夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

講?若果99同夫家D人對我老公好,我一定會通知,好似老公個死黨,知道咗立即走來醫院,但對

- 姑奶講咗後,第一句係"唔得閒"
- 99知道後,第一句係"你死好啦,唔好害死我個仔呀!佢要養我"
- 大伯知道後,第一句係"你無睇住佢咩,點做人做老婆架!"

到咗医生話老公可能變植物人,以上三位人兄360度轉。
姑奶話:知道近來你辛苦,你唔係掉底阿X,日後打算點,層樓你供唔來啦,買咗佢,如果有咩事先call我,我返大陸做1年嘢至返。
大伯更直接:我地兩老婆都未掂,你有幫阿X買保險?
99仲衰:阿X有咩事,你都要養佢一世,我幫唔到D咩。

到老公醒返,99都未到過醫院,到出院個日,老公通知佢地,99立即要老公去佢屋企,c6都未復原我唔想佢去,但c6話去一尚,叫的士要去到後:

99話:你打算休息到幾時?
c6話:過埋年至打算!
99話:得你老婆頂得住咩?
c6話:就算暫時唔比家用你都未得,好彩舅仔借住這2個月D供樓$,禁咪得羅。
99話:無家用..............(由於我響到,99再無講咩,但隔2日,c6突然同我講問咗佢老友借咗5000,作為這2個家用。

一句講佢個家認$唔認仔。

原文章由 曱甴人 於 07-12-31 13:31 發表

你唔好怪我直講, 掉轉我係阿媽, 個仔昏迷左入院都冇話聲我知, 我都會喪鬧個新抱, touchwood唔通真係要個仔乜左先話我知咩, 將心比心, 真係會好嬲! 無論點都要同老爺奶奶講! 你處理呢件事真係做得唔好, 無論平日男 ...
仔仔06-12-2003出世

水晶宮

畀面勳章

嘩, 你老公果邊d咩人嚟架咁無人性
個仔有病啱啱出院(幾乎C過返生咁滯)暫時無野做
無收入都仲好意思問個仔攞家用, 等個仔仲要四圍
"撲"錢比家用, 一般稍為正常嘅呀媽多數會話
"錢嘅野唔使擔心喎, 最緊要係休養好返個身體先算"
你個99真係不知所謂, 仲有你大伯 & 姑奶,
成家都係極品

原文章由 maggiechow 於 07-12-31 14:30 發表
講?若果99同夫家D人對我老公好,我一定會通知,好似老公個死黨,知道咗立即走來醫院,但對

- 99知道後,第一句係"你死好啦,唔好害死我個仔呀!佢要養我"
- 大伯知道後,第一句係"你無睇住佢咩,點做人 ...

王國長老

王國長老

真係唔明點解有人覺錢重要過親情。
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

複式洋房

希望妳老公早日康復@@
加油~~

複式洋房

你c6屋企果邊咩人黎架,太過分啦。我細佬幾年前整親隻腳,我阿媽第一時間去睇佢,仲老遠都去細佬屋企整野佢食。

複式洋房

回覆 #41 maggiechow 的文章

你老公比你更傷心,佢d親人咁對佢

大宅

理鬼得你老公個邊親戚, 現在最緊要係你老公無事

侯爵府

原文章由 maggiechow 於 07-12-31 14:30 發表

- 大伯知道後,第一句係"你無睇住佢咩,點做人 ...

你c6係咪你99親生架? ,希望你c6有一日會明白,佢d''屋企人''係點對你地,而你c6唔好再鬼理佢地...

伯爵府

大宅

我都有諗過c6唔係99親生,出世紙係寫99個名,但出世紙登記日期就怪D,照我所知出生日期同登記日子一般係1個月,但c6就2個幾月

uote]原文章由 朗仔 於 08-1-2了

你c6係咪你99親生架? ,希望你c6有一日會明白,佢d''屋企人''係點對你地,而你c6唔好再鬼理佢地... [/quote]

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我媽咪出世時阿婆冇錢, 遲咗4個月先湊夠錢幫我媽咪申請出世紙.........所以你老公個case, 都有可能嘅

原文章由 maggiechow 於 08-1-24 13:44 發表
我都有諗過c6唔係99親生,出世紙係寫99個名,但出世紙登記日期就怪D,照我所知出生日期同登記日子一般係1個月,但c6就2個幾月

uote]原文章由 朗仔 於 08-1-2了

你c6係咪你99親生架? :angryfir ...

大宅

好媽媽勳章

老公冇事就好囉, 無謂理佢屋企人, 免得自己煩呀!佢屋企點對你c6, 佢有眼睇既, 只不過佢接受唔到啫!
我c6之前做心臟手術唔夠錢, 問咗佢屋企借, 錢係99借既, 99就話唔急!點知出院唔夠一星期c6個老豆就係親戚面前話冇錢,俾說話我地聽喇!佢細佬仲離譜, 明知個大佬有病(除咗心臟之外, 仲有其他病),仲話個大佬成日請假,星期日又唔開工!(佢地一齊做野)佢地老細都未開聲, 仲叫c6養好病先返工!佢細佬......真係唔知係咪同一個老母生!!!!!!!!!
不過就係咁c6先至睇清楚佢地既真面目, 佢終於知道待佢最好嗰個係我!

[ 本文章最後由 ykcde 於 08-1-24 18:05 編輯 ]

別墅

:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:

大宅

隻9果肚仲係c6已返外家攪離緍,太62每個月比2萬蚊佢善養費,点會無$

原文章由 kiki.kiki 於 08-1-24 16:43 發表
我媽咪出世時阿婆冇錢, 遲咗4個月先湊夠錢幫我媽咪申請出世紙.........所以你老公個case, 都有可能嘅

大宅

祝你一切順利, 吾好理個些衰人, 最緊要你2公婆, 暫時忍下老公啦, 否則有乜事, 你會好後悔.

我都試過 c6 突然在家暈倒, 我 6 神無主打左比姑 9, 諗住找佢大佬, 點知姑 9 叫我自已報警, 吾好煩佢地.

從此我當佢地連街外人都不如, 當佢地透明.

首頁

尾頁

跳至