懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

去私家係舒服, 不過幾日就至少用六萬真係好唔捨得

別墅

回覆:私家生同政府生既分別

我第一胎政府生,比個實習同我縫線,搞到個傷口痛成三個月,而且等到我十度都冇醫生姑娘叫我生,到唔痛先叫我生,根本已經唔痛都叫我生,生極都生唔到,最尾要吸呀b,所以我今胎決定揾私家,起碼有醫生同姑娘睇住。

大宅

我私家都遇過難頂阿嬸,開刀第二日,佢幫我清潔下身,叫我躺在床上“弓”起條腰,擺個盆在petpet位,淋水落去,突然間佢好惡咁話,你係咪想好“那渣”? 叫你“弓”起條腰呀!我因為痛加藥力未過晒,所以都唔知自己“弓”得唔夠高。

子爵府

回覆 Charlie妹 的帖子

邊間?

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:私家生同政府生既分別?

睇完瑪嘉烈個post 便明白分別

nikiwky  Agree!  發表於 14-8-1 12:31

大宅

引用:依家在寶X順產都係$28,000. 港媽仲免費upg

原帖由 paramount1980 於 14-07-31 發表
依家在寶X順產都係$28,000. 港媽仲免費upgrade 3人房, 分分鐘1個人住哂.
我見佢網頁寫28000係包左醫生費同基本費用
想知道有咩其他費用要另外加?

大宅

引用:回覆 Charlie妹 的帖子邊間

原帖由 paramount1980 於 14-08-01 發表
回覆 Charlie妹 的帖子

邊間?
但除咗呢個嬸,其他姑娘都幾好,我唔開名啦……在九龍塘區

伯爵府

私家可以揾自己相熟的e生,好似安心D
而政府support 好D,
無事無幹梗係c+ ,舒服D

別墅

回覆:私家生同政府生既分別?

其實有時除左大人待遇之外BB都有分別,我係私家生,但BB試過係政府入院檢查,首先佢地訓既箱仔有野墊住同冇野墊住,件衫先離譜,私家有齊手套仔,襪仔,衫仔,長袍同軟綿綿包被,但政府得件薄如蟬翼既衫仔,BB瞓時搭件好似枱布咁既布,我唔知入院同係個度出世有冇分別,但我覺得BB待遇都要考慮下

如果afford得到,我都覺私家好啲,開刀定順產其實都有傷口,聯針同止痛真係差好遠,除非afford唔到,如果唔係我相信無人去過私家既會後悔畀咗嗰啲錢

PS我仁安生~唔太知其他私家係點,但仁安的確好好,尤其餵奶房啲姑娘,好有耐性教你餵奶

kayan403  完全同意  發表於 14-8-4 07:47
心急媽媽xxx  我都相信絶大部份人唔   發表於 14-8-1 21:56

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:我私家都遇過難頂阿嬸,開刀第二日,佢幫我

原帖由 Charlie妹 於 14-07-31 發表
我私家都遇過難頂阿嬸,開刀第二日,佢幫我清潔下身,叫我躺在床上“弓”起條腰,擺個盆在petpet位,淋水落 ...
我養和生2胎都未試過阿嬸洗下體喎... 次次都係姑娘出手, 阿嬸只做清潔地方+派飯斟水... 就算係返到房「過床」, 或手術後第一次扶我起身都係姑娘做, 阿嬸從來無同我或BB有身體接觸...

男爵府

陪月勳章

乜唔係私家多人探病D? 我朋友喺私家生, 佢話人多嘈到冇覺好訓!

大宅

私家服務好,醫生手勢好(自己選醫生),藥靚,傷口靚。
生完好滿意,比想像中舒服得多。
如果可以坐埋月至走就好

子爵府

回覆 jcywww 的帖子

真係難答, 好視乎大人及BB身體狀況.

子爵府

回覆 sassyvi 的帖子

Agree. BB待遇在私家同政府係有分別.

首頁

尾頁

跳至