自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

啱啱起身上網,去到yahoo見到呢單新聞,睇到我心都寒埋呀!:-( :-( :-( :-( :-( :-( 明知自己住新界地區,點解會比個小朋友自己一個人走出去玩架,一d危險知識都唔教下個bb!:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

醒目開學勳章

睇完個心都好唔舒服:-( :-( :-(

子爵府

雖然個小朋友唔係我個仔...不過都好好好好好肉赤:-( :-(

男爵府

睇完單新聞,我好想喊呀!個阿媽邊可以就咁放個細路係出面架:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

子爵府

:-| 唉~~俾狗咬好痛呀.....我都試過俾我老豆養ga唐狗咬過,四隻唐狗咬一個一歲大bb......個bb一定好痛........個媽咪....我唔知點講.....我諗佢現時都好驚好唔開心....

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

經一事長一智。

做媽咪真係要小心,附近有流浪狗點解咁大意㗎!

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

好慘呀!:-( 已後見到D流浪狗 .行開D
因為我本身到幾驚狗.

子爵府

:lol: 唔係講笑呀.d唐狗發起癲會好恐怖........有時我同我d細佬見到流浪狗都會叫佢地小心d....話俾佢地聽d狗可能未搵到野食會發癲咬你地.......

大宅

畀面勳章

好慘:-( :-( :-( :-(

男爵府

個bb應該仲要打瘋狗針添,仲痛多兩錢。

大宅

睇完個心都好唔舒服:-( :-( :-( 希望bb同佢一家心寧同肉體快d 好番:-|

珍珠宮

甘細個小朋友
點解mo大人睇住ga?
就算唔係比dog 咬
自己係屋出面玩都危险la
佢 ar 媽真係要負責任!!
[img[img]

禁止發言

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

:-( :-( :-( :-( :-(

水晶宮

原文章由 szebb 於 07-12-22 10:38 發表
甘細個小朋友
點解mo大人睇住ga?
就算唔係比dog 咬
自己係屋出面玩都危险la
佢 ar 媽真係要負責任!!

很多內地婦人都好鐘意俾個仔在家門外自己玩,佢地的安全意識實在太多,要多多教育先得,不然下遲又會發生意外:cry: :cry: :cry:

大宅

聞者心酸.....................
我不是任你處置
專借吾還

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

個bb真係好傷喎...咁比狗咬..唔知會唔會有後遺症呢?

大宅

聽到呢單野好震驚!! 好明顯個阿媽跟本冇睇實個bb! 好嬲! 大家覺得個女人似係阿媽定阿婆/麻麻? 覺得好似好大年紀咁... (成日凝住呢d人都係人)

除左呢樣野之外,我唔明點解漁護署捉左成日咁耐只係捉到1隻狗咁大把!?!?!?!

bb好可憐啊, 真係心痛死..... 我寧願幫佢受:-( :-( :-( :-( :-( :-(

我都係住村屋架, 隔籬又係養左幾隻狗, 我落街一定抱住bb唔俾佢落地, 可惜我返工時, 奶奶好鍾意抱bb去隔籬阿叔個孫架戶外學行車玩, 佢地隻狗就成日哄埋我個女度.... 佢地d老人家完全唔知驚, 我放工返黎見到即刻抱起佢... 雖則話隻狗好馴, 但係佢係beast, 完全唔知幾時發癲架~

我記得十多年前黃大仙, 有對父母養左隻鬥牛更, 佢地bb坐學行車行埋隻狗度, 點知就俾佢地隻狗咬實個b個頭, 父母點撬開隻狗個口, 隻狗都唔放口, 卒之個bb死左....

o個時我仲係黃花閨女添, 但係真係印象好深刻, 同自己講一定唔會俾bb近d狗, 任何bb包括係人地o個d

唔得啊.... 真係好心痛啊.... 點解咁多成年人/父母, 當d bb好似動物咁, 可以唔理佢, 甚至打佢, 整死佢!?!??!?! 究竟呢d人係咪仲可以叫係人呢?!?!? 真係枉為人啦佢地!!!! 成班pk拉去打靶就o岩

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

:cry: poor boy!

首頁
12345...6

尾頁

跳至