跳至

首頁

尾頁

大宅

婆婆ge好介紹..."免墨清水紙"

用具: 用來練毛筆字ge免墨清水紙一張$5, 毛筆一枝 & 清水

mami~ 等我畫幅水墨畫送比你~

加朵花好唔好?:)

第一幅大作~

大宅

angi 果然有藝術天份,有機會ee教你兩手
原文章由 CARGO 於 07-12-16 22:20 發表
婆婆ge好介紹..."免墨清水紙"

用具: 用來練毛筆字ge免墨清水紙一張$5, 毛筆一枝 & 清水

mami~ 等我畫幅水墨畫送比你~
http://i57.photobucket.co ...
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

別墅

我阿b都有玩哩d, 我覺得好好, 又清潔 !

大宅

係咪喺文具舖可買到?會唔會寫到周圍或隻手黑晒?
近排澄澄好鍾意要攞筆寫字(買左個畫板又唔玩 ),但成日劃到隻手花look look.

原文章由 BH_2 於 07-12-17 13:20 發表
我阿b都有玩哩d, 我覺得好好, 又清潔 !

別墅

張紙用完可唔可以翻用?

大宅

原文章由 mm7163 於 07-12-18 16:14 發表
係咪喺文具舖可買到?會唔會寫到周圍或隻手黑晒?
近排澄澄好鍾意要攞筆寫字(買左個畫板又唔玩 ),但成日劃到隻手花look look.

唔會黑ga! 用水寫咋ma~
一般文具舖有得買ga!

大宅

原文章由 amy仔 於 07-12-19 00:49 發表
張紙用完可唔可以翻用?

可以recycle! 乾左可以再寫~

大宅

CARGO

睇來好好玩!
但係我買唔到免墨清水紙﹐請教下將軍澳邊度有得買?

原文章由 CARGO 於 07-12-19 21:55 發表

[img align=left][/img]

大宅

原文章由 jungjung 於 07-12-20 09:26 發表
CARGO

睇來好好玩!

你睇下d屋村文具舖有冇? angi婆婆在tsuen wan一d細細間ge文具舖買ga!

子爵府

原文章由 CARGO 於 07-12-19 21:55 發表

好介紹呢, 請問tw邊間文具店呀

男爵府

我都想知荃灣邊間,或者有無其它人買到?

原文章由 ronni 於 07-12-21 09:27 發表

[ 本文章最後由 mslo 於 07-12-21 15:43 編輯 ]

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

大宅

原文章由 ronni 於 07-12-21 09:27 發表

唔知婆婆0係邊間買, but我知大河道manning, 周氏大廈對面有間賣毛筆ge shop有售~
hope this help!

禁止訪問

男爵府

我都買到啦,係上永吉街嘅賣毛筆&墨嘅地方,同埋天水圍嘅天耀村都有呀,亞囡好開心,仲兩個一齊講 "畫畫畫" 又識得多一個字

原文章由 cfunallc 於 07-12-25 02:11 發表
好正o既介紹呀!!

等我去8下附近文具店有無先

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

禁止訪問

大宅

原文章由 CryanYeung 於 07-12-25 21:38 發表
幾錢到一set? 我都想買比女女玩,佢而家都好鍾意羅住枝筆畫黎畫去

連埋毛筆, around $10-20~

禁止訪問

男爵府

係天耀村千年史買 $16/8張,但係張紙係灰色的,我買唔到白色紙呀,毛筆 $2.5一枝,另外我係千色百貨買咗個墊比亞囡墊玩呀,係叫咕o臣墊$49,平時可以當枕頭用。

原文章由 CryanYeung 於 07-12-25 21:38 發表
幾錢到一set? 我都想買比女女玩,佢而家都好鍾意羅住枝筆畫黎畫去

別墅

津津媽咪,
我係博博媽媽呵,
我都唔知 tko 邊有, 我阿b個是我幾個月前行過深水步買玩具批發個條街 (福華定福榮街) 見到買的, 好似係 $10/set..好平的..

原文章由 jungjung 於 07-12-20 09:26 發表
CARGO

睇來好好玩!

大宅

我係官塘搵唔到!!
唔知官塘/KLN BAY邊度有得買???

首頁

尾頁

跳至