美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

仔仔好多暗瘡, 買的咩比佢揸好?加上塊面勁多面油, 己經成日洗面。

男爵府

i want to know too!!!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

上星期係另一個topic 介紹咗一個BK媽咪用緊, 最初效果唔係好顯著, 因為我唔懂美容呢樣嘢, 所以昨天請咗我姨甥女同佢分析原因, 而家個媽咪用緊, 遲的有什麼進展, 叫個媽咪同大家分享下.

原文章由 妹妹mami 於 07-12-21 08:49 發表
仔仔好多暗瘡, 買的咩比佢揸好?加上塊面勁多面油, 己經成日洗面。

複式洋房

up, any suggestion??

複式洋房

原文章由 妹妹mami 於 07-12-21 08:49 發表

可以用啱他皮膚性質的護膚品及深層清潔面膜, 另外記得不要擠壓暗瘡及用磨沙的產品

民房

回覆 #2 marthana 的文章

我用緊阿原肥皂嘅紫草洛神,對暗瘡好好架
我用左一個星期左右就有明顯的效果了

複式洋房

where to buy & how much?

原文章由 愛寶貝 於 07-12-22 11:17 發表
我用緊阿原肥皂嘅紫草洛神,對暗瘡好好架
我用左一個星期左右就有明顯的效果了

民房

回覆 #7 妹妹mami 的文章

你可以去佢地旺角既公司買,又或者上佢地既網上買,佢地的皂有幾款都是可以治暗瘡的,價錢都不同,詳細的價錢你上佢地既網睇下啦,幾好架,糸純天然産品嚟架
www.hksoap.com

大宅

我個女呢兩年d暗瘡越出越嚴重用左好多產品都無效,後來11月23日我買左阿原肥皂"綠豆薏仁"比佢用,d暗瘡已明顯好轉,上星期我又比佢用"紫草洛神"效果更加好e家佢d暗瘡已經無晒易無再出新,d暗瘡印都開始消失皮膚重靚左,妳不仿買比仔仔試下

大宅

如果仔仔塊面好多油妳買"紫草洛神"

複式洋房

我大仔都好多暗瘡,最近搽左依隻「痘痘剋星」暗瘡gel幾見效,勁大粒暗瘡都1、2日好返。可惜我search哂全香港都冇得賣,佢係made in Germany在台灣發售,我只可以在yahoo拍賣網買,但真係有效。依家我唔會bid,久唔久email個G字頭seller落order就買到,價錢$70,只要係yahoo拍賣網search「痘痘剋星」就搵到有幾個賣,不過其他seller要從台灣寄貨來,我嫌麻煩所以揀左係香港有現貨賣依個。

民房

回覆 #8 愛寶貝 的文章

佢仲d有咩好野ar,講黎聽下啦

別墅

In US/Canada, Proactiv (or Proactive-I forgot la) is one of the famous brand to cure this type of skin, pls check it out.

民房

原文章由 aprilsau 於 07-12-23 22:29 發表
佢仲d有咩好野ar,講黎聽下啦

現在天氣乾燥,用綠豆薏仁就最好,
BB用和皮膚特別易過敏的用燕麥,
有暗瘡和濕疹既話就用紫草洛神和
馬櫻丹或清肌玉膚及苦茶都好,
仲有很多既,你上佢既網址睇清楚
d la.

http://www.hksoap.com/product_list.asp?cid=2

複式洋房

我個女都有很多暗瘡同油立立
佢用了阿原肥皂後現在皮膚好好
阿女用過清肌, 紫草洛神, 檸檬, 馬櫻丹, 檜木
仲有, 唔好食咁多煎炸物呀
可以就食多些蔬菜水菓啦

複式洋房

可用深層清潔mask, 它可以抽出皮膚底層的不潔東西, 記住不要用磨砂:tongue:

首頁

尾頁

跳至