自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

She is very cheap . The Government no used.

明報) 12月 18日 星期二 12:20AM
旅發局前總幹事臧明華在[url=]立法會
[/url]回應被指貪得無厭時表示,有關言論不公平,認為自己爭取薪酬是應該的。

立法會政府帳目委員會繼續聆訊旅發局管治問題,臧明華作供時說對昨日有議員指她買超豪華保險是貪得無厭的言論作回應,她認為有關言論不公平、不公道,她說,自己不覺得要求薪酬有任何問題,作為一個僱員,有要求是應該的。

子爵府

我都好想公司有份180000 o既保險比我

公爵府

原文章由 mylihelen 於 07-12-18 12:44 發表

She is very cheap . The Government no used.

明報) 12月 18日 星期二 12:20AM
旅發局前總幹事臧明華在立法會
回應被指貪得無厭時表示,有關言論不公平,認為自己爭取薪酬是應該的。

立法 ...

不如查下佢買保險ga agent, 係唔係有親戚關係, 有無防止賄賂...., 唔知係唔係我諗左?-(

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章

yes, 有要求是應該的,邊個打工仔唔想年薪幾百萬,好難得的是遇到d咁懵董既老細,個馬仔要幾多就比幾多,要咩福利就有咩福利。

伯爵府

想比OK人保障唔係錯, 自己比錢囉, 要幾好有幾好, 如果肯比錢的話

坐係個高位, 以權謀私咁就係貪囉 如果係公司福利, 點解得佢一個有咁好褔利, 乜旅法局得佢一個高層, 佢之下果D全部都係二打六

原文章由 paradiso 於 07-12-18 13:17 發表
yes, 有要求是應該的,邊個打工仔唔想年薪幾百萬,好難得的是遇到d咁懵董既老細,個馬仔要幾多就比幾多,要咩福利就有咩福利。

伯爵府

上次譚香文問佢係唔係貪得無厭佢話人生攻擊, 唔答人........好多時我都有睇佢地直播, 大家都保住周梁, 佢同李太係戰耙, 我覺得呢位臧小姐以為自己身驕肉貴, 要一份super medical 俾自己, 政府個個係咁重得了既

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔承認唔代表佢唔係.
政府無能, 旅發局向來大花筒, 洗晒 hk人血汗錢, 仲係大大筆咁掉落海...

大宅

應該要佢嘔番筆錢出來 和即日抄咗佢

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

保險包埋家人?? 包唔包生仔呀???

男爵府

最白痴係個政府養呢D人浪費我地人納稅D錢....呢嗰係政府好大漏洞, 應該好好檢討一下, 唔好再被呢D人利用啦.....最好查清楚佢有無牽涉任何利益

[ 本文章最後由 jaja 於 07-12-18 13:37 編輯 ]

男爵府

剛剛睇新聞佢話佢屋企人唔開心, 問心.佢要保障佢屋企人咪自己俾$買lor....個個都有私心, 不過佢就想唔駛自己俾$就貪埋呢d je...佢冇預到俾人踢爆咪唸住過到骨lor. 佢家陣話佢屋企人唔開心...咪佢自己做成架啦~ 仲好意思講出口..傻既~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢唔覺得自己有問題????? ?-( ?-( ?-( ?-(

珍珠宮

哎! 又一個厚顏無恥的人

原文章由 mat媽 於 07-12-18 13:43 發表
佢唔覺得自己有問題????? ?-( ?-( ?-( ?-(

複式洋房

原文章由 Irene_BB 於 07-12-18 13:30 發表

D個女 人 兩個字形容"" ""

水晶宮

為自己爭取福利當然無問題啦,但以權謀私咪有問題囉.
我老板都可以指示我幫佢買份巨保,唔通我下下問主席得唔得?
佢自己揸fit買巨保,益埋屋企人,即係今日既孽係佢自己當日既貪造成架囉!

複式洋房

講得好 應該要佢嘔番筆錢出來,
厚顏無恥太貪心了

原文章由 Irene_BB 於 07-12-18 13:30 發表

男爵府

仲好意思話份保單包10次中醫 $1600, 自己睇針灸都唔止呢個數.........亞臧小姐係咪咁不食人間煙火得咁緊要, 唔知呢個世界艱難, 以為打政府工乜都包, 仲包埋屋企人。 我自己都係打工仔, 又唔見公司包我屋企人? 我自己睇凸嗰d中醫咪又係自己出, 仲死口唔認貪得無厭。 我一睇到佢出鏡直頭覺得討厭添呀 :tongue: :tongue:

子爵府

原文章由 mat媽 於 07-12-18 13:43 發表

佢係女丁蟹

民房

佢話屋企人唔開心,但慘得過而家大部分人因為佢而唔開心?

大宅

:evil: :evil: :evil: :evil: She is a devil woman.

首頁

尾頁

跳至