興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我想問下他們現在做10本65折, 但如果想買的台灣繪本佢地無貨要訂, 咁有沒有得10本65折?

大宅

回覆:Silently 的帖子

無記錯既話係要現貨先有折!如有錯,請JM更正

大曲    發表於 14-8-12 09:58

大宅

回覆 Silently 的帖子

Carolki is correct

男爵府

回覆:想問下有關灣仔城邦

噢, 咁可能直接台灣訂好一 點了。 要專程過灣仔博。 我怕無個仔想要的繪本。

大宅

回覆:Silently 的帖子

3本已經有7折.你可以格下價,睇下網上訂連運費邊邊平.

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:3本已經有7折.你可以格下價,睇下網上訂連

原帖由 carolki 於 14-08-06 發表
3本已經有7折.你可以格下價,睇下網上訂連運費邊邊平.
請問有無地址?

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

回覆:babyislove 的帖子

駱克道193號東超商業中心1/F

買滿200做會員,依家做緊promotion, 台灣書一本8折,3本7折,10本65折, 到8月31號

babyislove  thanks  發表於 14-8-7 12:17

男爵府

我終於今日去左了。 thx。 這裡真的多繪本。

大宅

引用:我終於今日去左了。 thx。 這裡真的多繪本

原帖由 Silently 於 14-08-07 發表
我終於今日去左了。 thx。 這裡真的多繪本。
請問原價大概幾錢本?見台湾繪本書展好多賣好贵,唔捨得買,最後在木綿樹個booth買左十本,折左廿幾一本,內容都ok丫,其實点解台湾繪本咁多人都話好?

男爵府

引用:Quote:原帖由 Silently 於 14-08-07 發表我

原帖由 ecmami 於 14-08-08 發表
請問原價大概幾錢本?見台湾繪本書展好多賣好贵,唔捨得買,最後在木綿樹個booth買左十本,折左廿幾一本, ...
台灣繪本大約是83至118一本左右不等, 咁我共買左14本台灣書就65折。 我除買了繪本, 另買了幾本汪培珽的書都計係台灣書係10本65折。

男爵府

引用:Quote:原帖由 Silently 於 14-08-07 發表我

原帖由 ecmami 於 14-08-08 發表
請問原價大概幾錢本?見台湾繪本書展好多賣好贵,唔捨得買,最後在木綿樹個booth買左十本,折左廿幾一本, ...
其實台灣繪本多會翻譯好外國的作品, 而且係繁體字。 其實我發現繪本多是原版是英文。我有想過在淘寶買, 價錢無錯係平好多, 但問題係香港教科書是繁體字, 所以最後決定中文書就香港或台灣買。

我平時行三聯(荃灣)/青衣, 同中華, 覺得好少繪本。 多數都係教字呀 或比較大啲的故事書。行完書展就會想無折真係買唔落手。 所以昨日為左自己要買書, 又順手幫個仔買番佢好鍾意的繪本就去買。

大宅

回覆 Silently 的帖子

我都係因為簡體字既問題無係淘寶買.

其實圖書館都有好多繪本, 仲好up to date. 但我個仔有時睇完又睇, 過一排都要睇返之前既書, 因此我會等城邦減價買一d書. 有時忍唔到手係咁買.

我見抵, 仲買定一D書, 當係其他小朋友既聖誕禮物...

大宅

引用:Quote:原帖由+ecmami+於+14-08-08+發表請問

原帖由 Silently 於 14-08-08 發表
台灣繪本大約是83至118一本左右不等, 咁我共買左14本台灣書就65折。 我除買了繪本, 另買了幾本汪培珽的書 ...
Could you Pls share which books you bought?

大宅

carolki 發表於 14-8-6 20:51
駱克道193號東超商業中心1/F

買滿200做會員,依家做緊promotion, 台灣書一本8折,3本7折,10本65折, 到8 ...
我之前問城邦,佢又話做65折到7月27日嘅…

男爵府

回覆:momoky 的帖子

我買左以下繪本,

1) 魔法親親 (之前在圖書館借, 個仔勁喜歡咪買) (好似原價$87)

2) Guess How much I love you 猜猜我有多愛你(中英文雙語) (好似原價$83)

3) 猜猜我有多愛你~最喜歡的地方(原價$117)

4) 拔啊! 拔啊! 拔蘿蔔 (原價$100)

5) 鱷魚怕怕, 牙醫怕怕 (好似原價$83)

6) 艾瑪回來了 (Elmer Again) 中英文版
(原價$83)

7) 艾瑪踩高蹺 (Elmer on stilts) 中英文版
(原價$83)

8) 艾瑪與風 (Elmer and the wind) 中英文版
(原價$83)

另外買左汪培珽的
1) 會讀書 (原價$107)
2) 管教啊, 管教 (原價$97)
3) 金湯匙裡的毒藥 (原價$107)

本想買別在半夜喊媽媽, 但無貨。

再加幾本其他書。以上書都夠晒10本65折。

其實仲有好多繪本覺得好, 但未到我個保會明的階段。

男爵府

引用:Quote:carolki 發表於 14-8-6 20:51 駱克道

原帖由 小田心 於 14-08-08 發表
我之前問城邦,佢又話做65折到7月27日嘅…
在佢fb專頁寫延長至8月31日

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

真係多謝jm報料, 我昨日都去咗買, 仲買咗17本書添, 真係大出血呀.
近期睇緊汪培挺的書, 所以繪本都係按佢張書單去買的.
希望我個仔鐘意睇.

珍珠宮

Silently 發表於 14-8-9 01:12
我買左以下繪本,

1) 魔法親親 (之前在圖書館借, 個仔勁喜歡咪買) (好似原價$87)
請問呢d俾幾多歲睇?

別墅

我試過計埋運費,响博x來訂的台灣書,大約等如城邦的正價77折到,可能嗰匯率高,有時我响城邦到睇岩就買,平時會員都有8折,都係差幾元

男爵府

引用:Quote:Silently 發表於 14-8-9 01:12 我買

原帖由 creambb 於 14-08-29 發表
請問呢d俾幾多歲睇?
我親子陪讀, 我讀俾2歲的囝囝聽, 我一邊一同佢魔法親親, 因為佢9月返n班, 呢本係講返學唔駛害怕。

首頁

尾頁

跳至