親子旅遊

跳至

首頁
12345...31

尾頁

侯爵府

畀面勳章

計劃今次旅行只係用左好少時間,一得閒就上網爬文,今次到我分享,希望幫到大家

Day 1
香港機場> 桃園機場> 租wifi蛋> 酒店check in> 淡水> 士林夜市

朝早9點幾坐長榮,晨早坐的士入機場,在機場食個早餐,之後上機!
去到桃園機場就去申請wifi蛋,唔貴,方便,行到邊都可以上網!抵用!之後坐飛狗去酒店!
今次住一間平酒店,叫「澄舍商旅」!值得推薦!平、靚、正!酒店職員有耐性,而且細心!間酒店又有洗衣機同乾衣機,任用!一句講哂:咁既價錢值得有餘!
安頓好行李後,我們就坐捷運出發去淡水!之後再坐捷運到士林夜市!

行到小朋友開始攰,我們就坐小黃返酒店!

alrixlam  你好!嚟緊九月尾會到   發表於 14-8-28 06:31
如果明亮的光線使你雙眼再也看不見
我的愛能把你帶回家

侯爵府

畀面勳章

回覆:分享與小朋友4日3夜台北之旅

Day 2
9點起身> 木柵動物園> 西門町> 酒店

朝早起身,梳洗完後,老公落左樓買早餐!食左好好味既甜不辣,肉團!仲有兩份麵包!都只係港幣40蚊!超抵!

之後去左上引水產食野,d食物真係好新鮮!好味!我們只係食左一份set,價值14xx台幣!不是太貴!

之後坐捷運去木柵動物園,同小朋友係值得去,因為果度好大,好多不同種類既動物,而且唔多人,唔迫!可以慢慢教育小朋友!

睇完後,又坐捷運去西門町行下,食下野!咁又過左充實既一天!

chinglaambb    發表於 15-11-16 13:54
heiwai    發表於 15-5-15 23:18
fionaleung43    發表於 15-4-11 15:11
deky01  好吸引唄!  發表於 14-8-6 17:05
我的愛能把你帶回家

侯爵府

畀面勳章

Day 3

9點起身> 包車去去九份、十分> 饒河夜市

9點起身,老公又落樓買早餐!又係買甜不辣、肉團!好味到暈!因為包車約左11點,所以可以慢慢嘆!

11點包車司機在酒店樓下等,帶我們出發去九份、十分!沿路去左九份-黃金博物館-陰陽海-黃金瀑布-十分瀑布-十分鐵道放天燈-菁桐車站!十分瀑布值得睇!好靚!是日包車3000台幣,8個鐘,司機沿路充當導遊!贊!而且解釋詳盡,應講時講,見你眼瞓想瞓就會比時間你休息,唔會嘈住你!

最後,司機車我們去饒河夜市!買完野食返酒店慢慢食!

heiwai    發表於 15-5-15 23:19
我的愛能把你帶回家

大宅

係咪好熱?
本來我都plan咗動物園,但怕太熱都係諗住唔去……

侯爵府

畀面勳章

引用:係咪好熱?本來我都plan咗動物園,但怕太熱

原帖由 245141525 於 14-08-06 發表
係咪好熱?
本來我都plan咗動物園,但怕太熱都係諗住唔去……
我果日去都唔係太熱!我們一熱就去精品店閒逛,果度好多精品店,好似迪士尼咁,每個區都總有一個係左近,涼下冷氣先再行!都還可以!而且我們帶備左扇同風扇,果日既天氣都仲頂得住!

我的愛能把你帶回家

子爵府

請問淡水有咩玩?

侯爵府

畀面勳章

引用:請問淡水有咩玩?

原帖由 specialbb 於 14-08-06 發表
請問淡水有咩玩?
淡水都係食下野!無咩野玩!行下睇下風景!在果度買左對鞋仔比囡囡!兩對唔洗$100港幣!

我的愛能把你帶回家

侯爵府

畀面勳章

Day 4

Hello kitty日

起身> Hello kitty Show> Hello kitty Cafe> 桃園機場> 坐hello kitty機返香港

起身後坐小黃去睇hello kitty show,無咩人,在門口有個姐姐叫我們買團體票, 200台幣一張,入到去可以勁影相!唔迫!每個景點都有圍籬圍住,台灣人亦好自律排隊,每個景點都會有工作人員為你拎相機影相!贊!

去完行去hello kitty cafe食刨冰,鳳梨刨冰好味!

之後慢慢坐捷運返台北,行左一陣地下街,返酒店拎行李!之後約左包車果個司機車我們去機場!1000台幣去機場!因為太愛吃甜不辣,司機特地車我們買一碗在機場食!司機真係好人到暈!下次去台灣一定會搵返佢!

去到機場check in坐hello kitty機返HK

我的愛能把你帶回家

侯爵府

畀面勳章

鳳梨刨冰

我的愛能把你帶回家

大宅

畀面勳章

禁止訪問

引用:Day 29點起身> 木柵動物園> 西門町> 酒店朝

禁止訪問

引用:Day 39點起身> 包車去去九份、十分> 饒河夜

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+misslo+於+14-08-06+發表Day+

原帖由 seesee1010 於 14-08-06 發表
呢間係咪企果間? 喺上引邊忽?
係呀!企果間!在上引最埋果條巷!

我的愛能把你帶回家

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+misslo+於+14-08-06+發表Day+

原帖由 seesee1010 於 14-08-06 發表
你去哂呢d地方係咪8個鐘夠?
司機無拖時間!時間有淨!但有朋友曾分享佢個包車司機拖時間,所以最後要加錢!我果個無之餘,仲叫我們慢慢玩!最後有淨少少時間!

hongbb1116  可以介紹司機比我嗎  發表於 14-10-24 11:13
我的愛能把你帶回家

大宅

我想問下總共用咗幾多錢呀?

侯爵府

畀面勳章

引用:我想問下總共用咗幾多錢呀?

原帖由 hc168 於 14-08-06 發表
我想問下總共用咗幾多錢呀?
你指4日3夜成個旅程用左幾錢?

我的愛能把你帶回家

大宅

引用:Day 4Hello kitty日起身> Hello kitty Show

原帖由 misslo 於 14-08-06 發表
Day 4

Hello kitty日
請問Hello Kitty 係幾點?同邊班機?

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 misslo 於 14-08-06 發表Day

原帖由 AngelyHo 於 14-08-06 發表
請問Hello Kitty 係幾點?同邊班機?
18:10

男爵府

回覆:misslo 的帖子

請問是否kitty 展?團體票是如果買?

大宅

請問你個司機包車幾錢呀?可唔可以介紹比我?

首頁
12345...31

尾頁

跳至