家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無媽咪買

因為聽聞呢部機可以洗床褥,所以一直都好有興趣想知多D部機.噚日同老公仔行開,就入

大宅

Re: 有無媽咪買

有無人買

複式洋房

我屋企有部。用

大宅

經過調查,探訪門市,上門demo和訪問過真正用家後,
最後都決定買:德國造的Karcher.
噚日

大宅

我都係sogo買左Karcher﹐德國貨﹐外形都幾輕考&Q﹐覺得$2042都幾低 。明天老公去囉機﹐到時看看好唔好用先。 我唔多考慮就買左﹐因為我林住淨係 時裝店款既steam 盪斗都要成千幾蚊喇﹐而家可以拿它來當steam燙斗用﹐&通屋都steam下消下毒都幾有用﹐所以就買左路﹐我唔中意osim﹐因為我覺得呢個牌子D野﹐好似gimmick多D﹐太多展銷promotion,所以價錢一定會mark得唔值。

貓公主>>> 通屋steam﹐記得要吹返乾D野﹐唔係會潮濕發毛架。

BTW﹐今日有人來左我家demo FilterQueen 空氣過濾器&吸塵機﹐我覺得幾好﹐看到吸左出來的菛塵/蟲都幾核突。我都幾想買。唔知有沒有人買過﹐有沒有後悔呢﹐因為要成$8﹐680 & $18﹐800﹐都唔平。

男爵府

貓公主:

唔該我想問下用蒸氣來拖地, 塊毛巾會唔會好難推和啜住地板架?

Ms. M:

Karcher都有部吸塵機可以吸塵

大宅

聽落又唔錯喎,咁呢部機可否代替 '抹地' 呢個動作呀? 其實部機嘈唔嘈呢?
貓公主,咁你有無留意Karcher部水濾吸塵機呀? 因我想吸床褥呀。

別墅

Hi,

Can I share my experience here also ?

Yesterday, I used Karcher 水濾吸塵機 and found the structure is difference as Rainbow:-

Rainbow 的拍打器是以震動的方式(類似手提電話的震動)將布料家俬表層的灰塵及塵蟎震脫, 然後再吸走. 而 KARCHER 的吸咀內有一個滾軸, 其上有一些硬毛掃以高速擦掃布料家俬表面的灰及塵蟎, 然後再吸走. 至於哪種方法較有效, 我也不清楚. However, found the water was finally changed as 芝麻糊的形態. To my opinion only, it is workable but very nosiy.

貓公主: I bought 水濾吸塵機 in "Seiyu" at H$3,743.
<ls check PM>
Chris : Steamer 塊毛巾唔會好難推和啜住地板 but you
have to prepare 1 or 2 more towels for
changing !

大宅

where is Seiyu?

別墅

Hi Fatrix,

Seiyu (西田) in Shatin.

大宅

其實好多時用部機都要

大宅

I have bought both (steam + water vaccuum cleaner) Krarcher brand at sogo. If you guys buy both at the same time, bargain and you can get a good deal. I spent $5,680 on 2 buying at the same time. If you buy separately, it costs at least $6,000 (even after a bargain for a 5% discount). If you don:t bargain and buy separately, you need to pay $6,000+.

別墅

hihi,
ms.m
我都想請教下Krarcher brand 蒸氣機吸唔吸到d "滿" 虫架lei??

大宅

of course they said yes. I dont' know as I haven't tried. They will delivered the 2 machines to my place tomorrow. You'd better go to Sogo have a look and ask the sales.

Oh, one thing may help you : The fat sales woman at Sogo (Kracher has a separate small corner on 10/F which is in charge by that woman only) has a 選擇月刊 in which they have a very detail analysis by comparing 1. Kracher 2. Osim 3. Rainbow 4. <forget> 選擇月刊 ranks Kracher 第一。 個sales 一定係係你面前洋下本選擇月刊就算啦﹐但我就唔怕面朦﹐一於借來企係一邊看完成篇文章先決定買﹐話晒都成5﹐6千蚊呀嗎。

happymother123 寫道:
hihi,
ms.m
我都想請教下Krarcher brand 蒸氣機吸唔吸到d "滿" 虫架lei??

大宅

in case 有人想買filter queen 個套高性能吸塵機+空氣淨化器。他們第一次sell我話要成$40﹐000+﹐我無買﹐而家最後通牒﹐話$21﹐000都殺。如果各位有人會買﹐就請留心同他們bargain喇。

大宅

Ms.M ~ 好彩前個星期係 SH 商場我無買到 OSIM 個部傘 (原來Krarcher brand 個蒸氣機 平乘千幾), 我個日問左個sales好耐呀, 不過最後因為唔(寫)得都無買。 等我weekend 去 sogo 買 krarcher 先。 Thanks!

大宅

bbho,

我上星期去過Sogo九樓想搵部Krarcher蒸氣機睇,點知個sales同我講話已經冇晒貨亦唔會再出(因會出新款,但未知定價)?另外四月一日會在sogo九樓會做哩隻牌子展銷會,到時會有新model番,但未知價錢。我都諗住有時間走去睇睇~~~
妹妹七個幾月,重21磅

大宅

Re: 有無媽咪買�Osim部Genie乾蒸氣清潔系統?

bullbull,
ke keee 我等唔到 weekend, 頭先去 Sogo 買左啦, 係九樓展銷個到買, 真係無佢地講個隻 $2040 啦, 新 model # 1122, $2370 , 有 12 個月分期。 我頭先試過都幾滿意 ... 最滿意就係平 Osim 乘千幾銀嘛 !!

複式洋房

我都買咗一部多用途蒸氣清潔机,部机叫steamer600,人哋D清潔公司都用佢,$2980德國做。有興趣可上網
www.hako.com.hk

大宅

bbho,

哈哈~~你真係好心急喎?不過我都想問下你知唔知新model同舊model有什麼不同?我仲未有時間去睇因為我被囝囝傳染左傷風,剛剛睇左醫生,晏少少再帶囝囝去中環睇。
妹妹七個幾月,重21磅

首頁

尾頁

跳至