自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

你$0.5咪好囉,我果張都唔知點解CUT左之後仲寄月結單黎,話我欠$0.01添呀,佢又冇計利息,我打電話去,D STAFF話叫我唔駛理佢,但又成日寄單黎,我想比佢我都唔知點比$0.01佢-.-

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

會唔會係一次過追返晒以前cut 左card 又有小小欠款既人呢? 因為唔係得你一個欠, 可能係好多人, 加加埋埋都唔係一個小數目。

我有朋友試過比稅局追收5毫子, 佢都係開返張check 去!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 babesiu 於 07-12-23 20:46 發表
你快d還添呀,唔係遲d搵收數公司追你呀

小心搵收數公司淋紅油,寫大字話你欠$0.5
叫你快d還

公爵府

好媽媽勳章

銀行失敗,因小失大?-( ?-( ?-( ?-(

嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

只懂按本旨辦事,有些情況是需要變通呢,為左5亳子攪咁多野

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

銀行咁樣做浪費時間又唔環保!

複式洋房

嘩, d工作效率好高喎, 2年後先追, 已經冇起息了, 但你就蝕哂本... 真離譜 !

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

因小失大又無聊
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

禁止訪問

睛靈勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

別墅

原文章由 applecarey 於 07-12-24 10:39 發表
我都試過

又係幾年後寄單話我欠佢幾毫子

真吹脹

最後佢都waived左

I'd the similar experience too, but they mailed the statement to me in a month after I cut the credit card, not a few years. Then, I called the customer service hotline, & they wavied the charges.

禁止訪問

大宅

呢間銀行好等錢洗

男爵府

5毫子, 重冇收你利息??
多年前用x世界電話, 欠費又是5毫子, 都是要寄支票去!!好彩佢冇收利息 + 過期附加費

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都以為佢會問你收埋息呀
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

我之前都試過,找卡數,我找多左幾毫子,咁想cut卡時就cut唔到,因為:
1.我無戶口係佢地銀行,所以無得轉帳比我
2.佢地唔會比支票或現金比我
3.有$係卡戶口就唔可以取消張卡.
佢地建議我既方法係,要cut卡,唔該先係佢地銀行開番個戶口!
但係之後我都無理佢地點處理果幾毫子,剪左張卡寄番比佢地就算.

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 beverly@mim 於 07-12-24 00:02 發表

小心搵收數公司淋紅油,寫大字話你欠$0.5
叫你快d還

網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至