懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今早肚痛,自己搭的士去醫院,去到醫院時姑娘叫我入左院先,但我無入到醫院,見個肚又無甘痛,我係產(方)門口到就開始驚啦,甘點算呀,我都就生啦

大宅

咁最後又搭車返屋企呀?
有無見紅呀??
唔駛驚既 到你見到自己bb
咩痛都唔覺得係乜野架喇 加油

別墅

我最後搭的士回家,但想起自己一個人在醫院大堂陪回左一陣,因為我怕又肚痛,所以係醫院到坐多一陣睇下重痛唔痛,我唔想甘早入醫院住,開頭我以維醫院會睇一睇下我係咪生得先,以唔係第一時間要入左院先,我唔知要甘,當時個肚真係唔係幾舒服呀,又未痛得好緊要羅,所以想去醫院睇下羅,其實去到醫院產(方)門口時,真係好驚家,因我怕見到有產(方)到有人生緊時叫苦(練)天,甘樣我重驚呀,點算好呀,未生就甘驚,預產其係07年12月27日呀

大宅

哈....我都係由有左已開始驚la...未有個時就好想有, 諗住唔怕既到時就得架la....點知一知自己有左就開始驚la....完全唔敢諗佢.....唉......我預產期係出年2月5日.....而家已經諗緊唔知到時我會點可能會驚到係kum喊(仲要老公無得陪產因為我遲左申請), 但我地大家都要堅強d, 到生個個moment 係大家辛辛苦苦陀左10個月最想得到既成果, 所以唔好諗kum多, 正所謂"煮到埋黎就食啦" 哈哈............大家互相加油......

祝大家既bb都可以健健康康, 順順利利出世............yeah

別墅

甘你幾大呀,你係邊到生呀,我在觀唐x合到生呀

複式洋房

祝願bb身體健康、聰明伶俐、孝順父母!:loveliness:

[ 本文章最後由 Julibe 於 08-1-17 23:16 編輯 ]

別墅

你係邊到生呀,甘你現在重有無去街呀,心情如何呀,你驚唔驚呀,我就好驚啦,

複式洋房

?????????????

[ 本文章最後由 Julibe 於 08-1-17 23:16 編輯 ]

複式洋房

無咩好驚!我在生前每日行兩三個鐘, 又食西瓜,綠豆沙,樓梯...佢都唔出黎,結果過左10日先吹生!俾一聲!行到小腿起展!
點知佢出黎8磅!

洋房

yanyanmanman:

我同你一樣, 而家心情都係十分緊張, 我預產期遲你兩日, 係12月29日啊! 上星期睇醫生, 醫生話我胎盤都成熟, 有機會會早少少生, 但我都公仲未放假, 如果呢幾日突然肚痛, 我都唔知會唔會好似你咁咁冷靜, 可以自己搭的士去醫院!
真係勁緊張~ 好希望小b可以準時出世, 因為我啊哥今個月23號結婚啊, 好想飲埋佢0個餐啊~

希望我地大家都生個健健康康, 肥肥白白0既bb啦!

大宅

我同你一樣係聯合生,
預產期早你三日,
我而家都等緊,
想快d....
健康活潑的BB來臨了 ;-)

別墅

12月17日係呀,今早自己去醫院,因為唔知係唔係生得,去了醫院後今天心情唔係幾好甘,唔知點解呢,剛剛回到老公家我心情先好少少呀,多謝你們的回覆呀,係呢,剛剛有個話12月29日預產其既,甘你現在重有無出街行呀,你係邊到生呀?

大宅

好勁喎!係肥bb,但小腿痛有mud方法幫手? 我近日覺得有d痛,好酸痛!唔可以塗油??
原文章由 ew1312 於 07-12-17 22:13 發表
無咩好驚!我在生前每日行兩三個鐘, 又食西瓜,綠豆沙,樓梯...佢都唔出黎,結果過左10日先吹生!俾一聲!行到小腿起展!
點知佢出黎8磅!

別墅

你話你想快d生,我都想呀,但你好像一d都唔緊張,同驚,我就好驚啦,好想生得個時,d時間快d過,快d痛了就算,我個人係好驚青青個隻,未痛都甘驚,一痛就唔知點算好羅,

別墅

自己按摩下
拉扯下

大宅

你唔好咁擔心,要來始終要來.你要standby定,唸定晒會點做.有心理準備會無咁驚.你要話比自己聽ok,得既,咁就無問題o家la!!!!
比d信心自己.12月27日or早d,仲好la,可以是你地的聖誕禮物喎!
我就要到出年4月先生.

原文章由 yanyanmanman 於 07-12-17 19:47 發表
我最後搭的士回家,但想起自己一個人在醫院大堂陪回左一陣,因為我怕又肚痛,所以係醫院到坐多一陣睇下重痛唔痛,我唔想甘早入醫院住,開頭我以維醫院會睇一睇下我係咪生得先,以唔係第一時間要入左院先,我唔知要甘,當時個 ...

大宅

我lee兩個星期都有試過2次小腿抽筋到sudden痛起身.都幾痛.
可能多d按摩下會血液循環d.
原文章由 yanyanmanman 於 07-12-18 00:34 發表
自己按摩下
拉扯下

大宅

我都係同你同一日預產期呀,真係好想快 D 呀,呢幾日真係超級辛苦。:-(

大宅

唔好咁緊張啦 ! 我預產期遲你四日, 係1月1日啊! 上星期睇醫生, 醫生話我胎盤成熟, 有機會會早1星期生, 依家每日行下花園/街,做下產前運動, 又煮下綠豆沙,腐竹雞蛋糖水, 做足準備,
希望大家既bb順順利利出世啦!!!

大宅

等既感覺好辛苦,
如果小腿痛,
叫你老公幫你搽d cream按摩下,
可以舒緩到痛楚ga
健康活潑的BB來臨了 ;-)

首頁

尾頁

跳至