懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

真係幾辛苦家,訓又訓得唔好,左訓右訓都訓到手痳痺,(林)生前日日大便,一日有3 ,4次,係咪正常家, 我知自己就生,少左出街,我怕係街到先來肚痛,一個人係家到好悶呀,老公又要做野,只有忍耐啦,好在家到有隻dog仔陪我,:mrgreen:

[ 本文章最後由 yanyanmanman 於 07-12-18 12:46 編輯 ]

別墅

唔好咁擔心啦...我初時都好似你咁諗,因為我係一個好怕痛既人,我亞媽都話我"蛇ga" ,但係由我過左預產期個日12月11號,我就真係好想bb快d出世,因為等左咁耐都係想見到佢,聽日我就入院催生喇,依家都冇咩好驚,痛就一定有,我比哂心理準備自己,同自己講見到佢出世一定要頂硬上....所以做媽媽係好偉大

別墅

係呀,明天入醫院催生呀?
係邊到生呀
生了你可否左上來同我傾下計呀?
希望你既bb順順利利出世啦!!!

別墅

明天我去QE生呀!~希望一齊順利~~生完再回報~

別墅

好呀,我亞媽都叫我去qe生,佢覺得個到好呀,

洋房

我預產期都係12月27日, 醫生兩個星期前檢查話子宮頸好軟,一兩個星期內一定生得, 等我驚左好耐, 驚下驚下又無事發生, 而家好想快d, 雖然驚但都知遲早要受..

別墅

我檢查時,佢叫我見紅,痛就入醫院,無講話
子宮頸好軟,個d說話,姑娘聽下心跳就算了,

別墅

Hello yanyanmanma

我完全明白你的心情,因為我都好驚痛,怕到時自己生的時候頂唔順,我預產期你22/12,仲有幾日,妹豬係我肚裏面好食好住,仲未想出嚟!:tongue:

洋房

醫生都話我子宮成熟啦, 應該會早過預產期幾日喎, 預產期係12月29日, 我0係QE生, 但就住荃灣~ 到時一定要CALL的士. 比醫生咁講一講, 搞到我呢幾日都好緊張, 一有少少肚痛就0係到諗係咪生得呢? 老公仲好緊張咁話"你記住MARK低D時間睇吓係咪陣痛啊!" 搞到我成晚都冇得瞓~

另外有位媽媽講話就生前一日三至四次便便, 我想講我都係咁啊! 不過一日兩至三次啦! 我諗係正常架!因為小B0係我地個肚係咁郁, 幫助媽媽大腸蠕動掛!

別墅

I also need to go to hospital for "催生" on Dec 24.....feeling nervous now....

原文章由 chunone1976 於 07-12-18 23:19 發表
醫生都話我子宮成熟啦, 應該會早過預產期幾日喎, 預產期係12月29日, 我0係QE生, 但就住荃灣~ 到時一定要CALL的士. 比醫生咁講一講, 搞到我呢幾日都好緊張, 一有少少肚痛就0係到諗係咪生得呢? 老公仲好緊張咁話"你記 ...

大宅

我預產期係12月28日呀...
真係好緊張..不過..放心啦...
我相信我地既bb都會好乖...會健健康康出黎既,
唔好擔心咁多喇~~~:-P

用開心愉快既心情去迎接哩個小生命啦!

你幫bb改左名未呀?
如果改左可以多d叫佢個名,
同佢傾下偈,佢出世會好快認得你把聲,
喊都會少d架

別墅

我12月21預產期,我地一家都等得好心急,我兩個朋友預產期係12月28/29,前日同今日都生咗la,所以我老公話排咁耐都未到我地:tongue: 我朋友足足痛咗14個鍾先生,好驚 我其實第二胎,不過係7年前,所以好緊張,祝大家產程順利,bb都健康
你們好我係新加入的媽媽 ;-) :-D

別墅

我未生個時係好驚呀,我本來係12月27日預產其既,早左呀,12月
20日夜晚10點幾就生左啦,19日夜晚11點幾開始肚子唔多舒服甘,痛到20日早上8點幾去醫院,下午4點醫生同我檢查,我肚子開左1至2x,夜晚8點幾就入產x,好似9點幾開左3x,但開3x我以痛到傻左甘,晚上10點22就生左啦,但真的好痛,22日下午就出院啦,我本人覺得好似死裡逃生甘,我都正在家休息中,無得去玩呀:lol:
明天24日平安夜啦,同甘多大肚婆講聖誕節快樂啦

禁止訪問

別墅

我唔係聯合生的,:lol:
多謝:-P

大宅

原文章由 yanyanmanman 於 07-12-18 12:43 發表
真係幾辛苦家,訓又訓得唔好,左訓右訓都訓到手痳痺,(林)生前日日大便,一日有3 ,4次,係咪正常家, 我知自己就生,少左出街,我怕係街到先來肚痛,一個人係家到好悶呀,老公又要做野,只有忍耐啦,好在家到有隻dog仔 ...

Hi yanyanmanman,
我都有手痳_,又是有時訓得唔好,左訓訓右訓訓咁.不過我仲有3個幾月先生喎,我在上星期日好嘔,由早上嘔到晚上,好彩到第2日好少少.不過行唔到耐,要快快回家.

大宅

原文章由 yanyanmanman 於 07-12-23 15:39 發表
我未生個時係好驚呀,我本來係12月27日預產其既,早左呀,12月
20日夜晚10點幾就生左啦,19日夜晚11點幾開始肚子唔多舒服甘,痛到20日早上8點幾去醫院,下午4點醫生同我檢查,我肚子開左1至2x,夜晚8點幾就入產x,好似9點幾開 ...

yanyanmanman,
我睇到你new post,恭喜晒,原來生左la. 坐月食嘢要熱d,咁好christmas可以bring this 聖誕禮物番屋企,真鄧你開心. 咁醫院醫護人員ok嗎? 媽咪是否很多? 床位full唔full?

bb有幾lb? 多唔多頭髮? 是否feed人奶? 若是,飲多d湯水la.
祝 bb快高長大. 靚媽咪快d收身.
god bless you always.

大宅

好媽媽勳章

會不會等多二天, 生個元旦bb呢

別墅

有d醫護人員ok.但有d就痳痳地啦,現在在家坐月有d悶呀,產x都好爆呀.真係好多人生bb呀,夜晚無咩好訓呀,好在有媽媽睇下bb,如果唔係真的辛苦呀, ,好想bb快d唔食夜奶,不過bb現在現在得十日人仔,唔知怕唔怕呢?

首頁

尾頁

跳至