在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問而家出面一般人工有幾多?
其實係咪間間公司既 admin 做既野都好大差別?
我只有三年經驗,番工要做埋會計野。
雖然我管錢箱鎖匙,但我果位女上司(入職約一年多,未婚)同樣有錢箱後備匙,成日襯我放假就數錢箱既錢,出左數又唔講聲,搞到我成日以為自己小左錢。
今日仲話我,管錢管得唔夠細心,點解我既檯面地下會有錢?啲錢係邊度黎?
我而家陀住第三個,33week,跌左落地執唔到咪唔執囉!
每日番工都有野比佢挑剔,我已經覺得好大壓力,又怕放完產假就比佢整走,亦怕自己搵唔番文職做
次次一諗起就係度喊

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

雖然我管錢箱鎖匙,但我果位女上司(入職約一年多,未婚)同樣有錢箱後備匙,成日襯我放假就數錢箱既錢,出左數又唔講聲,搞到我成日以為自己小左錢。

痴線上司

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

不過其實你放完假返黎數一數錢都應該 因為你唔響度都要用錢 錢唔夾咪問佢係咪出左數

咁點解地下有錢 係咪真係唔細心? 可能你唔適合管PETTY CASH

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

SORRY, 恕我直言, 跌佐落地既錢唔執....係自己'S ? 係公司既?
如果係公司, 唔可以唔執由佢喎! 少佐一毫都要同公司交代。你如果個肚好大, 執唔到, 可叫同事幫忙。

PRETTY CASH 正常只有一份。
咁如果你行開行埋請假, 正常先數數入面有幾錢, 再轉告俾上司, 由上司代為接手, 放假後回來你再問佢有否找過數, 自己點收。咁樣可以大家清清楚楚。

doraemonkate  agree  發表於 14-8-5 10:58

Childhood is journey, not a race.

瑪瑙宮

是是但但 發表於 14-8-5 10:07
SORRY, 恕我直言, 跌佐落地既錢唔執....係自己'S ? 係公司既?
如果係公司, 唔可以唔執由佢喎! 少佐一毫都要 ...
AGREE, 可唔可以每次放假叫佢簽收番錢箱內的數目, 費事口同鼻抝.

首頁

尾頁

跳至