自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

sent Cut form 並確認8月中到期就cut,請問終止服務後有什麼要注意?之前有人話cut 了之後,有線要搞好耐才駁番條天線,去大廈公共天線睇電視是否屬實?

大宅

要架咩? 應該唔使佢駁番條天線

子爵府

回覆 bustop 的帖子

我 cut 咗幾個月, 無影晌其他嘢.

只係交還解碼器及control, 佢即時有張收條俾你証明你已交還.

禁止訪問

回覆:Cut 有線後要注意什麼?

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

唔駛駁番天線...你繼續用有線條線就得...好耐之前高清數碼廣播未咁全面的時候, 有線天線同本來大廈天線會出現訊號差異, 收得唔好...而家應該冇事

大宅

明白晒,謝謝大家

大宅

之前還機時發現remote個殼裂左,比cable罰咗我$100

大宅

絕對有影響!
我間屋有線係上手用的,已cut. 我最近想睇港台電視,追唔到台,通知管理處派人上來check,原來係上手的有線用了公共天天線位,cfu話要聯絡有線的人才可搞。

我打去有線約cfu來,等成兩星期,算了,都要等,點知到個日,cfu無來又無通知....

大宅

打去問,佢話cfu打過來,有人説不用上來,根本無收過任何電話,仲話回應過佢,揾藉口都揾個好d啦。都算了,我叫佢呢兩日盡快再叫cfu來,佢話最快要約兩個星期後,有無搞錯!你自己cfu約好時間無來,要我再等兩星期?!同一班cfu,如果你話想裝有線,佢話即刻可派cfu來,但拆公共天線,就要等兩星期!!

大宅

仲有,原來拆都要收錢(好似百幾二百),太過分了!有線根本不負責任,其實客戶cut線,就應該派人來拆走個公共天線位,唔單只唔拆,因為唔係比生意佢,你急佢唔急,要排期,起碼兩星期,仲要收錢,離哂譜!!我打去扮想裝,佢就話即刻可派師父上來,仲同我講,將來取消,只要交回解碼器就可以,不用cfu上來拆,很簡單。真係火都黎

大宅

linachoy 發表於 14-8-1 09:57
絕對有影響!
我間屋有線係上手用的,已cut. 我最近想睇港台電視,追唔到台,通知管理處派人上來check,原 ...
我都係上手用搞到看不到rthk 33那些台

大宅

引用:Quote:linachoy+發表於+14-8-1+09:57+絕對

原帖由 joebaby 於 14-08-01 發表
我都係上手用搞到看不到rthk 33那些台
我覺得有線的做法是有問題的,客戶取消應該有責任一拼拆除所有會影響到公共天線的線,cfu上來根本連我的單位都不需入,30秒都不用就完成,簡直是搶錢!!

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我以為問CUT左人電話(廣告, 叫你借錢個D)線後有咩要注意

bustop    發表於 14-8-1 23:58

首頁

尾頁

跳至