跳至
[2006年] 氫氣球

首頁

尾頁

別墅

Nathan仔2yr party 想買12個氫氣球, 送比小朋友, 請問哪裏有得買?

Thanks
高宏bb在2005年12月30日出世

別墅

Many choices in Mega Box.
Or you can buy it Toysrus.

原文章由 NATHAN 於 07-12-17 17:13 發表
Nathan仔2yr party 想買12個氫氣球, 送比小朋友, 請問哪裏有得買?

Thanks

子爵府

MEGA BOX 既spotlight 有 好似$99一個,可以維持3-4日,送比小朋友當日先入氣(親身去,佢幫你入)。

原文章由 Belami 於 07-12-17 18:06 發表
Many choices in Mega Box.
Or you can buy it Toysrus.

子爵府

好媽媽勳章

NATHAN ,我以前自已寫的data,你睇下有無用

氫氣球:

(Balloon Air in HK usually is Helium, not Hydrogen because it is too dangerous. Detail could ask Hong Kong Oxygen.)

香港氧氣網址,在 products Helium 有氦氣的資料. Contact 那處有聯絡方法。
http://www.hkoxygen.com/product/prod_appl_frame.html
(但係好貴,同時買個泵咀都要$800-$900, 枝氣成個人咁高,就千幾元租。

1.
花墟有賣packaging的店鋪,可以幫你pump波,可議價。

2.
氫氣球小販是用工業用的氫氣樽,例如燒銲便要用氫氣,但有一定危險程度,會爆炸。

3.
油麻地地鐵站,(東方街那邊) ,有好幾間模型店,有細支裝買,細樽個矮裝石油氣,泵到30個中波左右,價錢不需$300 (0211月價格), 不過經常沒有貨。

4.
氫氣球是統稱,裡面的是氦氣,有一定的危險程度,世界各地也有氫氣球爆炸傷人的新聞,氣樽使用時也要很小心。安全問題可參考下面的指引。
http://www.src.nctu.edu.tw/safety/MSDS/l01He.doc

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

妳可以試下呢間:
http://www.partyballoon.com.hk/chinese/procat.asp

可以網上訂, 我訂過都OK.

別墅

提下妳! 泵咗氣嘅氫氣球係唔可以搭mtr架! taxi or 自己車啦!

大宅

hildamom講得岩,所以我都取消念頭。
雖然小朋友無不歡喜balloon,但入唔到地鐵就煩襯家長啦。

除左交通問題,到取都係問題,一人約拎到4個咋,拎氣球都要幾個人啦。又一定要當日拎以免舌氣。地點最好係近。

現場先pump 氫氣可能有minimum charges...

別墅

氫氣球應該放入膠袋後應該可以撘地鉄的, 我見迪士尼那些人都係咁帶走個波的

首頁

尾頁

跳至