影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 芷晴b* 於 07-12-25 15:11 發表
唔知你地有冇睇過日版既"花樣少年少女"...
我覺得好睇過台版果個~~

有睇~
生田斗真又型又靚仔~

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

神探加利略 ~ 福山雅治

原文章由 Japenese 於 07-12-25 20:57 發表

四套邊套係絕頂推薦?

[ 本文章最後由 1928mickey 於 07-12-27 08:47 編輯 ]

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yes...agree

原文章由 Japenese 於 07-12-25 20:59 發表
早幾個月睇了竹野內豐的"家族"都唔錯ga:loveliness:
剛又煲完"峰壁雙姝傳",都好攪笑ga

寶石宮

呢3套我中意不能結婚的男人~ 阿部寬超爆

原文章由 Paris 於 07-12-25 13:44 發表
各位老友記,

Merry X'Mas!!!

ni幾日放假,想睇套短劇,手上有輪舞曲,不能結婚的男人, 華麗一族, 其實3套都唔係好想睇,如果真要揀一套,那套好些?

大宅

欺詐遊戲

原文章由 Japenese 於 07-12-24 23:52 發表

Lair game有冇中文名?
努力練琴~愛很簡單,夢中的婚禮...

男爵府

原文章由 1928mickey 於 07-12-27 08:48 發表

真係好like佢歎牛扒個樣!!!雖然角色性格係怪怪地,但我都好鍾意咁有個性ge人。

翡翠宮

請問"家族"是什麼片種? 嚴肅, 溫馨, 搞笑?
thanks..

原文章由 Japenese 於 07-12-25 08:59 PM 發表
早幾個月睇了竹野內豐的"家族"都唔錯ga:loveliness:
剛又煲完"峰壁雙姝傳",都好攪笑ga

珍珠宮

醒目開學勳章

不能結婚的男人好正 阿部寬個pat pat都好正 隻八哥仔好得意..我女話阿部寬同隻八哥好似樣
最近追開醫龍2...歌姫...偵探伽利略..

早排既..螢之光...峰壁雙姝傳...花樣少年少女...父女7日變..求婚大作戰 ...新娘與爸爸 ..都唔錯..全部都好睇:)
おんな壁おんな

琥珀宮

我總係覺得《不能結婚的男人》構思方面,係抄積尼高遜果套《貓屎先生》。

原文章由 Japenese 於 07-12-27 09:37 發表

真係好like佢歎牛扒個樣!!!雖然角色性格係怪怪地,但我都好鍾意咁有個性ge人。

男爵府

原文章由 MagDog 於 07-12-27 12:13 發表
請問"家族"是什麼片種? 嚴肅, 溫馨, 搞笑?
thanks..

家庭生活,反映夫婦間的茅盾、朋友的互助:mrgreen:

男爵府

原文章由 carollam310 於 07-12-27 12:38 發表
不能結婚的男人好正 阿部寬個pat pat都好正 隻八哥仔好得意..我女話阿部寬同隻八哥好似樣

我都覺

水晶宮

不能結婚的男人, 拍得幾好, 特別鍾意Ken….小八哥
篠原涼子的 Unfair, 超級特派員,
玉木宏的交響情人夢
妻夫木聰的slow dance好正, 午餐女王好正, Orange Day 略悶
上戶彩的 attention please
新垣結衣的父女七日變, 難怪男角取得視帝

大力推薦日本卡通櫻蘭高校男公關部, 超爆笑, 所有男角都正到飛起

翡翠宮

unfair 幾好看, 我hubby都喜歡看..
my boss my hero 都好好看
螢之光, 求婚大作戰..

原文章由 上校車 於 07-12-28 12:26 PM 發表
不能結婚的男人, 拍得幾好, 特別鍾意Ken….小八哥
篠原涼子的 Unfair, 超級特派員,
玉木宏的交響情人夢
妻夫木聰的slow dance好正, 午餐女王好正, Orange Day 略悶
上戶彩的 attention please
新垣結衣的父女七日 ...

水晶宮

我反而不太喜愛求婚大作戰, 只覺山下智久常擺出一副美貌出o黎, 而戲做就得好表面, 但睇到最尾佢喊晒咁講佢對長澤的感覺, 我也很感動

珍珠宮

原文章由 1928mickey 於 07-12-27 08:48 發表

agree. .每次諗起阿部寬同隻八哥狗仔都 ...華麗一族我都想睇...不過可能心情有排都未平復.... 我尼期等緊交響情人夢特別版...

[ 本文章最後由 tkkmama 於 07-12-28 12:44 編輯 ]

翡翠宮

tkkmama,
你的大名, 今天上了apple daily online 版, 是about 苦瓜, 你知道嗎?
我都是好心急, nodame 的sp, 一月四.五日. 不過, 千秋王子瘦了,殘了, 趺watt啊..
上校車,
我當初看"求婚"時, 也不太喜歡, 因為我喜歡"熟男"一些, 山下智久對我來說是美少年, 但女主角"長澤正美"的會說話的大眼睛好charming (真是跟hk有些大眼仔,粗eyelines不同), 還有男主角&神仙好磨噌,但當時喜歡螢之光一些, 但有時想起一些情節又幾得意..如女主角"亞禮"把健的名字叫成健三, 第2粒扣子, 裴勇俊大哥的gag..
不過, 日劇有一樣好的是一般是10集, 所以會好快看完, 不會拖..

原文章由 tkkmama 於 07-12-28 12:43 PM 發表

agree. .每次諗起阿部寬同隻八哥狗仔都 ...華麗一族我都想睇...不過可能心情有排都未平復.... 我尼期等緊交響情人夢特別版...

珍珠宮

原文章由 MagDog 於 07-12-28 13:17 發表
tkkmama,
你的大名, 今天上了apple daily online 版, 是about 苦瓜, 你知道嗎?

當然唔知啦.. 苦瓜??...真係我自己up左d乜都唔記得啦.....

水晶宮

原文章由 MagDog 於 07-12-28 13:17 發表
上校車,
我當初看"求婚"時, 也不太喜歡, 因為我喜歡" ...

無疑長澤那一雙大眼係好討人喜愛, 相比澤泦, 長澤乖乖形象較討好, 山下智久的欺詐獵人, 也是賣美少年樣, 總覺佢被美貌拖累

翡翠宮

你話這個tkkmama是不是你啊..:lol: 阻 脂 肪 及 糖 份 吸 收Net 人 翻 查 資 料 , 原 來 98 年 美 國 已 有 實 驗 證 實 苦 瓜 含 高 能 清 脂 素 , 每 天 服 食 一 毫 克 該 成 份 , 可 阻 止 100 克 的 脂 肪 吸 收 , 令 腰 圍 減 兩 毫 米 ; 而 藥 理 研 究 亦 指 出 , 高 能 清 脂 素 只 通 過 改 變 腸 細 胞 網 孔 以 阻 止 脂 肪 及 糖 份 的 吸 收 , 不 會 產 生 任 何 副 作 用 。 另 外 , 苦 瓜 含 豐 富 的 維 他 命 B 及 C , 抗 病 能 力 強 。
瘦 身 當 然 好 , 但 苦 瓜 之 苦 卻 令 人 敬 而 遠 之 。 Tkkmama : 「 我 估 要 白 烚 苦 瓜 至 掂 , 加 任 何 肉 類 、 調 味 品 , 都 好 吸 油 … … 苦 死 人 。 」 Net 人 建 議 怕 苦 的 姊 妹 們 , 可 將 切 開 的 苦 瓜 用 鹽 醃 , 然 後 再 用 水 淨 , 即 可 去 除 苦 澀 味 。

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20071228&sec_id=4104&subsec_id=6238241&art_id=10581414
原文章由 tkkmama 於 07-12-28 02:04 PM 發表

當然唔知啦.. 苦瓜??...真係我自己up左d乜都唔記得啦.....

珍珠宮

原文章由 MagDog 於 07-12-28 14:20 發表
你話這個tkkmama是不是你啊..:lol: 阻 脂 肪 及 糖 份 吸 收Net 人 翻 查 資 料 , 原 來 98 年 美 國 已 有 實 驗 證 實 苦 瓜 含 高 能 清 脂 素 , 每 天 服 食 一 毫 克 該 成 份 , 可 阻 止 100 克 的 脂 肪 吸 收 ...

應該係啦.... 因為我諗起我媽d苦瓜炆排骨... :mrgreen: :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至