袈嘛.......咁樣我個仔會好唔開心(下刪50字.....)

M: (怕左佢).......okok, 今次比你地入去啦吓..........

[ 本文章最後由 Chungmama 於 07-12-15 01:36 編輯 ]

王國長老

王國長老

短視既人會覺得為個仔爭取到有得玩係為個仔盡力, 長遠睇就知係做壞身教, 令個小朋友以為凡事講惡就得。到頭來害左個小朋友。
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

第時個小朋友1定青出於藍

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

總之出乜事又有機會賴人啦,又可爭取一個公道(賠償)

子爵府

BK Milk勳章

我囝未夠高唔入得去玩
我都有解釋俾佢知點解唔入得
講真就算有爸爸媽媽陪入去玩
有意外發生時~就追究樂園、職員既責任
還是父母會認為係自己既責任
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

大宅

首頁

尾頁

跳至